www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Orodje - stožčasti svedri in nibbler

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.91
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 14, 2011 2:57 pm    Naslov sporočila:  Orodje - stožčasti svedri in nibbler Odgovori s citatom

Danes sem dobil pošto iz Amerike.

IMG_2288.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  3.18 MB
 Pogledana:  43 krat

IMG_2288.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.55
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 14, 2011 3:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Stopničasti svedri, zgledajo precej podobno kot moji iz Inter Diskonta. Kaj je pa tista srednja zadeva?

S stopničastimi svederi iz Inter Diskonta sem drugače kar zadovoljen, vendar že pri 3mm aluminju kar traja, da ga prevrtaš. Cene enega kakopostnega svedra pri nas npr. Piranha pa je približno 40-60€, kar pa je za mojo rabo preveč.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.02
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 14, 2011 4:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tista srednja zadeva je tako imenovan "nibbler". Neke vrste klešče za rezanje pločevine. Primerno za izrezovanje odprtin v "frontplate".

Me zanima kako se obnese.

LpA
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 14, 2011 4:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, točno posebne skarje za pločevino.Sem poskusil,v redu je.
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 14, 2011 4:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako pa se stvar uporablja in kolikšno luknje v kolikšno največjo debelino pločevine lahko izrežeš?
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 14, 2011 5:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.service.kleintools.com/Tools/PRD/Category/Cutting%20&%20Notching%20Tools%20SHEETMETAL-CUTNOTCH/Product/76012B
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 14, 2011 6:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

andrejj je napisal/a:
http://www.service.kleintools.com/Tools/PRD/Category/Cutting%20&%20Notching%20Tools%20SHEETMETAL-CUTNOTCH/Product/76012B

Sepravi maksimalna debelina pločevine znaša 1,5mm maksimalni premre odprtine pa 25mm.

Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.02
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 14, 2011 6:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
Sepravi maksimalna debelina pločevine znaša 1,5mm maksimalni premre odprtine pa 25mm.

No. Maksimalni premer odprtine je bolj omejen z velikostjo pločevine in s kondicijo tistega , ki reže.

Vsekakor pa je lahko bistveno večja od 25 mm.

LpA
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.36

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 14, 2011 6:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za pleh so dosti boljši "konusni" svedri, brez stopnic.
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 14, 2011 6:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obelix je napisal/a:
Vsekakor pa je lahko bistveno večja od 25 mm.

LpA

Očitno sem narobe razumel specifikacije.

Še vedno mi pa ni jasno kako stvar deluje. Gledam po internetu pa sem našel samo posetke, kjer uporabljajo pnevmatske rezalnike.

Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.58
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 14, 2011 8:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.youtube.com/watch?v=1q3w2GsovJ4

Glej od 55s naprej. Razlika med ročnim in pnevmatskim.

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 14, 2011 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vajdo je napisal/a:
http://www.youtube.com/watch?v=1q3w2GsovJ4

Glej od 55s naprej. Razlika med ročnim in pnevmatskim.

Sem gledal že prej ta video pa sem mislil, da to ni to.

Peter123
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Aktiv.: 7.21
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 15, 2011 8:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še ena od variant niblerja:
http://www.futurlec.com/Tools-Nibbling.shtml
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 15, 2011 8:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nibbler -ima jih tudi iskra btw

http://www.dewalt.com/tools/metalworking-nibblers-dw898.aspx

ne morem gledati youtuba Smile

Lahko pa povem kako deluje. Malih nisem videl sem pa videl CNC v Godoviču

Samo delovanje stroja je enako vbodni žagi -tudi hitrost je podobna. Orodje pa je sestavljeno iz zunanje cevke ki je na polovico zasekana (polkrožno) - robovi te cevke delujejo kot nož.
Znotraj te cevke se giblje / je voden batek ki je prav tako zasekan ( v bistvu je postružen na ožji radius za širino malo večje od debeline pločevine) .

Sedaj pločevinast list vodimo v utor cevke in nadalje utor batka ( globina utora batka - notranji Fi cevje je dolžina odreza ) Se pravi pločevino gloda kot škarje z veliko hitrostjo . Razpoznaven znak je odpad v obiki lunc velikosti cca 5-6 mm.

Mora pa biti batek in cevka iz zelo kvalitetnega jekla.

Ta ročna zadeva mi prej deluje kot kakšna mini preša pa tudi hitra ne more biti da ne omenim sladkih bolečin v rokah malo nad zapetjem

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni