|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.19 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 5:54 pm Naslov sporočila: Kje kupiti starejšo strokovno literaturo ? |
|
|
Pozdravljeni
Ali mogoče kdo pozna katero bukvarno ali antikvarjat, kjer je mogoče kupiti starejše tehnične in strokovne knjige ter literaturo ? Po možnosti na območju Gorenjske ali Ljubljane.
Bukvarna.net poznam, vendar so oni usmerjeni v leposlovje, mene pa bolj zanimajo knjige, ki se jih bere takrat ko imaš polne roke dela. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.87 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 6:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaka literatura te zanima. Slovenska, tuja letnik? Je lahko v elektronski obliki. Nekje imam nekaj scanov starih knjig kot so 301 circuit Elektor (to bo pomoje tam od 80 leta) pa spomnim se neke literature o 555, 471 4001 ...tudi letnik nam nekje. Bi moral poiskati. Ne vem pa kje sem dobil ... verjetno kje s spleta. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3409 Aktiv.: 14.93 Kraj: slo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 9:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odziv. Iščem knjigo:
Borislav Šesterikov, Zoran Manojlović: Televizija u boji sa zbirkom električnih šema, NIRO "Tehnička knjiga" Beograd, 1987,
vendar me istočasno zanima ali mogoče obstaja še katera druga bukvarna, razen zgoraj omenjene (na Jesenicah je izginila), kjer si je knjige pred nakupom mogoče ogledati v "živo". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ivan16 Član

Pridružen-a: Ned 07 Dec 2008 0:36 Prispevkov: 215 Aktiv.: 1.07 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 9:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da imam to knjigo na Dolenjskem.
Obstajata dve servisni knjigi, ena za čb TV in ena za barvne.
Mimogrede, čemu rabiš to knjigo? _________________ Ni ga čez zdravo pamet. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 10:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Teh knjig je bilo še več, že za Ei ČB televizorje imam 3 različne knjige, enako je tudi pri knjigah ki opisujejo barvne TV Jugoslovanske proizvodnje, odvisno od letnice izdaje. Iščem knjigo letnik 1987, kjer je bil opis Iskra TV 80. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 10:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
imam, a od Iskrinih je tam samo 8156 ime spletne strani |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 11:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za link, vendar Elitesecurity forum ne dovoli direktnega linkanja na pripete datoteke:
Citiram: |
Molimo Vas da nam ne kradete internet protok!
Postavite direktan link ka stranici na Elitesecurity forumu. Nemojte linkovati direktno slike ili fajlove sa naseg sajta. |
Če sem URL naslov prav dešifriral je mišljena ta tema ?
Shemo že imam, rad bi imel še opis, se pravi "service manual", zato iščem knjigo.
Poleg tega pa imajo doma želje za še nekaj drugih knjig (zeliščne lekarne in podobno) - razlog zakaj sem vprašanje postavil v splošen oddelek in bi radi vedeli ali obstaja še kaj razen bukvarna.net in njihovi poslovalnici v Radovljici in Ljubljani ? Hočejo knjige videti pred morebitnim nakupom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.21 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 2:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Friderik, mislim da imam to knjigo. Sheme ki so bile priložene so se žal izgubile. Če je knjiga prava, ti jo pošljem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

|
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 8:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Če sem URL naslov prav dešifriral je mišljena ta tema |
- ja, tista tema je bila mišljena. Doma sem link preizkusil, je delalo, iz službenega PCja pa res napiše NE KRADI !
Za knjigo si že dobil ponudbo; mene pa je najbolj skrbelo, kako skenirati tisto ogromno plahto od načrta
Glede bukvarne je enkrat bil na neki TV prispevek o neki bukvarni v Ljubljani, kjer knjige prodajajo na kile, ne glede na njihovo pravo vrednost, naslova pa ne vem. Zapomnil sem si samo to, ker je prodajalec omenil, da je nekdo pri njih našel neko dragoceno knjigo, jo kupil na kg in potem prodajalcu rekel "Pa Vi sploh veste koliko je to dejansko vredno ??" in prodajalec mu je povedal da ve, ampak vseeno vztraja pri prodaji na kg. Malce ne-umno, bi rekel, kot da bi stare kovance, zlate in bakrene, prodajal po ceni starega železa, kljub temu da bi vedel pravo vrednost bakra, zlata in železa... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

|
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 7:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
psevdonim je napisal/a: |
mene pa je najbolj skrbelo, kako skenirati tisto ogromno plahto od načrta  |
Malo nazaj sem s starikavim A4 skenerjem poskeniral plahto od G2 sašije. Sestavljanje slik nazaj v plahto, je trajalo celo popoldne, če pa bi poenostavil in izpustil sestavljanje, je pa dela mogoče dobro uro vsega skupaj, ob uporabi današnjih hitrih skenerjev, pa še manj.
Za tisto bukvarno sem slišal na TV (verjetno isti prispevek), vendar ne vem ali gre za bukvarna.net ali gre za nekoga drugega ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sortaj Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51 Prispevkov: 812 Aktiv.: 3.94 Kraj: Med Vipavo in Štanjelom
|
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 10:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem bil danes tam.
Res so knjige po 1€, vendar zelo malo strokovnega. Predvsem leposlovje itd...
Sem 2 uri brskal po škatlah in policah in sem zbrskal ven naslednje knjige:
-Osnovi elektronike (Automatika)
-Osnovi elektronike (Impulsna tehnika)
-Industrijska elektronika
+še nekaj knjig s področja fizike in matematike...
Problem je, ker knjige niso nič urejene, tako da iščeš iglo v kopici sena.
S področja elektrotehnike nisem našel nobene druge knjige...
Bom pa ta teden šel verjetno spet...
ps: Če ve kdo še za kakšno tako "razprodajo" se zelo priporočam za podatke
lp, Jernej _________________ Svet je bil analogen, dokler ni Planck vsega zafrknil... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

|
Objavljeno: Tor Nov 23, 2010 7:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Če ve kdo še za kakšno tako "razprodajo" se zelo priporočam za podatke |
- "v živo" ne, mogoče na kakšnem bolšjem sejmu ali sejmu starin (je ali je vsaj bil eden v Velenju), se pa marsikaj najde, če iščeš po "jugoslovanskih" straneh. Glede elektro-literature vpišeš npr. "Spojevi sa tranzistorima" ali "radio priručnik" in omejiš iskanje po straneh v srbskem, hrvaškem, itd. jezikih, potem pa izvrže še marsikaj drugega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 502 dni