|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
anze90 Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 3:06 Prispevkov: 334 Aktiv.: 1.88 Kraj: Šentjur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.65 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Pon Jan 24, 2011 11:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
anze90 je napisal/a: |
Danes sem spet malo "zagrabil" za elektroniko in sem končal z risanjem tiskanega vezja za usmernik. Sedaj me še čaka ena ploščica, na kateri bo vezje za prikaz napetosti, toka, izhodne moči ... na lcd-ju(2*16), pwm regulacija ventilatorja na hladilniku, meritev temperature hladilnika in komunikacija z osebnim računalnikom.  |
Ali izdeluješ usmernik po shemi iz electronics-lab-a? Potem raje izdelaj po popravljeni verziji, ker stara ima veliko napak. Sam sem ravno narisal vezje za prenovljeno verzijo ter ga že skoraj v celoti izdelal. Čakam še na nekaj komponent in potem ga bom testiral. Če izdeluješ omenjeni usmernik, ti svetujem, da malo počakaš.
Drugače pa, pisarim okrog in se zanimam okrog izdelave ohišij iz Alu profilov. Verjetno jutri dobim odgovore in pa cene na spisku. Potem pa se bom odločil za naročilo. Sem razmišljal že tudi o samoizdelavi, pa žal nimam potrebnega orodja.
Ali kdo od vas forumašev gravira čelne plošče?
_________________ return;
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Jan 24, 2011 11:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred smetnjakom rešil en košček bakelitne zgodovine.
Sicer smo imeli doma enega še lepšega, pa ne vem kje je končal
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
77.16 KB |
Pogledana: |
5 krat |

|
|
51.44 KB |
11 krat |

|
|
110.37 KB |
13 krat |

|
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Jan 24, 2011 11:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Izbirna številčnica mislim, da ni več orginalna. Orginalna je delala prfektno. Tiste, ki so se pojavile kasneje so bile le pribižek orginalni.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MAY2000 Član

Pridružen-a: Ned 10 Feb 2008 21:53 Prispevkov: 111 Aktiv.: 0.53 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2011 5:38 am Naslov sporočila: Čelna plošča |
|
|
ljudsko je napisal/a: |
Ali kdo od vas forumašev gravira čelne plošče? |
Lahko ti jo jaz zgraviram če je to AL ali plastika.
LP, Janez
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rudiP Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30 Prispevkov: 1234 Aktiv.: 5.67 Kraj: KOPER
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2011 6:56 am Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Sicer smo imeli doma enega še lepšega, pa ne vem kje je končal  |
To je legendarni ATA11. avtomatski telefonski aparat.
_________________ Lep pozdrav iz Kopra Rudi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2011 7:25 am Naslov sporočila: |
|
|
lojzek je napisal/a: |
Ko sem to pospravil, sem dobil pa novo delo- pokvarjen DVD. |
Pa sem se tukaj ustavil. Tista dva kondija nista bila vse. Ali je že kdo naletel na primer, da bi laser za branje odletel . Namreč, CDje mi bere b.p., DVDji pa javijo Erorr? Ali pa kakšna druga ideja, kaj naj še pogledam...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2011 9:53 am Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Sicer smo imeli doma enega še lepšega, pa ne vem kje je končal  |
Takega oz. verjetno novejšega smo imeli doma (sive barve). Zadeva še zdaj deluje pri sestri. Star je okoli 35-40 let in je samo enkrat bila slušalka menjana (slišel se je hrušč).
Imel bi pa tistega rdečega, kot v filmih: Yes, Mister president.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matic_scetinec Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11 Prispevkov: 993 Aktiv.: 4.68 Kraj: Brezovica pri Ljubljani
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2011 10:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Ali je že kdo naletel na primer, da bi laser za branje odletel . |
Zdravo!
Lahko bi bil laser. Včasih prekinja tudi flat kabel, ki gre na laser. Ampak, če CD-je bere DVD-jev pa ne je verjetno laser.
Ali si laser očistil?
LP, Matic
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2011 11:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Bom pogledal še kabel. Včeraj ni bilo nekega viška časa. Lečo sem sicer očistil, pa bom še enkrat.
Kakšne barve pa je laser DVDja? Kolikor mi je iz računalniškega DVD pisača znano, je IR za CDje, Rdeči pa za pisanje DVDjev. Kako pa je z barvo laserja pri branju DVDjev? Če je kaj vidnega, bi mogoče že videl če dela.....
Toliko da diagnosticiram laser / optika / dekoder. In vidim smotrnost nadaljnega popravila
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matic_scetinec Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11 Prispevkov: 993 Aktiv.: 4.68 Kraj: Brezovica pri Ljubljani
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2011 11:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Bom pogledal še kabel. Včeraj ni bilo nekega viška časa. Lečo sem sicer očistil, pa bom še enkrat.
Kakšne barve pa je laser DVDja? Kolikor mi je iz računalniškega DVD pisača znano, je IR za CDje, Rdeči pa za pisanje DVDjev. Kako pa je z barvo laserja pri branju DVDjev? Če je kaj vidnega, bi mogoče že videl če dela.....
Toliko da diagnosticiram laser / optika / dekoder. In vidim smotrnost nadaljnega popravila |
Zdravo!
Kot sem že napisal, če CD-je bere DVD-jev pa ne kabel skoraj sigurno ni kriv. Žarek laserja je ponavadi rdeče barve, pri nekaterih predvajalnikih pa se ga s prostim očesom ne vidi. Vidi se pa ga, če ga pogledaš skozi digitalni foto aparat ali kamero in je bele barve.
Pri napaki, ki jo opisuješ je verjetno fuč laser; kaj drugega bolj redko crkne.
LP, Matic
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
anze90 Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 3:06 Prispevkov: 334 Aktiv.: 1.88 Kraj: Šentjur
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2011 12:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
ljudsko je napisal/a: |
anze90 je napisal/a: |
Danes sem spet malo "zagrabil" za elektroniko in sem končal z risanjem tiskanega vezja za usmernik. Sedaj me še čaka ena ploščica, na kateri bo vezje za prikaz napetosti, toka, izhodne moči ... na lcd-ju(2*16), pwm regulacija ventilatorja na hladilniku, meritev temperature hladilnika in komunikacija z osebnim računalnikom.  |
Ali izdeluješ usmernik po shemi iz electronics-lab-a? Potem raje izdelaj po popravljeni verziji, ker stara ima veliko napak. Sam sem ravno narisal vezje za prenovljeno verzijo ter ga že skoraj v celoti izdelal. Čakam še na nekaj komponent in potem ga bom testiral. Če izdeluješ omenjeni usmernik, ti svetujem, da malo počakaš.
Drugače pa, pisarim okrog in se zanimam okrog izdelave ohišij iz Alu profilov. Verjetno jutri dobim odgovore in pa cene na spisku. Potem pa se bom odločil za naročilo. Sem razmišljal že tudi o samoizdelavi, pa žal nimam potrebnega orodja.
Ali kdo od vas forumašev gravira čelne plošče? |
Ja izdelujem po načrtu iz electronics-lab-a, načrt je isti samo, da sta tranzistorja q1 in q2 zamenjana za TIP31. Je popravljena verzija načrta na internetu?
Drugače sem pa že imel tale usmernik sestavljen(zamenjana tranzistorja TIP31), pa je delal brez problema. Vem pa da so nekaj govorili, da TL081 dobijo preveliko napajalno napetost.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.65 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2011 1:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da, TL081 so prešibki. Drugače pa so naredili še "upgrade" za 5A verzijo, če te zanima.
Kl!k
PS.: Za ogled priponk moraš biti prijavljen!
_________________ return;
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.59 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2011 1:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ponavadi je res rdeče barve.
Če gre za kakšen boljši player poglej na ebay-u za nov laser (skupaj z optiko in nosilcem). Mogoče dobiš ugodno.
_________________ Slabih pilotov ni. So dobri ali pokojni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni