www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj trenutno pocnete Januar 2011
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
anze90
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 3:06
Aktiv.: 1.88
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 24, 2011 7:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes sem spet malo "zagrabil" za elektroniko in sem končal z risanjem tiskanega vezja za usmernik. Sedaj me še čaka ena ploščica, na kateri bo vezje za prikaz napetosti, toka, izhodne moči ... na lcd-ju(2*16), pwm regulacija ventilatorja na hladilniku, meritev temperature hladilnika in komunikacija z osebnim računalnikom. Very Happy

pcbusmernik2.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  301.8 KB
 Pogledana:  28 krat

pcbusmernik2.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 24, 2011 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preiskusil ČB monitor, ki mi ga je odstopil mirkatmir - deluje Dancing . Za test sem ga priključil na en star PC v katerega sem vtaknil še starejšo grafično.

LP, Peter

P1010109crr.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  398.39 KB
 Pogledana:  20 krat

P1010109crr.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.65
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 24, 2011 11:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

anze90 je napisal/a:
Danes sem spet malo "zagrabil" za elektroniko in sem končal z risanjem tiskanega vezja za usmernik. Sedaj me še čaka ena ploščica, na kateri bo vezje za prikaz napetosti, toka, izhodne moči ... na lcd-ju(2*16), pwm regulacija ventilatorja na hladilniku, meritev temperature hladilnika in komunikacija z osebnim računalnikom. Very Happy

Ali izdeluješ usmernik po shemi iz electronics-lab-a? Potem raje izdelaj po popravljeni verziji, ker stara ima veliko napak. Sam sem ravno narisal vezje za prenovljeno verzijo ter ga že skoraj v celoti izdelal. Čakam še na nekaj komponent in potem ga bom testiral. Če izdeluješ omenjeni usmernik, ti svetujem, da malo počakaš.
Drugače pa, pisarim okrog in se zanimam okrog izdelave ohišij iz Alu profilov. Verjetno jutri dobim odgovore in pa cene na spisku. Potem pa se bom odločil za naročilo. Sem razmišljal že tudi o samoizdelavi, pa žal nimam potrebnega orodja.
Ali kdo od vas forumašev gravira čelne plošče?

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.70
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 24, 2011 11:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred smetnjakom rešil en košček bakelitne zgodovine. Very Happy

Sicer smo imeli doma enega še lepšega, pa ne vem kje je končal Neutral

fon1.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  77.16 KB
 Pogledana:  5 krat

fon1.jpg

fon2.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  51.44 KB
 Pogledana:  11 krat

fon2.jpg

fon3.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  110.37 KB
 Pogledana:  13 krat

fon3.jpg

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 24, 2011 11:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izbirna številčnica mislim, da ni več orginalna. Orginalna je delala prfektno. Tiste, ki so se pojavile kasneje so bile le pribižek orginalni.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MAY2000
Član
Član

Pridružen-a: Ned 10 Feb 2008 21:53
Aktiv.: 0.53
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 5:38 am    Naslov sporočila:  Čelna plošča Odgovori s citatom

ljudsko je napisal/a:

Lahko ti jo jaz zgraviram če je to AL ali plastika.

LP, Janez
Nazaj na vrh
rudiP
Član
Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30
Aktiv.: 5.67
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 6:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:

To je legendarni ATA11. avtomatski telefonski aparat.

lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 7:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lojzek je napisal/a:

Ko sem to pospravil, sem dobil pa novo delo- pokvarjen DVD.

Pa sem se tukaj ustavil. Tista dva kondija nista bila vse. Ali je že kdo naletel na primer, da bi laser za branje odletel Think . Namreč, CDje mi bere b.p., DVDji pa javijo Erorr? Ali pa kakšna druga ideja, kaj naj še pogledam...
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 9:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:

Takega oz. verjetno novejšega smo imeli doma (sive barve). Zadeva še zdaj deluje pri sestri. Star je okoli 35-40 let in je samo enkrat bila slušalka menjana (slišel se je hrušč).
Imel bi pa tistega rdečega, kot v filmih: Yes, Mister president. Mr. Green
Nazaj na vrh
matic_scetinec
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11
Aktiv.: 4.68
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 10:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lojzek je napisal/a:
Ali je že kdo naletel na primer, da bi laser za branje odletel Think .

Zdravo!

Lahko bi bil laser. Včasih prekinja tudi flat kabel, ki gre na laser. Ampak, če CD-je bere DVD-jev pa ne je verjetno laser.
Ali si laser očistil?

LP, Matic
Nazaj na vrh
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 11:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom pogledal še kabel. Včeraj ni bilo nekega viška časa. Lečo sem sicer očistil, pa bom še enkrat.
Kakšne barve pa je laser DVDja? Kolikor mi je iz računalniškega DVD pisača znano, je IR za CDje, Rdeči pa za pisanje DVDjev. Kako pa je z barvo laserja pri branju DVDjev? Think Če je kaj vidnega, bi mogoče že videl če dela.....
Toliko da diagnosticiram laser / optika / dekoder. In vidim smotrnost nadaljnega popravila
Nazaj na vrh
matic_scetinec
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11
Aktiv.: 4.68
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 11:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lojzek je napisal/a:
Bom pogledal še kabel. Včeraj ni bilo nekega viška časa. Lečo sem sicer očistil, pa bom še enkrat.
Kakšne barve pa je laser DVDja? Kolikor mi je iz računalniškega DVD pisača znano, je IR za CDje, Rdeči pa za pisanje DVDjev. Kako pa je z barvo laserja pri branju DVDjev? Think Če je kaj vidnega, bi mogoče že videl če dela.....
Toliko da diagnosticiram laser / optika / dekoder. In vidim smotrnost nadaljnega popravila

Zdravo!

Kot sem že napisal, če CD-je bere DVD-jev pa ne kabel skoraj sigurno ni kriv. Žarek laserja je ponavadi rdeče barve, pri nekaterih predvajalnikih pa se ga s prostim očesom ne vidi. Vidi se pa ga, če ga pogledaš skozi digitalni foto aparat ali kamero in je bele barve.
Pri napaki, ki jo opisuješ je verjetno fuč laser; kaj drugega bolj redko crkne.

LP, Matic
Nazaj na vrh
anze90
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 3:06
Aktiv.: 1.88
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 12:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ljudsko je napisal/a:
anze90 je napisal/a:

Ali izdeluješ usmernik po shemi iz electronics-lab-a? Potem raje izdelaj po popravljeni verziji, ker stara ima veliko napak. Sam sem ravno narisal vezje za prenovljeno verzijo ter ga že skoraj v celoti izdelal. Čakam še na nekaj komponent in potem ga bom testiral. Če izdeluješ omenjeni usmernik, ti svetujem, da malo počakaš.
Drugače pa, pisarim okrog in se zanimam okrog izdelave ohišij iz Alu profilov. Verjetno jutri dobim odgovore in pa cene na spisku. Potem pa se bom odločil za naročilo. Sem razmišljal že tudi o samoizdelavi, pa žal nimam potrebnega orodja.

Ja izdelujem po načrtu iz electronics-lab-a, načrt je isti samo, da sta tranzistorja q1 in q2 zamenjana za TIP31. Je popravljena verzija načrta na internetu?
Drugače sem pa že imel tale usmernik sestavljen(zamenjana tranzistorja TIP31), pa je delal brez problema. Vem pa da so nekaj govorili, da TL081 dobijo preveliko napajalno napetost.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.65
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 1:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da, TL081 so prešibki. Drugače pa so naredili še "upgrade" za 5A verzijo, če te zanima.
Kl!k

PS.: Za ogled priponk moraš biti prijavljen!

Sibica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24
Aktiv.: 5.59
Kraj: Vremska Dolina

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 1:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ponavadi je res rdeče barve.
Če gre za kakšen boljši player poglej na ebay-u za nov laser (skupaj z optiko in nosilcem). Mogoče dobiš ugodno.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  Naslednja
Stran 18 od 22

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni