www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

write protect HDD

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
WR3
Član
Član

Pridružen-a: Čet 10 Dec 2009 1:16
Aktiv.: 0.88
Kraj: Okolica Tolmina

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 19, 2010 1:48 am    Naslov sporočila:  write protect HDD Odgovori s citatom

Pred časom sem šel v kopirnico, sprintam učbenik z usb ključa, pridem domov in dam ključ v računalnik. Disk začne brnet Shocked , mal počakam, in lej ga zlomka antivirusni dobi dva trojanca. Evil or Very Mad :angr: Odprem filemoon in gledam kako mi se nekaj procesov brska po vseh mapah... Zaprem računalnik in grem jezn delat okrog hiše!
Še isti teden hočem kupit usb ključ s stikalom za write protect, pa ga pri nas nisem mogel dobit za kakšno primerno ceno, zato sem nabavil SDkartico in usb čitalec zanjo. Pa si lepo mislim da je stvar končana.

No danes me prijatel prosi, da mu prinesem zanimive youtube filmčke, ki jih imam shranjene na enem od diskov. Ker nočem, da bi spet dobil miljon neželjenih stvari, grem brskat po internetu kako zaklenit disk proti pisanju. Skratka veliko ljudi sprasuje po tem in nikjer nobenega pametnega odgovora. Brick wall

Pozna kdo tukaj kakšno rešitev, ali naj prijatelju rečem da mu diska nočem posodit. Filmčkov na SD ne bom prenašal, ker bi trajalo celo večnost.

Močno me jezi da so včasih diski imeli možnost zaklenitve. Prav tako si lahko pri IDE disku montiral ledico na določen pin in ti je svetila ob prenosu podatkov, sedaj ko imamo SATA in hot-swap in bi indikacija prenosa podatkov prišla prav, pa to ni možno. Kakorkoli že, zdi se mi neumno, da na diske za splošno uporabo ne dodajo pina za write protect in malo spremenijo kontroler, ali pa da bi vsaj ohišja za prenosni disk imela mini stikalce. Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.99

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 19, 2010 3:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabi kaki Ubuntu, da prvo preveriš vsebino ključa.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 19, 2010 8:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eh. Na disk naredi mapo "autorun.inf", pa se rešiš velike večine trojancev. Naslednja zadeva je, da izklopiš autorun na svojem računalniku.
Nazaj na vrh
Saran
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26
Aktiv.: 3.66
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 19, 2010 9:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek4 je napisal/a:
Naslednja zadeva je, da izklopiš autorun na svojem računalniku.

Tole je prva zadeva, ki bi jo vsak moral storiti takoj, ko inštalira oz. prvič zažene windowse. Jaz sem se takole rešil že nevem koliko virusov.

A na kak DVD pa nemoreš zapečt filmov? Jih imaš preveč?
Drugače pa uporabljam program TrueCrypt, ki ima možnost, da disk mount-aš kot read-only. Samo tole velja za diske, ki so šifrirani s tem programom.
Nazaj na vrh
kastaneda
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18
Aktiv.: 2.41

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 19, 2010 10:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obstaja tudi program.
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70772.02

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 19, 2010 10:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
WR3
Član
Član

Pridružen-a: Čet 10 Dec 2009 1:16
Aktiv.: 0.88
Kraj: Okolica Tolmina

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 22, 2010 9:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pyr0Beast, hvala za idejo, čisto sem pozabil na ubuntu... Bom kar v terminalu pregledal datoteke.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni