|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
felmas Neznanec

Pridružen-a: Tor 09 Nov 2010 21:24 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Tor Nov 09, 2010 9:40 pm Naslov sporočila: Vklop TV s pomočjo zunanjega sprejemnika |
|
|
Imam eno vprašanje, glede vklopa TV sprejemnika z zunanjim STB.
in sicer, pred časom sem naletel na TV in TOTAL TV sprejemnik, ko je gospod vklopil in izklopil TV z dalj. upravljalnikom od sprejemnika za TOTAL TV, ker mu nisem verjel, da ne potrebuje dalj. od TV-ja, sem mu rekel da ima samo srečo, da oba delujeta na isti kodi, kar mi je dokazal da ni res, če bi bilo bi z dalj. od TV-ja istočasno, ko ga hočeš ugasniti, ugasnil tudi STB, pa ni!?
Potem sem malo razmišljal, da ima TV tako funkcijo, da ko pride na 8 pin (nekje sem to zasledil) pri SCART priključku 12V se TV avtomatično preklopi na AV oz. v tem primeru se tudi prižge TV, ko pa mu vzamemo 12V, pa se TV preklopi na tuner oz. tukaj se TV ugasne.
Zakaj to sprašujem?
Ker bi rad to naredil na domačem TV-ju, saj je sedaj ko je treba DVB-T naštimati, pri nas nastane problem:
1. ko vklopiš STB in imaš TV že vklopljen, se ne postavi normalno na AV, temveč ga je potrebno ročno vklopiti z "AV".
2. ko pa sprejemnik ugasnemo, pa TV ostane v AV, kar ne bi bil problem, če ekran takrat ne bi bil črn in zato starši pustijo TV prižgan celo noč, ali pa celo cel dan.
imamo pa Gorenje, mislim da je zadaj ena oznaka 51 TX.
Sej vem, da bo prvi komentar, da naj kupimo TV z DVB-T tunerjem, ampak to takoj odpade, ker je ta TV še dober in ...... saj veste STARI
Upam da mi bo kdo lahko pomagal rešiti mojo željo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.27 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Tor Nov 09, 2010 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta televizor, če je kakšen vojager mislim, da nima te možnosti.
Lahko pa pomeriš na omenjeni nožici STBja in, če tam je 8-12V potem ti tv ne omogoča tega, ker enostavno nima te nogic v tvj "naprej" vezane.
Lp Srečko _________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kose19 Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37 Prispevkov: 1228 Aktiv.: 5.18 Kraj: okolica Kobarida
|
Objavljeno: Tor Nov 09, 2010 10:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz tipam na tem pinu napetost in ko naraste se po par sekundah vklopi še tv preko ssr releja, ki sem ga montiral v tv. Je pa res da se tv sam postavi v AV ko je dvb-t prižgan. Na tak način ne rabim več daljinca od tv-ja.
Poskusi s stikalom (ne z daljincem) izklopit tv, ko je v AV in ga nato vklopi nazaj pa boš videl, če se bo tv sam prižgal v AV način. Če je to to, potem nebi imel problemov. V nasprotnem primeru bi bilo malo več telovadbe. _________________ - Absens, carens -
- Tisti, ki ga ni, bo prikrajšan - |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.97
|
Objavljeno: Tor Nov 09, 2010 11:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Eni inteligetni televizorji to poznajo, drugi pač ne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertp Član

Pridružen-a: Pon 27 Apr 2009 8:38 Prispevkov: 27 Aktiv.: 0.14 Kraj: komen
|
Objavljeno: Sre Nov 10, 2010 10:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Še vedno moraš glasnost upravljati na televizorju.
SABA od mojih staršev ima to funkcijo uklopa z zunanjo napravo vgrajeno, vendar sta že kar malo naglušna in sta dala televizor na ves glas in upravljala glasnost s STBjem. ko si na STBju glasnost znižal je na televizorju bil zelo moteče brnenje.
Reštev je tako še vedno dva daljinca, ali nakup daljinca ki to reši.
Jaz sem takega našel na Sprejemnik.si, in moram reči da so starši, pa tudi jaz zelo zadovoljni, ker tudi napak ne delajo več.
Daljinec glasnost upravlja na televizorju ostalo pa na STBju. Torej tisti televizorji ki imajo možnost vklopa ob vklopu STBja imajo še eno funkcijo za upravljanje manj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bbenci2 Član

Pridružen-a: Pet 02 Maj 2008 20:11 Prispevkov: 114 Aktiv.: 0.55 Kraj: Moravske Toplice
|
Objavljeno: Sre Nov 10, 2010 1:21 pm Naslov sporočila: Re: Vklop TV s pomočjo zunanjega sprejemnika |
|
|
felmas je napisal/a: |
Imam eno vprašanje, glede vklopa TV sprejemnika z zunanjim STB.
in sicer, pred časom sem naletel na TV in TOTAL TV sprejemnik, ko je gospod vklopil in izklopil TV z dalj. upravljalnikom od sprejemnika za TOTAL TV, ker mu nisem verjel, da ne potrebuje dalj. od TV-ja, sem mu rekel da ima samo srečo, da oba delujeta na isti kodi, kar mi je dokazal da ni res, če bi bilo bi z dalj. od TV-ja istočasno, ko ga hočeš ugasniti, ugasnil tudi STB, pa ni!?
Potem sem malo razmišljal, da ima TV tako funkcijo, da ko pride na 8 pin (nekje sem to zasledil) pri SCART priključku 12V se TV avtomatično preklopi na AV oz. v tem primeru se tudi prižge TV, ko pa mu vzamemo 12V, pa se TV preklopi na tuner oz. tukaj se TV ugasne.
Zakaj to sprašujem?
Ker bi rad to naredil na domačem TV-ju, saj je sedaj ko je treba DVB-T naštimati, pri nas nastane problem:
1. ko vklopiš STB in imaš TV že vklopljen, se ne postavi normalno na AV, temveč ga je potrebno ročno vklopiti z "AV".
2. ko pa sprejemnik ugasnemo, pa TV ostane v AV, kar ne bi bil problem, če ekran takrat ne bi bil črn in zato starši pustijo TV prižgan celo noč, ali pa celo cel dan.
imamo pa Gorenje, mislim da je zadaj ena oznaka 51 TX.
Sej vem, da bo prvi komentar, da naj kupimo TV z DVB-T tunerjem, ampak to takoj odpade, ker je ta TV še dober in ...... saj veste STARI
Upam da mi bo kdo lahko pomagal rešiti mojo željo. |
Gospod vklaplja in izklaplja TV z daljincem od Total TV spejemnika zato, ker ima sprejemnik dva SCART izhoda, eden je izhod z oznako TV, drugi pa z oznako VCR (spodnja slika).
Če bo gospod SCART priključek vtaknil iz izhoda TV v izhod VCR, bo izgubil to funkcijo in bo imel problem tako kot ti.
Rešitev je samo ena: na tvojem DVB-T STB-ju moraš pravilno priključiti zadevo kot jo ima gospod. Namreč ti imaš SCART kabel priključen na izhod VCR in zato ti zadeva ne dela. Priključi ga na izhod TV in zadeva bo delovala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertp Član

Pridružen-a: Pon 27 Apr 2009 8:38 Prispevkov: 27 Aktiv.: 0.14 Kraj: komen
|
Objavljeno: Čet Nov 11, 2010 1:31 am Naslov sporočila: Re: Vklop TV s pomočjo zunanjega sprejemnika |
|
|
bbenci2
To ne deluje če televizor nima vgrajene te funkcije! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
felmas Neznanec

|
Objavljeno: Čet Nov 11, 2010 8:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Če bo gospod SCART priključek vtaknil iz izhoda TV v izhod VCR, bo izgubil to funkcijo in bo imel problem tako kot ti.
Rešitev je samo ena: na tvojem DVB-T STB-ju moraš pravilno priključiti zadevo kot jo ima gospod. Namreč ti imaš SCART kabel priključen na izhod VCR in zato ti zadeva ne dela. Priključi ga na izhod TV in zadeva bo delovala.
hvala za tako razlago, vendar moj DVB-T ima samo en SCART priključek na sprejemniku in tam piše lepo samo TV. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
felmas Neznanec

|
Objavljeno: Čet Nov 11, 2010 8:42 am Naslov sporočila: |
|
|
robertp je napisal/a: |
Še vedno moraš glasnost upravljati na televizorju.
SABA od mojih staršev ima to funkcijo uklopa z zunanjo napravo vgrajeno, vendar sta že kar malo naglušna in sta dala televizor na ves glas in upravljala glasnost s STBjem. ko si na STBju glasnost znižal je na televizorju bil zelo moteče brnenje.
Reštev je tako še vedno dva daljinca, ali nakup daljinca ki to reši.
Jaz sem takega našel na Sprejemnik.si, in moram reči da so starši, pa tudi jaz zelo zadovoljni, ker tudi napak ne delajo več.
Daljinec glasnost upravlja na televizorju ostalo pa na STBju. Torej tisti televizorji ki imajo možnost vklopa ob vklopu STBja imajo še eno funkcijo za upravljanje manj. |
Hvala za tak nasvet, sem že naročil univerzalca iz Sprejemnik.si
za teh 25€ se mi pa res ne splača živcirat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 3 Ur