www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kupljen avtomatski light dimmer - Kateri element je skurjen?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.76
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 13, 2010 4:47 pm    Naslov sporočila:  Kupljen avtomatski light dimmer - Kateri element je skurjen? Odgovori s citatom

Zatemnjevalnik ponoči vključi luč.

Odpihnilo mi je pa 2 vzporedni vezici.

A so mogoče bile namesto varovalke? Zakaj dve vzporedno?

Sumim, da je rele slab in je naredil kratek stik'

Na vezju je še en meni nepoznan element, ki je obrnjen navzdol in gleda skozi luknjico v vezju. Oznake so vidne na tretji sliki.

lp

IMG_4905.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  977.27 KB
 Pogledana:  17 krat

IMG_4905.JPG

IMG_4904.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  791.28 KB
 Pogledana:  19 krat

IMG_4904.JPG

IMG_4907.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.13 MB
 Pogledana:  30 krat

IMG_4907.JPG

a.vidmar
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03
Aktiv.: 5.29
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 13, 2010 4:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po podatkij je tisti element temperaturna varovalka :

N3F
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bbrane
Član
Član

Pridružen-a: Čet 14 Jun 2007 15:02
Aktiv.: 2.68
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 13, 2010 9:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo !

To je termična varovalka ki pregori če temperatura v njeni okolici preseže 115 st. C . Kaj tu varuje ne vem , ker se ne vidi kam je priklopljena ( precej nenormalna uporaba). Take varovalke se uporablja med drugim za varovanje pregrevanja raznih navitij ( mali transformatorji, manjša mot. navitja itd...

Da je so pregorele povezave pa po mojem ni kriv rele ampak breme ,ki ga vklaplja - žarnica. Pregoreli brik je namerno oslabljena tiskanina - namesto varovalke - vsaj jaz tako mislim.

lP !

bbrane
Član
Član

Pridružen-a: Čet 14 Jun 2007 15:02
Aktiv.: 2.68
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 13, 2010 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še enkrat sem malo bolj pogledal sliko dva in vidim ,da je varovalka vezana v serijo z navitjem releja ( če prav vidim). Tudi sama varovalka je ob releju ( verjetno se tišči ohišja releja) in tipa temp. releja oz okolice. V primeru pregravanja ali kontaktov ali pa navitja deluje varovalka - 115 st. in prekine vzbujanje releja.

lp!

Bozo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Aktiv.: 2.78
Kraj: Lendava, Trimlini

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 13, 2010 10:02 pm    Naslov sporočila:  Re: Kupljen avtomatski light dimmer - Kateri element je skur Odgovori s citatom

Jule je napisal/a:

Na vezju je še en meni nepoznan element, ki je obrnjen navzdol in gleda skozi luknjico v vezju. Oznake so vidne na tretji sliki.

lp

Nič ne tipa po releju, če normalno gleda skozi luknjo ven.

Imam tako tipalo in sem imel z njim težave sploh ni hotel delat. Premeril vse elemente celo OP menjal in nič. Potem sem snel iz neta en načrt z par elementi in naredil zadevo katera dela že tretje leto. S temu sem se igral čez čas in začel čudežno delat sam od sebe. Ne spomnim pa se da bi imel vsporedno vezice ki ti jih je odpihnilo. Bom pa jutri pogledal pa sporočim.

14.11
Sem pogledal, vezice so tudi na mojemu. Ampak elemeni pri tebi niso videti poškodovani. Popravi vezice in še enkrat priklopi po shemi ki si jo dobil zraven (po vsej verjetnosti je bila napaka pri priklopu). Če ne bo delovalo, elemente enega po enega ven in premerit, če bi ti varovalka šla (tisti neznani element) bi opazil takoj ko si odprl škatlo.
LP
Božo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni