www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Winpicpro+p16pro

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 19, 2004 7:39 am    Naslov sporočila:  Winpicpro+p16pro Odgovori s citatom

Zadnji čas sem dobil nekaj zasebne pošte glede pic programatorjev, težav pri programiranju 12F675 ...itd. Teme glede programatorjev so sicer tukaj bile že parkrat premlete a je izgleda forum postal že preobsežen ter je vse skupaj že težje najti.
Da stvari malo osvežim.
Dokaj dober low cost programator se najde na www.picallw.com. Verzija hardwera sneta z omenjene strani za p16pro40 je v prilogi. Software žal za polno delovanje ni free. Zato pa se na netu najde Winpicpro (software v prilogi), ki je free ter ima možnost nastavitve med drugim tudi tega hardwrera.

set_p16pro.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  63.73 KB
 Pogledana:  141 krat

set_p16pro.jpg

p16pro.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  p16pro.pdf
 Velikost datoteke:  104.84 KB
 Downloadano:  124 krat

winpicprog.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  winpicprog.zip
 Velikost datoteke:  359.88 KB
 Downloadano:  83 krat

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.04
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 08, 2005 11:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes sem po naključju našel en program za programiranje picev in sicer Win Pic Programmer, ki ni WinPicProg, ampak je avtor Wolfgang Buescher (DL4YHF) iz nemčije.
Zadeva baje deluje z vsemi sortami hardwera, med drugim P16PRO in P16PRO40 (pa še z Microchipovim AN589, Vellemanovim k8048, JDM in drugimi serijskimi in paralelnimi programatorji). Program za branje config bitov, sicer potrebuje *.dev datoteke, ki so vključene v paket MPLAB, vendar niso nujno potrebne.
Program sem sprobal z P16PRO ter 16F628A in 16F877A; uspel je že prvi poizkus z 628.
Programira tudi serijo 10Fxxx in 18Fxxx in pa 16F88, ki pošilja F84 na odpad, drži pa jih SE.
Edina slaba stvar programa je črnogorski štart. Traja dobro minuto (in pol?), da se postavi, potem pa deluje normalno.
Dodatne informacije dobite: DL4YHF's WinPic

stealth.us
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 20:06
Aktiv.: 0.42

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 29, 2005 5:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Umnik je napisal/a:
Danes sem po naključju našel en program za programiranje picev in sicer Win Pic Programmer, ki ni WinPicProg, ampak je avtor Wolfgang Buescher (DL4YHF) iz nemčije.
Zadeva baje deluje z vsemi sortami hardwera, med drugim P16PRO in P16PRO40 (pa še z Microchipovim AN589, Vellemanovim k8048, JDM in drugimi serijskimi in paralelnimi programatorji). Program za branje config bitov, sicer potrebuje *.dev datoteke, ki so vključene v paket MPLAB, vendar niso nujno potrebne.
Program sem sprobal z P16PRO ter 16F628A in 16F877A; uspel je že prvi poizkus z 628.
Programira tudi serijo 10Fxxx in 18Fxxx in pa 16F88, ki pošilja F84 na odpad, drži pa jih SE.
Edina slaba stvar programa je črnogorski štart. Traja dobro minuto (in pol?), da se postavi, potem pa deluje normalno.
Dodatne informacije dobite: [url=h**p://www.qsl.net/dl4yhf/winpicpr.html] DL4YHF's WinPic[/url]

Sem preizkusil tale program, pa se na začetku res dolgo zaganja. Zanima pa me, kje se nastavi p16pro programator? (Tule? Interface/Interface type = Custom, on LPT?, on port: LPT1, addr: 0378?) Ce potem dam SELECT pri Custom interface definition file bi verjetno moralo na zaslonu prikazat okno v kateri bi izbral *.ini? Pa se to ne zgodi...

Zanima pa me tudi, ce tale programator deluje z 13.5 DC pri programiranju 16F84? Na shemi sicer pise 16V.
Nazaj na vrh
stealth.us
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 29, 2005 10:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No programator mi ne deluje vredu... Sem pa v navodilih prebral, da je treba med ACK linijo na LPT portu in +5V vezat dodaten pull-up upor 4.7k-10k, zdaj pa ne vem kero je + 5v?
Nazaj na vrh
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.04
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 30, 2005 5:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Interface Type:
Custom, on LPT port, defined by FILE

Če imaš P16PRO vpiši v tisto vrstico Bojan_Dobaj_Intf_P16PRO.ini
Če imaš P16PRO40 pa vpiši Bojan_Dobaj_Intf_P16PRO40.ini

Če imaš to samo za 16F84 uporabi raje PICALL ali WINPicProg, čeprav je praktično vseeno kateri software uporabiš.
Umm, na kateri shemi si ti videl 16V?
+5V je linija Vdd Shocked

stealth.us
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 30, 2005 8:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na shemi od Dobaja, no na PCB-ju v p16pro.pdf. Je napisano: 16-30VDC in 12-20V AC.

Tisto za izbiro Bojan_Dobaj_Intf_P16PRO.ini sem rešil tako, da sem program skopiral v root in je začelo delat, no programator še vseeno ni delal Smile zato sem se odločil, da danes naredim novega in ta kot zgleda deluje malo bolje. Sem preveril signale v PicAll testu, pa signali so, samo so šibki, ker ledika (nimam multimetra Sad) zelo slabo sveti. Verjetno bo krivda v napajanju.

Ok res je bila krivda v napajanju, sem priklopil napajalnik od maminega prenosnika pa zadeva dela.
Nazaj na vrh
tomazek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 27 Apr 2005 12:33
Aktiv.: 0.06

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 31, 2005 1:54 pm    Naslov sporočila: icon_angry paralelni kabel Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Kaj mi lahko eden prosim napiše kako so povezani pini na paralelnem kablu za Pro pic programer...ali je to 1-1 povezava...al ..? Confused

stealth.us
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 31, 2005 4:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako kot imaš na PCB-ju napisano, tako povežeš na LPT port.
Nazaj na vrh
tomazek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 27 Apr 2005 12:33
Aktiv.: 0.06

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 12, 2006 7:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Doma sem si izdelal 16pro40 programer. Poskušal sem sprogramirat 16F876A. Vendar mi pri verifikaciji vedno javi isto napako. Programral sem ga z Winpicprog ter
Win Pic Programmer. Vedno ista napaka!?Pa še na izhodni liniji ACK(10) dobim maks. le 0.5V, ko imam programator na LPT portu, drugače dobim 4.5V!

Še eno vprašanje? Pina 8 in 19 16F876A sta masa(VSS). Vendar pin 8 ni povezan na maso! Je to napaka, ali je dovolj, da je povezan le eden od obeh VSS-jev na maso!

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 12, 2006 7:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem razlabljal točno kaj je narobe - morebiti je kaj narobe z nastavitvijo v datoteki "DEVICE-INI" programatorja P16pro kajti imel sem enake probleme.
(Ravno včeraj sem se namreč lotil pisanja enega programa za omenjen PIC)
Zadeve mi z istim programatorjem dela brez težav z Winpicpgrog softwerom. (orginalne nastavitve za 74LS07)

NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 4.00
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 14, 2006 12:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sestavil sem si omenjeni programator in ko ga hočem povezati s PC mi javi da naj preverim port, napajanje in komunikacijo programatorja. Poskusil sem oba software-a, winpicprog in picallw. Prigramator imam priključen direktno na LPT port in v winpicprog-u mi porta sploh ne najde. Uporabljam pa win95. Ko ga priključim na napajanje mi gori zelena in ena rdeča ledica. Namesto 74LS05 sem uporabil 74LS04, ampak mislim, da to ne igra vloge, saj sta oba inverterja. Kaj še lahko storim?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 14, 2006 12:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

74x05 ima open collector izhode, 04 pa ne - a si to uposteval pri spremembi ? Slike na vrhu teme ni vec tako da ne vem ali vpliva na vezje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NUFAN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 14, 2006 12:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj pripenjam vezje.

P16PRO.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  P16PRO.pdf
 Velikost datoteke:  149.76 KB
 Downloadano:  50 krat

Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 14, 2006 10:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nufan,

Sam sem sicer napravil par teh programatorjev - sicer na moji tiskanini.
Najprej moraš v softweru izbrati ustrezen programator:P16PRO
(spustno polje na sredini - levo od izbire mikrokontrolerja) V menuju "Seting" -> Hardware test/setup izbereš še čip, ki si ga uporabil. Testiraš lahko tudi posamezne linije.

NUFAN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 14, 2006 1:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo

Uporabil sem tvojo tiskanino. V softwaru sem nastavil na P16PRO, čip pa sem izbral 74LS07. Danes sem celo videl, da si ti Silvo uporabil isti čip (74LS04). Bom poskusil še posamezno testiranje linij.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni