|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.91 Kraj: 8232 Šentrupert
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.55 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 5:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Upam, da ti bodo dobro služili. Vse lepo in prav samo ne vem kaj imajo skupaj M navojni svedri in pa dvovijačnik s če se ne motim colskim navojem, ki je zraven. In potem ljudje mislijo, da bodo s temi svedri vrezovali dele za vodovodne cevi.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.91 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 6:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja colski je en sveder in čeljust.Verjetno ne bo uporabljen in tudi M7.Za ostalo pa večkrat uporabljam.Za cevni navoj imam tudi.(1/1 in 1).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.60 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 6:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz upam, da ti bo komplet dobro služil.
Moje mnenje je, da komplet za 9eur ne more biti kaj prida, glede na to, da za ta denar ne dobiš niti enega kosa kvalitetnega tovrstnega orodja.
Kvalitetni navojni svedri in matice, da profi sploh ne omenjam, bodo verjetno vsaj 30x ali pa raje 50x in še več, dražji, kot tale lidlov komplet. Tak cenen komplet je najbrž primeren le za rezanje po aluminiju, medenini in jeklu za stružne avtomate, pa še za mehke materiale je treba imeti ostro orodje, da reže.
Nekoč sem imel priložnost uporabljati en podoben cenen komplet in rezanje navojev je bilo skoraj misija nemogoče, nekako je delovalo le z jeklom za avtomate, aluminij in medenina pa nikakor, ker je bilo premalo ostro. Rezanje navojev s svedrom je povzročilo izdelavo večje luknje brez navoja, rezanje z matico pa zmanjšanje premera okrogle palice, saj je navojno orodje le nekako oškrabalo material, namesto da bi rezalo. Takrat (pred 15 leti) sem si kmalu potem kupil en cenovno dokaj ugoden komplet, ki mi dobro služi še danes in če primerjam z današnjimi cenami, se mi zdi, da je bil nekako približek 150eur
_________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 7:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vem da kupil bolj kvalitetno ki pa imam nekaj.To je M2 do M10.Imam eno konplet ki sem dobil. Ta je tako zanič.Prej sem kupil Komplet navojni svedri in svedri(Lidl) v modri škatli.In sem že za 10 mm železo vrezal navoje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.55 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 8:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
andrejj je napisal/a: |
Vem da kupil bolj kvalitetno ki pa imam nekaj.To je M2 do M10.Imam eno konplet ki sem dobil. Ta je tako zanič.Prej sem kupil Komplet navojni svedri in svedri(Lidl) v modri škatli.In sem že za 10 mm železo vrezal navoje. |
Tega imamo tudi doma in se kar dobro obnese. Samo ročico je potrebno dokupiti, če je ravno nimaš doma.
Imamo pa tudi stare še tiste I, II, III.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.16 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pet Jan 07, 2011 5:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prvi vtis:
Mnogo boljši kot pri kompletu iz Interdiskonta. Okretala so bolje izdelana, svedri pa so videti pravilno brušeni in prvi sveder ni ostal brez navoja pri rezanju prvega navoja, kot se je zgodilo s konkurenčnim produktom, ki je sicer imel 3 svedre za vsak navoj, vendar so bili svedri narobe brušeni in premehki in tako povsem neuporabni.
Namreč mehki materiali - aluminij, medenina, plastika itd zahtevajo ravno tako dobro rezilno orodje, če se hoče v njih dobiti dobro narejen navoj.
Manjka pa penasta guma na notranji strani pokrova kovinske škatle (plastika, ki sedaj prekriva komplet, ni nujno, da bo dolgoživa) in manjka nekakšen zapah, ki bi preprečil nenadzorovano odpiranje škatle - zato nekaj previdnosti pri prenašanju ne bo odveč.
Okretalo za navojne patronke in patronke same, imajo samo eno luknjo za aretirni vijak. Žaj je to danes že kar standard.
Kako se bo komplet obnesel v nadaljevanju - Inox&Co, bo pokazal čas.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
430.47 KB |
Pogledana: |
11 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tomazp Član

Pridružen-a: Sob 02 Feb 2008 13:24 Prispevkov: 559 Aktiv.: 2.64 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Feb 17, 2011 8:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nimam preveč zaupanja do tovrstnega orodja. Kar imam rezil kupim vse profi. Ponavadi se s takim svedrom ureže nekaj 10 navojev (ali manj) in so za vstran. Sicer je pa tudi velika razlika v ceni.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kopron Član

Pridružen-a: Ned 17 Dec 2006 11:29 Prispevkov: 172 Aktiv.: 0.76 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Pet Feb 18, 2011 12:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Tak komplet navojnih svedrov in čeljusti, kot je na sliki prikazal Azrael, se izključno uporablja samo za popravilo poškodovanih navojev. Ali če je navoj v luknji posnet delno, da ga potem poglobimo(podaljšamo).
Res pa je da manjše premere navojev tja do M6 lahko tudi vrežemo samo z enim svedrom, ni potreben stavek treh svedrov za en navoj. S temi svedri je težko doseči pravokotnost navoja na osnovno ploskev. Potem nam pa vijak pri montaži stoji postrani, recimo v plošči ali katerem podobnem izdelku.
Sam sem imel podobno garnituro do M24 vklučno s finimi navoji. Vendar samo po en sveder in čeljust za en navoj.
Eno samo razočaranje, za kakšno čiščenje navoja je še bilo uporabno več pa ne. Pozneje sem zvedel, da je to namenjeno izključno za avtomehanike in serviserje na terenu, če je treba kakšen navoj popraviti na hitro.
_________________ Lep pozdrav Jože |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

|
Objavljeno: Pet Feb 18, 2011 8:29 am Naslov sporočila: |
|
|
To da bi vrezal pravokotno.Dam navojni sveder na vrtalni stroj in ročno vrežem toliko v predmet.Naprej pa ročno predmet vpet v primež.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.16 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pet Feb 18, 2011 8:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še nekaj je, tak navojni sveder ni za slepe luknje (vsaj mislim, da tako rečejo strojniki). Luknja mora biti prehodna, drugače se lahko zgodi, da bo navoj v redu samo na vrhu ali še to ne.
Zaenkrat se pa obnesejo mnogo bolje kot Interdiskontovi, kjer so bili trije navojni svedri za vsak navoj, vendar narejeni povsem narobe (prvi in drugi sta bila samo malo bolj ošiljen tretji sveder) pa še material je bil zanič.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

|
Objavljeno: Sob Feb 19, 2011 7:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za ta navojni sveder je v redu.Sem že na plošči debela 10 mm nekaj luknje vrezal M8 pa je še v redu.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni