www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Popravilo kasetnika - jermenček

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
krajsek123456
Član
Član

Pridružen-a: Ned 07 Nov 2010 8:40
Aktiv.: 0.25
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 18, 2010 12:01 pm    Naslov sporočila:  Popravilo kasetnika - jermenček Odgovori s citatom

Lep pozdrav, imam kasetnik benytone d60, pa je notri jermenček ki goni kaseto, pa se mi je jermenček raztegnil ko sem ga našprical z wd-40. (nisem vedel da se napoji olja in raztegne). našprical sem ga ker je kar naprej padal dol iz jermenice in tudi ostale zobnike sem našprical. delalo je kar nekaj časa, brez problema dokler mi enkrat spet ni vrglo jermenčka iz jermenice. takrat sem ga še enkrat našprical in se je raztegnil za prbl. 5mm. ali ima kdo kakšno rešitev, kako ga naj skrčim (mislim da če ga skrajšam in skupi zlepim da ne bo vredu).
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.98
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 18, 2010 12:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povprašaj v Delko v Ljubljani. Včasih so tam imeli ogromno jermenčkov za kasetarje in videoplayer-je.
Pa spotoma, ko greš, vrzi VD v kanto za smeti.

marko1
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Dec 2010 17:40
Aktiv.: 0.41
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 18, 2010 12:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Yprašaj trgovino GUMIZ doo v Kamniku, zrihtajo vse vrste jermenov in jermenčkov, nikar ga pa ne "razteguj" in "krajšaj" z WD-jem, saj te nebo noben resno jemal, če pa poveš dimenzije in obliko, ga mogoče najdem kje v svoji delavnici
lp
Mare
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krajsek123456
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 18, 2010 12:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sem že vprašal v delkotu, imajo samo jermenčke nad premerom 90mm. moj jermenček je dolgi približno 20 cm, če bi ga prerezal.
marko1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 18, 2010 12:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jermen se ne meri v premeru ampak širina x dolžina, mogoče še število in korak zobcev če je zobat, a si vprašal v Gumizu
lp
Mare
Nazaj na vrh
marko1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 18, 2010 12:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

še tel 01 831 29 62 Leon
Nazaj na vrh
krajsek123456
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 18, 2010 12:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot sem že rekel jermenček je dolgi približno 20 cm, širok 0d 3-5mm in debel manj kot mm. rekel sem nad premerom 90mm ker so mi iz delkota odgovorili tako, tudi meni se je zdelo čudno. r = približno 3,18cm

PB210269.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.85 MB
 Pogledana:  0 krat

PB210269.JPG

Nazadnje urejal/a krajsek123456 Sob Dec 18, 2010 12:22 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.00

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 18, 2010 12:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gumice za kasetarje in podobno kramo se označuje s premerom.
Presek je največkrat kvadraten, tudi ploščat, redkeje trikoten ali okrogel.
Iz dolžine menda ni težko zračunat premer, ali pač?

Armirane pogonske jermene delovnih strojev pa z dolžino.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zlabo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 21:38
Aktiv.: 1.33
Kraj: Domžale-Kamnik

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 18, 2010 12:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.media-trade.si/

Na Viru pri Domžalah. Imajo kar veliko robe za servis avdio/video naprav Wink
Nazaj na vrh
kvizko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58
Aktiv.: 1.99
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 18, 2010 12:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem kako ti je to padlo na pamet, da si šprical z WD-jem zato nasvet: NIKOLI več ne špricaj ali maži jermenskih prenosov nikjer!!!!! Cool
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.93
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 18, 2010 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem zakaj piše navodila na spraj.Vse vrste in še električne!Drugače pa meni dobro služi za vijaki in drugo strojni deli.
Nazaj na vrh
kvizko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58
Aktiv.: 1.99
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 19, 2010 9:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravim samo za jermenske prenose, saj morajo biti jermenice suhe...če so masne potem jermen podrsava in npr pri kakšnem pogonu vretena se lahko zgodi da vreteno zablokira v obdelovancu....primer iz industrijskega stroja!! Cool
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 502 dni