|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
watts Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 17:59 Prispevkov: 422 Aktiv.: 2.38 Kraj: Knežak
|
Objavljeno: Sob Nov 13, 2010 7:35 pm Naslov sporočila: ["POPRAVLJEN"] strong 4120 [mrtev] |
|
|
dobil sem strong 4120, na žalost mrtev (za povedat, da je iz "history books"...)
Odprl sem ohišje, garancija pretekla najmanj 4 leta nazaj. na prvi pogled ni prav nič skurjeno.
ko ga pritaknem prek SCARTa, stisnem na daljincu, LEDica se obarva zeleno, na TV nič.
ideje? napajanje ima, saj dela LED... scart dela (sprobirano na drugi tuner)... daljinec dela (obrne led rdeče-na-zeleno in obratno)... ideje?
Nazadnje urejal/a watts Ned Jan 23, 2011 12:05 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
svedr Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2010 8:20 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Pon Dec 06, 2010 1:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
pomoje bo potrebno nov firmware naložit..... sem se pred leti igral s takimi strongi... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
watts Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 17:59 Prispevkov: 422 Aktiv.: 2.38 Kraj: Knežak
|
Objavljeno: Ned Jan 23, 2011 12:05 am Naslov sporočila: |
|
|
*BANG*
Po 13x naloženem firmwareju z Windowsovim Telnet programom, med vsakim nakladanjem opazujeva z očetom, da se Strong vklopi le ko je povezan (in komunicira) z računalnikom. Po še 5-ih nakladanjih firmwareja (enega in taistega) in 4 spitih pirih uganeva, da ko pritakneva SCART ne funkcionira več. (nisva naredila adapterja SCART-COM ampak sva kar nacinila 3 drateke na notranjo stran kište )
Torej pritakneva SCART, narediva mostiček med pinom in GND (12 ali 10 - poskusit ni greh, nič mi ni skurilo) in uklopim
Baraba posluša za nek stik, ki ga ni bilo. Zakaj pa ne vem!
Glavno je da lahko sedaj gledam Evrosport na Astri. In to še ne zakodiran! Jupi! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 485 dni