|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70632.51
|
Objavljeno: Sre Feb 02, 2011 11:36 pm Naslov sporočila: Chip antena / kos žice - na 2,4GHz |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.90 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Feb 02, 2011 11:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Žica bo povsem v redu. Razlike, ki bi nastale so v razredu 1 do 2 db. Če ima zveza samo tako malo rezerve, potem itak ni zanesljiva. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70632.51
|
Objavljeno: Čet Feb 03, 2011 12:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.30 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Čet Feb 03, 2011 7:57 am Naslov sporočila: |
|
|
MarE69 je napisal/a: |
Hvala. Že deluje in to dobro.
BTW, če kdo rabi poceni BT module (v rangu 10€), sem jih nabavil tule:
http://skrci.me/rayson
Morda kakšne želje po kakšnem skupinskem nakupu?
LP,
Mare |
O, hvala za tole informacijo! Sam sem mislil kupiti ClueCore4 za robota, pa so v tem podjetju izgleda "gluhi" za maloprodajo.
Bi vzel enega, če bi šli v skupinski nakup. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.70 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Čet Feb 03, 2011 3:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako pa se sploh doseže čim večja učinkovitost (dožina sprejemanja in oddajanja) na 2,4G področju, tako za modrozobo povezavo kot WLAN?
Doma imam nek kitajski WLAN kluček, ki je lovil katastrofalno. Ker sem že postajal zaradi njega nervozen sem ga odpru in notri ni bilo nič kaj za videti. Na kosu tiskanine nekaj komponent in neko čudno zvito bakreno pot od antene. Naknadno je bila na tiskanini tudi opcija za tanek koaksilni kabel vendar ga v danem trenutku nisem imel. Vzel sem daljši konec navadnega tankega kabelčka, ga v obliki spirale zviv tako da je postal obroč in zadevo pricinil. Zadeva se je mogoče popravila za eno do dve črtici tako da je bolj sprejemljivo. Tista antena na TIVu mi je bila zame osebno zanič dizajna.
BTW odpru sem tudi ključek od Asusa, ki se je očitno prekuril saj ni lovil signala(pred tem je odlično opravljal svoje delo). Anteno je imel v obliki pravokotnika in sama konstrikcija je bila veliko bolje narejena. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05 Prispevkov: 1095 Aktiv.: 5.99 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Čet Feb 03, 2011 9:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Danes je tako, da šparajo na vseh koncih in krajih zaradi konkurence, da imajo čimnižje proizvodne stroške. Del tega so poceni čipovja, še posebej RF chip in pa odsotnost chip antence, ki je najboljša in efektna varianta možne antence. Ker vse delajo bolj na hitro (design PCB), je tudi posledica ponavadi zanič konstrukcija "narisane" antene na tiskanini (samo da dela nekako v istem prostoru kot ruterček). S kvaliteto driverjev je podobno. Glavno da marketing (kao up to xxx Mbit/s) funkcionira pri kupcih, pol pa prvi zid/ovira vse pokvari!
Tako se dogaja, da ima kao dober Usb ključič z zunanjo kao 5dBi našraufano anteno enako ali slabšo občutljivost kot pred leti navadni b/g ključek s kvalitetnim RF chipom/front-endom in chip antenco. So pa tudi izjeme, ki potrjujejo pravilo.
Tle si lahko pogledaš mojo slabo izkušnjo : http://www.elektron.si/forum/viewtopic.php?t=1281
Drugače pa lahko domet podaljšaš (usmeriš signal) s kakimi "kovinskimi" dodatki = enhancerji ... enako velja za BT ... včasih je pametno bolje nabavit preko eBay-a kaki stari Usb a dražji ključek s preverjeno notranjo konstrukcijo kot za enak denar novo kao "uberAlles" poceni zadevščino ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni