www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Priklop prenosnika na TV
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 5.01
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 27, 2010 8:21 pm    Naslov sporočila:  Priklop prenosnika na TV Odgovori s citatom

Lep pozdrav, pojavil se mi je problem, da sem se zamislil priklopit prenosnik na Tv. Tv je philips (crt), za katerega trenutno ne vem oznake. Prenosnik pa je Medion MD96290. Prenosnik ima s-video izhod. Kupil sem povezovalni kabel iz s-video in 3,5 mm stereo jack (audio) na 3 RCA in pa pretvnosnik iz 3 RCA na scart, ker tv nima drugega vhoda. Pojavi se mi problem, da ne morem aktivirat s video izhoda na prenosniku, ker mi ta javi, da ni priklopljenega drugega zaslona kot intergriran LCD na prenosniku. Ne prime niti tipka sf + F3 (je drugače kot v večini primerov ki imajo F4 za zamenjavo zaslonov). Operacijski sistem je Vista 32 bit - licenčna. Zvok na TV deluje tako da kanal je prav nastavljen edino videa ne spravim skozi.

Zanima me samo kako rešit težavo prepoznavanja drugega zaslona -> v tem primeru TV - ja. Vem da kake presenetljivo velike resolucije ne bo in jo tudi za to kar jaz to rabim ne potrebujem. Prosim za pomoč.

l.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
klemen88
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37
Aktiv.: 3.52
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 27, 2010 9:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lep pozdrav!
Poskusi z novimi gonolniki za grafično kartico. Sam sem imel na začetku gonilnike, ki mi jih je naložil sam windows in mi ni delovalo. Potem sem naložil nove gonilnike in mi je stvar začela delovati.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebastjan.kamensek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 27, 2010 10:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem že poizkusil z enim, sedajle bom še z drugim, ki sem ga našel na internetu. Nekako ne vem kaj bi še lahko bilo narobe...

l.p.
Nazaj na vrh
sraka
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52
Aktiv.: 2.39
Kraj: PMAVs

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 1:29 am    Naslov sporočila:  Re: Priklop prenosnika na TV Odgovori s citatom

sebastjan.kamensek je napisal/a:
Lep pozdrav, pojavil se mi je problem, da sem se zamislil .....

Saj jaz sem se tudi...

sebastjan.kamensek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 1:37 pm    Naslov sporočila:  Re: Priklop prenosnika na TV Odgovori s citatom

sraka je napisal/a:
Lep pozdrav, pojavil se mi je problem, da sem se zamislil .....

Saj jaz sem se tudi...

Misliti pomeni biti živ ...Wink

Sedaj pa nazaj k problemu. Naložil sem še novi gonilnik in poizkusil priklopit zraven navaden monitor. Dela čisto normalno. Očitno je problem v tem, da računalnik ne zazna, da je kar koli priklopljeno nanj, ker ne dobi povratnih informacij od televizije, kar je logično. Sedaj me zanima ali obstaja kak program, ki bi "prisilil" grafično, da bi oddajala na zunanji port kljub temu, da ne zaznava, da je tam priklopljen še en zaslon.

Ker recimi če grem v vistinih nastavitvah pod dodajanje dodatnih zaslonov in projektorjev mi napiše, da ni dodanega zunanjega zaslona...

Ima kdo kako idejo kako rešit?.

l.p.
Nazaj na vrh
pomlad
Član
Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 10:54
Aktiv.: 2.00
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 2:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeva preprosto mora delovati,potrebno je samo vstrajati. Za začetek pa ugotoviti lokacijo težave (prenosnik,kabl,tv). V tv lahko s-video priklopiš tudi v skart vhod preko vmesnika,ki ima ponavadi tri činč vhode plus s-video vhod,kabl je predpostavljam v redu,ostane prenosnik. Za Medion je znano,da ima kar dobra navodila priložena,problem pa je skoraj sigurno v nastavitvah,moja thosiba ima varijante da je slika na obeh straneh,slika samo na tv-ju in slika samo na prenosniku (verjetno nastavitev sedaj). Lahko preizkusiš tudi povezavo na drug tv,ali drug prenosnik na svoj tv. S prisilo pa po mojem ne bo nič,mora delati brez nje.
Nazaj na vrh
ticla
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Dec 2007 22:52
Aktiv.: 2.07
Kraj: Župečja vas

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 2:48 pm    Naslov sporočila:  Re: Priklop prenosnika na TV Odgovori s citatom

...pa pretvnornik iz 3 RCA na scart, ...

Imaš na tem skartu kakšno stikalo? Poleg stikala bi moralo še pisati IN OUT, poglej če je stikalo prav preklopljeno.

sebastjan.kamensek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 3:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja je stikalo. Stikalo mislim da ni probmel, saj sem poizkusil v obeh položajih stikala. Enostavno mi ne prepozna da je kaj priključeno na port.

Da še bolj detaljno opišem kaj imam priključeno in kako, da ni slučajno tu kaka težava.

Iz računalnika gre voodnik ki je iz S-video v RCA nekaj takega samo da je kabel ne vmesnik
Nato imam na računalnik še priključen 3,5mm stereo jack (audio)
Oba vodnika gresta na pretvornik nekaj takega

Sepravi na pretvorniku imam priključene 3 rca vodnike. (rumen - s video; bel in rdeč -> audio). Na pretvorniku je še en konektor prazen. 3 po vrsti na linku ki sem ga podal zgoraj. Po zagotovilu prodajalca mi potrebno imeti priključenih vseh konektorjev ampak so te trije zadosti.

Pretvornik pa je logično priključen v TV in nastavljen na In. Na tv dela zvok, ne pa tudi slika.

Upam da bomo sedaj lažje odkrili napako...

l.p.
Nazaj na vrh
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.46
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 8:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Butasto vprašanje (mogoče pa ne?)
Si poskusil resetirati PC medtem, ko je bilo vse skupaj priklopljeno?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.40

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 8:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja so tudi taki primeri, ko moraš zaslon najprej priklopiti na prenosnik in ga šele nato prižgati, da dela kot je treba, drugače se obnaša kot da nič ni Angel .
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebastjan.kamensek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem poizkusil, med tem ko sem nameščal gonilnik za grafično je potreboval restart računalnika. Poizkusil sem tudi ugasnit televizijo in potem poizkusit pa nič... Zanimivo mi je to, da če recimo na HP-ju (brez da bi priklapljal televizijo) če pritisnem FN +F4 se glavni zaslon ugasne, kar pomeni, da začne grafična oddajat a zunanji port. Pri tem pa se ne, samo javi, da ni zunanjega zaslona...
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.41
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 9:58 pm    Naslov sporočila:  ! Odgovori s citatom

Če se prav spomnim mora biti priklopljeno na TV in TV prižgan.

Če to ne pomaga, daj desen klik na namizje "NVIDIA Control Panel", če še nisi imel odprto izberi "advanced" in tam pod set up multiple displays v drop down meniju za drugi monitor izberi. My dislplay is not on the list.
- V vsakem primeru moreš imeti priklopljeno na TV!

P.S. Sklepam, da imaš tudi ti nVidia grafično, ker ATI ni imel problemov z priklopom TVja, ko sem azadnje preveril.

sebastjan.kamensek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 29, 2010 11:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Grafična je InteI Graphics Media Accelerator 950, PCI-Express technology. Tako da ni ne eno ne drugo...
Nazaj na vrh
sebastjan.kamensek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 03, 2011 4:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O tale priklop mi bo popil živce. Da samo naštejem kaj vse sem že poizkusill...

- zamenjal scart vhod iz prvega na drugega - NIČ
- zamenjal gonilnik za grafično - NIČ
- poizkusil z vsemi možnimi kombinacijami pretikanja stikala in prižiganjem in ugašanjem prenosnika in Tv - NIČ
- rečem uredu mogoče je vista, formatiram računalnik gori naložim Win 7 - licenčne, in ne boste vrjeli... NIČ
- rečem mogoče je gonilnik, in si potegnem z spleta vse mogoče gonilnike celo nekatere ki sem jih našel na "travniku" spet NIČ...

Počasi mi že zmankuje idej kaj sploh še naredit...

Ima kdo še kak predlog kaj naredit?

l.p.
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 24.02

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 03, 2011 5:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NIČ ! Smile

Ti sprobaj če sploh kaj ven pride iz grafe, da slučajno nimaš napačnega kabla.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 488 dni