www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

CT zamrznil
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
miško11
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Nov 2010 20:57
Aktiv.: 0.15

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2010 8:15 am    Naslov sporočila:  CT zamrznil Odgovori s citatom

V Clarke Tech 5000 HD Combo Plus sem vnesel piratski SW. Na koncu je sprejemnik "zamrznil". Na displeju lahko samo nemočno opazujem napis LOADER. Lahko kdo pomaga z navodilom, kako sprejemnik "obuditi"? Hvala vnaprej.
fatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pon 04 Feb 2008 17:36
Aktiv.: 0.75
Kraj: Severna Primorska-Idrija

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2010 11:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A si probal nazaj original firmware naložit, če ne gre potem samo z J-tag kablom. Več info boš dobil na kakem sat-forumu.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2010 12:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče si s tem kaj pomagaš.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miško11
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2010 4:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala obema.

Pred dvema letoma se mi je enako zgodilo pri modelu brez + in sem zadevo razrešil sam. Od tedaj sem stvari preprosto pozabil in ne vem, kje naj začnem. Pa v poslih v zvezi z računalniki nisem ravno doma. Pa izbor kablov in še in še.

Pri "uvozniku" pa tudi pojma nimajo, servis pa v Nemčiji in traja dva meseca, da sploh mignejo. In moraš se prej večkrat pošteno razpištoliti, da je sploh kaj storijo.

Slowfly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2010 4:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

satuniverse100
31-12-2009, 19:05
Hello stanley1,

dont give up! I am sure that you can fix it. As long as there are any letters on the display of the receiver it is NOT dead!

1. no electric power on the receiver
2. start "ctech uploader"
3. select "boot_HTM8000_7109.stb" -> http://uploaded.to/file/vy6dvu OR google for "boot_HTM8000_7109.rar"
4. select com port
5. press "connect"
6. power on the clarki
7. when uploader is finish shut down clarki -> no electric power!
8. select latest clarke firmware -> without "p"!!
9. select com port
10. press "connect"
11. power on the clarki
12. wait!
13. clake is back again Smile

satuniverse100

Saj ti tu piše kako.
Nazaj na vrh
miško11
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2010 4:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, sem videl in tudi zelo lepo se mi zdi napisano. Kaj je s tem CT uploaderjem, mi ni prav jasno. Ko sem bil jaz mlad, je računalnik zasedel celo veliko sobo. Razumeš?

Pa katere kable rabim? Moj laptop nima priključka za rs232 kabel. Pred kakimi dvemi leti sem zadevo na prejšnjem modelu opravil, da se skombiniral dva kabla: USB na rs232.

Sedaj sem popolnoma izgubljen, kot da sem z Lune ali Marsa padel.

bbenci2
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Maj 2008 20:11
Aktiv.: 0.55
Kraj: Moravske Toplice

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2010 5:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam popolnoma enak sprejemnik. Pomaga le obuditev s kablom, če pa s kablom ne gre, pa je res zrel za servis. Tudi jaz nimam na laptopu RS232 kabla. Rabiš pa tak pretvornik.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
miško11
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2010 6:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@bbenci2, tudi tebi hvala. Mislim, da tudi tak kabel imam. Osnovni problem je, da ne vem, kako naj se lotim dela. Morda izgleda smešno, ampak tako tokrat je.
miško11
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2010 7:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi lahko kdo po domače napiše, katere programe, driverje....moram imeti v računalniku, da bom lahko izvedel proceduro? Hvala!!!!!!!!!!!!!!
bbenci2
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Maj 2008 20:11
Aktiv.: 0.55
Kraj: Moravske Toplice

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2010 7:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbolje bo, da se registriraš na tem forumu in v upload centru imaš vse kar rabiš. Rabiš pa samo CT_toolbox_v1.1 in nek drug SW, ki ga boš poslal v sprejemnik.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Slowfly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2010 8:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.tv-files.info/index.php?PHPSESSID=505f5c71553dd492f9b74e3ae35a44f4&direction=0&order=mod&directory=Clarke tech

Tu najdeš menda vse kar rabiš.
Nazaj na vrh
miško11
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2010 9:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vsem. Zadeva rešena. Menda se ne bom več igral, saj ni potrebe. Hotel sem le preveriti, kako je z zvokom v mutipleksu B, čeprav imam to rešeno z drugim sprejemnikom. Je škoda živcev. Sem moral poskusiti 100X, da je enkrat prijelo.
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.39

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2010 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Vidim, da se da na nekaterih DVB-T sprejemnikih zamenjati oz. narediti update firmware. Sam imam model od General Satellite in mi tudi v MUX-B na nekaterih programih ne dela zvok (ne podpira AAC). In me zanima ali se da to posodobiti, kako programsko, ali je to kodiranje odvisno zgolj od strojne opreme. Sprejemnik pa ima tudi RS232 vmesnik.
Nazaj na vrh
miško11
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2010 10:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O tem se moraš pozanimati na kakem forumu, na katerem teče beseda o tvojem sprejemniku. Mnogokrat se zadeve dajo nadgraditi na lastno odgovornost s piratskimi SW-ji. In potem se ti lahko zgodi še kaj hujšega, kot se je zgodilo recimo meni.
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.39

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2010 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O tem sprejemniku sem že iskal kakšne informacije, pa jih je zelo malo o tem modelu (General Satellite TE8310E). Tako da, če ima kdo kakšne informacije glede tega, se priporočam Wink . Oziroma če bi me kdo znal usmeriti na pravo pot Angel .
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni