www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Dremel nastavek za rezanje TIV plošč
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zcetrt
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Dec 2005 11:29
Aktiv.: 1.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 07, 2006 8:25 pm    Naslov sporočila:  Dremel nastavek za rezanje TIV plošč Odgovori s citatom

Pozdrav!

Kot ste nekateri seznanjeni, sem kupoval "dremel" strojček in ga tudi kupil v Baumaxu za 6000 tolarjev. Kolikor sem ga uspel v natrpanem izpitnem obdobju stestirati, se obnese zelo dobro, a pri rezanju TIV-a s priloženo žagico so rezultati kaj klavrni.

Ima namreč zelo majhne in neostre zobe, tako da se začne plošča med rezanjem žgati, premer same ploščice pa tudi ni velik. Ko sem namestil nastavek "za rezanje kovin" (spominja me na plošče za "fleksarice"), je šlo veliko bolje, a se praši kot sto hudičev in še polmer rezila se vstrajno manjša.

V Conradovem katalogu sem zasledil precej različnih nastavkov za žaganje, zanimajo pa me vaše izkušnje z žaganjem TIV-ov in kakšne nastavke uporabljate, saj ga nameravam v kratkem kupiti.

Hvala.

NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.61
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 07, 2006 11:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam vedno uporabljam tiste mini fleks diske, ponavadi se mi zgodi, da ga prej zlomim, kot pa znucam do konca.
Maska, ki se drugače uporablja pri škropljenju drevja, je žal dokaj nujna pri tem opravilu.
Tiste žagice pa so predvsem za les ali kaj zelo mehkega (plastika?), na materialih TIV-ov se ti bo takoj skrpala.

V Conradovem katalogu sem zasledil precej različnih nastavkov za žaganje, zanimajo pa me vaše izkušnje z žaganjem TIV-ov in kakšne nastavke uporabljate, saj ga nameravam v kratkem kupiti. Kaj misliš kupiti? Nastavke? Potem raje v kakšno bolj poceni trgovino... Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.59
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 08, 2006 12:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz v službi kar na namizni cirkular z vidja odrežem. Res pa da je cca4-5mm odpadka. Pa sej je vseeno. Itak je ploščica zmer malo večja od tiskanine.
oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.94
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 08, 2006 3:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako pa dosežete ravne reze pri rezanju z "bormašino" ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.90
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 08, 2006 11:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vajdo je napisal/a:
Jaz v službi kar na namizni cirkular z vidja odrežem. Res pa da je cca4-5mm odpadka. Pa sej je vseeno. Itak je ploščica zmer malo večja od tiskanine.

Enako, doma režem z škarjami za pločevino - (tistimi za raven rez.)
Rezanje vitroplasta s škarjami itak ni problem. Pertinaks pa ne poka, če se segreje. Sam ga segrejem s pištolo na vroč zrak.

iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.36
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 08, 2006 12:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TA Ideja se mi zdi res zelooo uporabna .
Peter
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55
Aktiv.: 1.58
Kraj: Pod krvavcem nekje

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 09, 2006 2:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

no jaz pa uporabljam doma narejen rezalnik za ploščice pa se lepo žega z njim
pa še odpadka ni veliko

2006_0206Image0019.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  310.16 KB
 Pogledana:  60 krat

2006_0206Image0019.JPG

Peter
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 09, 2006 2:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No tu je pa še klina za žaganje

2006_0206Image0016.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  310.08 KB
 Pogledana:  55 krat

2006_0206Image0016.JPG

Vajdo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 09, 2006 4:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa se ti ta klina na vitroplastu ne skrha hitro. Koliko je pa premer kline. Jaz ravno nekaj takega iščem, ker si bom obvezno naredil tako zadevico. Sem pa gledal, in ima tudi proxxon zanimiv cirkularček. Sej je zelo vredu, samo da ja malo drag. Mislim da ga je pa reber imel namen kupiti. Bo on znal povedati kaj več o njemu.
Peter
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 09, 2006 5:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja se skrha samo ne tako hitro je kr trda mislim da se na sliki dobro vidi kolko je dimenzija kline. Skrha se počasi bolš bi blo če bi bla vidia potem bi bla pa širša pa več odpadka. dimenzije 100*0,5*22
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.69
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 09, 2006 5:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dremel in podobni rezkarji se takoj izrabijo pri rezanju FR4 tiskanine (steklena vlakna). Pri papirnem laminatu (FR3) rezila trajajo bistveno dalj časa, prah tudi ni toliko zdravju škodljiv. Izbira materiala je prava stvar.

Manj prahu kot z dremeli in podobno se naredi z ročno žago (lokom) za rezljanje. Z olfo in kovinskim ravnilom zarišem malo bolj globoko črto in z rezljačo dokončam. Če je zareza prav globoka, gre žagica sama naravnost.....

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.61
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 09, 2006 6:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je že kdo poskusil s tisto pripravo za lomljenje ploščic? Bi se dalo?
Ali pa da bi zarezo naredil z olfa nožem in potem na podoben način prelomil?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.94
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 09, 2006 7:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NeoTO je napisal/a:
Je že kdo poskusil s tisto pripravo za lomljenje ploščic? Bi se dalo?
Ali pa da bi zarezo naredil z olfa nožem in potem na podoben način prelomil?

Priprava za lomlj. ne bo šlo.Jaz imam in ta kolešček iz vidia reže na tanko.In ker je keramika krhek in se zlomi.Z olfa nož pa gre,najboljše široko rezilo in čvrst ročaj in vsaj široko kovinsko ravnilo,ne ozko!Z nožem potegneš nekajkrat na obe strani in zalomiš,obrusiš robove.
Nazaj na vrh
Vajdo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 09, 2006 7:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

andrejj je napisal/a:
To na sliki je Proxxon žaga.Za ceno je mogoče najdeš Najdi.si in napišeš proxxon.

Za ceno vem, ker imam proxxonov cenik. Je pa (upam da lahko napišem) nekaj čez 30Ksit.

Še posebej se mi dopade zadnji list ža žaganje ki je vidia debeline 1mm. 9Ksit Confused , čepravče bi se obnesel in da bi trajal nekaj časa bi reskiral.

Peter
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 11, 2006 10:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vajdo
dobi se jih v merkurju za ceno pa nevem.
so pa hss se da kar dobro rezat vitroplast res pa je da se sčasoma skrha jaz jo imam eno klino za približno za 50-80 rezov okoli 10cm dolgih

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni