|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pet Jan 07, 2011 9:52 pm Naslov sporočila: Mostično krmiljenje enosmernega motorja z Si4565ADY |
|
|
Za upravljanje z enosmernim motorjem nameravam uporabiti dve integrirani vezji Si4565ADY. Vsako ima dva FET tranzistorja. Tako naj bi realiziral takoimenovani most (bridge).
Glede na dokumentacijo o integriranem vezju, mi je nejasno, zakaj ima nek priklučke Fet-a dva pina. Na primer D1 zasede pina 7 in 8. (Glej Snap2.jpg)
Moram sedaj ta dva pina vezati kratko na tiskanem vezju, ali je dovolj, da pripeljem vezje samo na enega od obeh pinov. In dalje, ali smem za ta dva pina smatrati, da sta v kratkem stiku že v integriranem vezji, in torej lahko neko napetost pripeljem na pin 7, in jo peljem dalje od pina 8, ne da bi oba pina vezal kratko?
Kako gre dokumentacijo razumeti?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
21.03 KB |
Pogledana: |
3 krat |

|
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
snap2.jpg |
Velikost datoteke: |
14.15 KB |
Downloadano: |
12 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pet Jan 07, 2011 10:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Morebiti zaradi odvajanja toplote....
_________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bosko Član

Pridružen-a: Sob 29 Nov 2008 20:57 Prispevkov: 162 Aktiv.: 0.80 Kraj: Vače
|
Objavljeno: Pet Jan 07, 2011 11:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa upam da se ne motim, imaš narobe povezane nožice 2 ter 4... Takole boš res potreboval vse nogice za odvajanje toplote..
_________________ Ko sem naredil , nisem vedel da se tega ne da...... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.99
|
Objavljeno: Sob Jan 08, 2011 12:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Hlajenje. in en bond na eno nogico.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sob Jan 08, 2011 11:36 am Naslov sporočila: |
|
|
bosko je napisal/a: |
Pa upam da se ne motim, imaš narobe povezane nožice 2 ter 4... Takole boš res potreboval vse nogice za odvajanje toplote.. |
Zakaj? Kako bi potemtakem po tvojem moralo biti?
Toplota se odvaja ne glede na to, ali sem signal ali napajanje privedel na enega od obeh pinov ali oba, ali pa ga vodim 'skozi en pin noter, skozi drugi pin ven.
Hja, če gre za toplotni odvod, potem pa je dobro, da pina 7 in 8 imata skupen velik bakren pad z malovečjo površino. Nisem pa v dokumentaciji našel, da je kaj takega potrebno.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bosko Član

Pridružen-a: Sob 29 Nov 2008 20:57 Prispevkov: 162 Aktiv.: 0.80 Kraj: Vače
|
Objavljeno: Sob Jan 08, 2011 7:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vilko, moja napaka, se opravičujem. Kot kaže je zvezano ok..
_________________ Ko sem naredil , nisem vedel da se tega ne da...... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni