|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2115 Aktiv.: 9.52 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sob Jan 08, 2011 10:14 pm Naslov sporočila: Wireless bridge |
|
|
Pozdravljeni!
Predkratkim sem menjal ADSL ponudnika in tako dobil novi modem, ki ima že wireless. Pred tem sem pa imel svoj wireless router. Sedaj mi je ta router odveč in bi ga koristil kot bridge. Rad bi ta router postavil v delavnico(cca 40m stran od modema-druga stavba), tako da bi se povezal z modemom preko wirelessa,da nebi vlekel UTP kabla. Ker nisem neki poznavalec WLAN-a me zanima kako do narediti,ter če sam router omogoča to?
Podatki routerja:
TP-LINK
TL-WR642G
_________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70901.89
|
Objavljeno: Sob Jan 08, 2011 11:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2115 Aktiv.: 9.52 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Ned Jan 09, 2011 4:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ima možnost bridge,kjer zahteva MAC naslov modema,kjer sem ga tudi vpisal.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
111.51 KB |
Pogledana: |
19 krat |

|
_________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Batman Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2008 21:43 Prispevkov: 230 Aktiv.: 1.13 Kraj: Notranjska
|
Objavljeno: Sre Jan 19, 2011 1:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Problem je, ker ti modem ne podpira funkcij bridge, WDS, hybrid, repeater...
-Bridge ti itak nebi nič pomenil, ker to samo nadomesti mrežni kabel. Če imaš 2 routerja v bridge nastavljena, se klient na nobenega ne more povezati brezžično.
-WDS(ali hybrid) je druga zgodba. Vendar morata tudi v tem primeru oba routerja podprati WDS. Pri WDS se lahko na oba routerja povezujejo klienti.
-repeater (universal) je tisto, kar bi ti dejansko prav prišlo. Vendar repeater način podpirajo le nekateri Access Point-i, v routerju te nastavitve še nisem zasledil (pustimo tu DD-WRT in podobne FW). Tu samo nastaviš kateri router ali AP naj ti repeat-a. Tu ni nujno da 1. router podpira WDS, bridge... zna zadeva delovati OK. Ne pa vedno. Nekateri AP delajo samo z modeli istega proizvajalca.
Sem se pa že na vse načine trudil brezžično povezati Edimax AP kot universal repeater na Siolov modem, vendar brez uspeha. Povezava tega Edimaxa na bilokateri drug router ali AP pa je vedno delala brez problemov.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.38 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sre Jan 19, 2011 9:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Če bi ti router podpiral 3rd party firmware, npr. dd-wrt, tomato ali druge bi to naredil z nekaj kliki, kot je povedal Mare. Pa bi lahko z njim polovil vsak dostopen wireless (na strani AP je konfiguracija poljubna).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 485 dni