|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 14, 2011 9:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Ti, oziroma operater te zadeve ne bo zmogel tekati za tem v 45° klanec s hitrostjo 7 km/h. Enkrat, ali dvakrat ne bo problem. Nekaj ur, oziroma kar cel dan, pa ni variante.
Težava po moje ne bo samo polnjenje akumulatorjev. Sicer pa kakšne akumulatorje pa si zamislil? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Menzel Neznanec

Pridružen-a: Čet 10 Feb 2011 8:53 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.05 Kraj: Laše
|
Objavljeno: Pon Feb 14, 2011 2:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vem, zato pa sem si predstavljaj v sistemu potenciometer, ki bi reguliral hitrost, podobno kod majhni avtki na daljinsko. Za akumolator pa 2x 12V akumolatorja od npr. 1000ccm motornega kolesa.
Če sem preveč v temo brcnil, me ne preveč opljuvat  _________________ Lp, Menzel |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sscott Član

Pridružen-a: Pet 10 Jul 2009 12:11 Prispevkov: 1133 Aktiv.: 5.84 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Pon Feb 14, 2011 2:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
če bo skupna moč motorjev 1000W, boš z akumulatorjem 2x12V 17Ah poganjal voziček mogoče celo 20min  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 14, 2011 3:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Recimo raje 5 - 7 minut, vsekakor pa manj kot 10, pod pogojem seveda, da bosta akumulatorja nova.
Torej peljal boš dve, mogoče tri fure, pa bo konec z akumulatorjema. No ne konec, le prazna bosta. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.29 Kraj: Trebnje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.59 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 14, 2011 4:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na akumulatorje ne bo šlo. Predpostavljam, da je vinograd večji in da bi rad olajšal delo nosačem. Moj predlog je, da skušaš dobiti Tomosovo vlečnico. S par litri mešanice bo reč ropotala cel dan. Pa še narejeno je za vlečenje vrvi, z vsemi varovali vred. _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Menzel Neznanec

|
Objavljeno: Pon Feb 14, 2011 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj mi je prišlo danes na pamet, pa da Vas vprašam. Če bi jaz želel imeti dva el. motorja, npr:
Iskrin tip AMF:
Tehnične karakteristike
Napetost: 12 V, 24 V
Moč: 0.9 kW - 1.2 kW
Tip statorja: navitje
Aplikacije: pogon črpalk
Obratov ne piše
In če bi jaz gor namontiral motor, ki bi preko klinastega jermena poganjala 24V alternator, ta bi pa polnil sproti akumolatorje. In če bi imel daljinski upravljalnik, s katerim bi zadevo vozil naprej, nazaj, za obračanje levo bi delal samo desni el. motor in za desno obratno.
Vem da Vas večina misli, da preveč sanjam , ampak rad slišim mnenja vas strokovnjakov na področju elektronike, jaz žal obvladam bolj strojniški del.
Skratka bencinski motor 3KM, Alternator 24V (izvor elektrike), 2x 12V akumolator, 2x 24V el. motorja (porabnika) z kotnim reduktorjem. Bi ta sklenjen proces deloval?
Koliko jaz vem, reduktor zmanjša obrate el. motorja, hkrati pa poveča moč.
Lp _________________ Lp, Menzel |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

|
Objavljeno: Pon Feb 14, 2011 11:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Menzel, samo eno vprašanje. Kaj si ti po poklicu, oziroma v kakšno šolo hodiš? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 5.62
|
Objavljeno: Pon Feb 14, 2011 11:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Menzel, po moje bi bilo bolj enostavno če bi na klinu vlekel kabel od omrežja
Ali pa si na vrhu hriba postavil električni vitel priklopljen na omrežje katerega lahko krmiliš z dalincem in vlečeš in spuščaš voziček  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.04 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Feb 15, 2011 9:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Menzel je napisal/a: |
Vem da Vas večina misli, da preveč sanjam , ampak rad slišim mnenja vas strokovnjakov na področju elektronike, jaz žal obvladam bolj strojniški del. |
S pojmom "obvladati" je treba varčevati.
Koliko jaz vem, reduktor zmanjša obrate el. motorja, hkrati pa poveča moč. |
Reduktor ne poveča moči. Še slabše. Zmanjša jo. Zaradi zadeve, ki se ji reče izkoristek.
Poveča pa vrtilni moment.
Kot že rečeno. Previdno z "obvladati".
LpA |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Menzel Neznanec

|
Objavljeno: Pon Feb 21, 2011 12:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Obelix je napisal/a: |
Vem da Vas večina misli, da preveč sanjam , ampak rad slišim mnenja vas strokovnjakov na področju elektronike, jaz žal obvladam bolj strojniški del. |
S pojmom "obvladati" je treba varčevati.
Koliko jaz vem, reduktor zmanjša obrate el. motorja, hkrati pa poveča moč. |
Reduktor ne poveča moči. Še slabše. Zmanjša jo. Zaradi zadeve, ki se ji reče izkoristek.
Poveča pa vrtilni moment.
Kot že rečeno. Previdno z "obvladati".
LpA |
Res je, drži!
Počasi bom pričel z zbiranjem potrebnih sklopov, pa da vidmo, če bo kaj kruha iz te moke. Če ima kdo doma 24V el. motorje, po možnosti s kotnim prenosom, kak alternator, mi naj prosim javi.
Max hitrost sem si omejil na 5km/h po ravnini.
Lp., Menzel _________________ Lp, Menzel |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni