|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.60 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Jan 19, 2006 3:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
sem malo pogledal tale BT-cube... piše:
Citiram: |
the other end is a 6 pin Mini-DIN PS/II male connector for connecting to the PS/II GPS receiver. |
GPS se "pogovarja" oz samo "govori" preko NMEA protokola, ki pa je enosmeren - samo GPS>>PC. To mislim da je vzrok, zakaj si sprejemal podatke, pošiljat jih pa nisi mogel....
*edit*
tukaj se bo mogoče razvila podobna debata... bomo videli
LP _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Jan 19, 2006 7:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Aly, tudi jaz sem sumil, da je problem v tej smeri ...
Ampak sta me dve stvari prepričali, da naj bi bil ta BT-Cube dvosmeren:
1. Ima oba - Rx in Tx priključka.
2. Program, ki ga dobiš zraven GPS Receiver-ja ima možnost programiranja le tega - se pravi, da mora biti komunikacija dvosmerna.
Če ne bi imel teh dveh podatkov, gotovo ne bi zapravil kar nekaj ur za preizkušanje te zadeve.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.58 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Čet Jan 19, 2006 8:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa če je tale tvoj program občutljiv na časovni zamik med rx in tx? Bluetooth deluje po določenem protokolu in ni rečeno, da takoj pošlje podatke!? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Čet Jan 19, 2006 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
NeoTO je napisal/a: |
Kaj pa če je tale tvoj program občutljiv na časovni zamik med rx in tx? Bluetooth deluje po določenem protokolu in ni rečeno, da takoj pošlje podatke!? |
Včeraj sem napisal:
Citiram: |
... sem poizkusil povezat dva računalnika na katerih sem zagnal program Terminal (pred časom ga je pripel Frenki in se mi zdi boljši kot Hyper-terminal).
Ko sta bila računalnika poveza preko null-modem kabla so podatki (tipkanje po tipkovnici) šli v obe smeri. Ko pa sem priklopil na PC1 USB-BT, na PC2 pa BT-Cube, pa je ta komunikacija potekala le še enosmerno. ... |
Ne bom trdil ... ampak tak način preizkusa bi verjetno pokazal zamik, oziroma bi vsaj nekaj prišlo čez - pa ni prišlo nič. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.58 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Čet Jan 19, 2006 9:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ups, se opravičujem. Sem zgleda spregledal post...
Drugače pa se mi podobno dogaja z FTDI-jevim USB navidezim serijskim portom. Če mi podatke začne prenašati mikrokontroler, dela vse v redu. Če pa želim prve podatke vnesti preko terminala na računalniku, pa zadeva zmrzne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Pet Jan 20, 2006 12:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Zgolj iz radovednosti: kaj se pa zgodi, ce zamenjas oba dela gizomta ? Torej ce prikljucis del, ki je trenutno na PCju na PLC, drugega pa na PC (ker gre samo za "emulacijo kabla" domnevam, da je vseeno kako jih obrnes). Ce bi se vedno delalo enako - torej samo v eno smer - bi to pomenilo, da je opcitno tezava zgolj v protokolu in ne fizicne narave, kot je domneval Aly ... vsaj ena skrb bi bila manj  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Pet Jan 20, 2006 2:29 am Naslov sporočila: |
|
|
@Sokrat, jih ne morem obrnit, ker imam na PC-ju USB-BT "ključek" ... PLC pa ima samo COM port, tako da USB-BT "ključka" tam nimam kam vtaknit.
Še "prehrano za gizmota" DC 5v moram posebej vzet iz napetosti PLC-ja (adapter iz 24v na 5v) in ga po tej poti napajat.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni