www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Črpalka za nafto

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.87
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 29, 2005 9:39 am    Naslov sporočila: icon_question Črpalka za nafto Odgovori s citatom

V podjetju bi potrebovali električno (lahko tudi ročno) črpalko za nafto, ki bi služila za tankanje viličarjev. Take črpalke sem nekoč videl na sejmu energetike, a se ne spomnim proizvajalca. Tudi na internetu nisem uspel ničesar najti. Črpalka se je privila v odptino 200l soda. Imela je tudi cev z pištolo za tankanje.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70746.77

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 29, 2005 10:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
LoLek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 1.45

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 29, 2005 11:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Doma sem tankal nafto (v časih, ko smo kurilca kurili Laughing ) kar z navadno vrtno črpalko (z enofaznim motorjem). Ta črpalka ima kar velik pretok in dela zanesljivo. Tudi tako draga ni, dela že kakšnih pet šest let brez problema.
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.93
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 29, 2005 12:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem pogledal v prospekt Gardena, piše da se lahko uporablja za lahko kurilno olje in za plinsko olje za pogon dieselskih motorjev.So 7 vrst črpalke.Zdaj ne vem,če še obstaja zastopstvo Silk,trgovina Ljubljana Trzin.
Lp Andrej
Nazaj na vrh
Kralj
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2003 20:18
Aktiv.: 0.83
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 29, 2005 7:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo jaz sem včasih doma pretakal kurilno olje iz sodov v cisterno, kar z pomočjo komprimiranega zraka. Na manjšo odprtino sem priključil komprimiran zrak na večjo odprtino pa cev za olje. Cev za olje je potopljena do dna. Pri tem početju pa je potrebno malo previdnost,i da v sodu ne pride do prevelikega tlaka. Zrak izpodrine olje in to priteče pri cevi. Če je previsok tlak se hoče pokrov soda izbočiti kar pa se takoj vidi. Silvo sicer pa bi bilo fino malo prekopati tiste škatle, ki smo jih pripeljali iz GEME, tam je bilo kar nekaj teh ročnih čerpalk za pretakanje goriva.

Lep pozdrav Wink

NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 3.99
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 29, 2005 9:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo, najbolje je uporabiti navadno vrtno črpalko kot je že povedal LoLeK. Imam jo tudi sam za tankanje traktorja. Ta varianta se mi zdi najcenejša. Če pa kdo ve še kakšno cenejšo in boljšo jo bom pa tudi jaz zamenjal Laughing Laughing
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
audio
Član
Član

Pridružen-a: Čet 19 Maj 2005 8:30
Aktiv.: 0.61
Kraj: kp

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 29, 2005 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z viličarjem dvigneš sod in nafta teče sama na prosti pad. Pred tem pa odpreš pipo na sodu.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 30, 2005 6:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

audio je napisal/a:
Z viličarjem dvigneš sod in nafta teče sama na prosti pad. Pred tem pa odpreš pipo na sodu.

Hvala vsem za zanimive ideje. Mogoče sem se na začetku malo nerodno izrazil. V podjetju imamo namreč večji rezervoar za nafto, tako, da je dviganje malo bolj nerodno. Sicer sem našel firmo, ki ima take črpalke. Lincoln

andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.93
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 30, 2005 7:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa,če bi vprašal ma forum Strojnistvo.com?Mogoče bo kdo vedel.
Lp Andrej
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.97
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 30, 2005 9:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še ena varijanta Very Happy ... strugarji uporabljajo majhne enofazne črpalke za emulzijo, ki hladi nož in obdelovanec. Seveda je primerna tudi za takšne medije kot je nafta in hkrati že v primernem ohišju za montažo. Cena pa baje tudi ni pretirana.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gavran
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:16
Aktiv.: 1.75
Kraj: Posavje

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 30, 2005 11:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če višina ni prevelika gre s črpalko od pralnega stroja.
Nazaj na vrh
wilc
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 11 Okt 2009 19:38
Aktiv.: 0.02
Kraj: Ljubljana okolica

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2011 1:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz ti priporočam tole: http://www.interdiskont.si/vsi-izdelki/izdelek.aspx/i5702
Lp
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2011 1:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uh, kje ste staknili to temo. Stara je 6 let. Zadeva ni več aktualna.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni