www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kljunasto merilo - šubler
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.61
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 18, 2011 12:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes sem v hoferju kupil "digitalni šubler" oz. kljunasto merilo. Cena? 9,90 €. Robovi so taki, da se porežeš ko ga samo v roke primeš. Odštancan kitajski pleh.
Natančnost 1 stotinka. Točnost +/- 2 stotinki.
Jutri ga bom "sparil" s kalibriranim laserskim interferometrom (natančnost nekaj nanometrov Whistle ), pa da vidimo koliko kaj te številke držijo Think

Zadeva je v trgovini zavarjeno zaprta v plastični embalaži, tako da ga niti v roke ne moreš prijet. Ampak, sem rekel, za eno taveliko pico reskiram za znanost Laughing

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.80

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 19, 2011 10:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

piroman je napisal/a:
Aly, meni kitajski šubler iz Hoferja kaže natanko isto kot Mitutoyo. Te kitajske namreč kupujem, ker mi jih ni škoda valjat med opilki. No, edino življenjska doba je kratka, eno leto je že kar uspeh Rolling Eyes

To lahko tudi sam potrdim. V podjetju imamo par Mitutoy-jinh kalibriranih redno pregledanih. Sem naredil primerjavo - ni bilo opazit kakega odstopanja. Slabost teh šublerjev je, da kurijo baterije.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 19, 2011 10:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hec teh šublerjev je, da pravzaprav neprestano delujejo. Ko sem delal interface, da sem meritve lahko prikazoval drugje, se je izkazalo, da OFF tipka ugasne samo display...
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.97

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 19, 2011 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Razlika med Mitutoyo in čingačonga je, da bo Mitutoyo prikazoval točne podatke vse dokler jih bo uporabnik lahko prebral iz zaslončka, tudi ko bo deloval le še na hlape v bateriji.
Nasprotno pa bo čingačonga začel že mnogo prej izpisovat neumnosti.
Z novo baterijo pa je praviloma enako točen.

Ampak če si vsaj malo odvisen od zanesljivosti, potem 60 evrov za mitkota sploh ni nek strošek.
Za dobrih 100 dobiš zatesnjenega proti emulziji/vodi, če ga fizično ne uničiš je praktično večen.
Poleg tega so mitkoti neverjetno šparovni kar se baterij tiče (velja za 150mm modele, večji so malce požrešnejši).
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70641.92

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 20, 2011 7:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 20, 2011 10:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BTS, ali pa kar Merkur, če je na polici.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.61
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 20, 2011 12:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Razlika je tudi v tem - Mitutoyo je dejansko absoluten.
Če mu vzameš ven baterijo in jo daš nazaj, napiše eno čudno cifro. Ampak vedno isto, če je na isti poziciji.
Čung-Hung šubler pa je dejansko vedno prižgan. Off tipka ugasne samo prikaz. Če ga "ugasnjenega" premakneš, se prikaz vklopi nazaj.

Tomazp
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Feb 2008 13:24
Aktiv.: 2.64

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 20, 2011 12:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mitutoyo je res prva liga. Sam ga imam že vrsto let s prvo baterijo. Pa sem ga že velikrat pozabil ugasnit. Glavna razlika med njim in čing-čangom pa je v načinu merjenja. Mitutoyo ima absolutno merilno letev (črna ploskev po celi dolžini), kitajski pa merilni kolešček . Vsaj tisti katerega sem jaz videl je imel. Če se gre npr. 10x gor in dol bo že prišlo do zamika natančnosti. Glede nakupa je pa tako, če ga nekdo rabi samo občasno za kakšno malenkost pomerit je tudi kitajski dober.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MadMax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 20, 2011 12:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
Razlika je tudi v tem - Mitutoyo je dejansko absoluten.
Če mu vzameš ven baterijo in jo daš nazaj, napiše eno čudno cifro. Ampak vedno isto, če je na isti poziciji.
Čung-Hung šubler pa je dejansko vedno prižgan. Off tipka ugasne samo prikaz. Če ga "ugasnjenega" premakneš, se prikaz vklopi nazaj.

Odvisno od modela.
Auto-on ni "obvezna" funkcija kitajčka, nekateri pa to zares imajo, še vsi kar sem jih premetaval pa so bili auto-off.
Nekateri se prižgejo na 0, ne glede na dejansko pozicijo. Smotano do neuporabnosti.
Večinoma pa vsi skurijo baterijo v mesecu-dveh.

Navaden Mitko pa je običajno brez obeh on-off bombončkov, Mitko IP-67 pa ima oboje.
Se pa skorajda ne spomnim, kdaj bi kateremu menjal baterije (v času 3-4 let), kljub temu, da jih delavci velikokrat pozabijo ugasnit.
Osebno se mi z ugašanjem Mitkotov sploh ne ljubi izgubljat časa.

Tomazp je napisal/a:
Mitutoyo ima absolutno merilno letev (črna ploskev po celi dolžini), kitajski pa merilni kolešček . Vsaj tisti katerega sem jaz videl je imel. Če se gre npr. 10x gor in dol bo že prišlo do zamika natančnosti. Glede nakupa je pa tako, če ga nekdo rabi samo občasno za kakšno malenkost pomerit je tudi kitajski dober.

Zadeve s koleščki so tudi pri najcenejših poševnookih že davna preteklost.
So pa po mojih izkušnjah kitajčki res inkrementalni, zato imajo nekateri celo navedeno max. hitrost premika.
Mitkoti pa še vsi kar sem jih videl absolutni. Tudi če ga po tleh mečeš ne bo zbedasal.

Nazadnje urejal/a MadMax Ned Feb 20, 2011 12:55 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 20, 2011 12:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem problem s porabo baterije rešil na ta način, da sem nabavil še komplet kitajskih baterij... Vsak drug mesec zamenjam baterijo in je stvar rešena Smile
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
MadMax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 20, 2011 12:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problem nastopi vsakokrat, ko ga dejansko rabiš. Pa moraš še iskat in menjat baterijo pred uporabo...
Nazaj na vrh
poule
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Aktiv.: 3.61

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 20, 2011 12:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mitutoyo prodaja fridro. Tukaj je katalog s cenami.
Nazaj na vrh
webmouse
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27
Aktiv.: 5.49
Kraj: Bloška planota

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 20, 2011 2:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni osebno se najbolj dopade od tese - imam ga že gar nekaj let - še prva baterija pa se zaščiten za vlago n umazanjo je - ga kar pod vodo sperem..
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.55
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 20, 2011 2:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam enega iz Hoferja Mister Tool. In deluje odlično, res da se je nekaj čudno obnašal, ker baterija ni prav stala v ležišču, ker sem ga polomil. To napako sem odpravil. Je pa še vedno prva baterija, pa je star že približno kake tri leta.

Res je, da se prižge vedno na 0mm ampak me to ne moti. Ima funkcijo auto off, auto on pa ne. Za moje potrebe merjenja rastrou je več kot dovolj, za vijake in ostalo pa imamo klasičnega-Meba.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.68
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 20, 2011 3:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, tudi moj kuri baterije. Hofer varianta. Tako na oko je točen. Ima pa avto-on in off. Bi pa rekel da je res, kar pravite da se izklopi samo LCD - namreč ko ga premakneš se LCD prižge, s tem da so cifre točne - ko ga daš skupaj kaže 0.00. To potrjuje da elektronika stalno dela. Bi moral izmeriti porabo...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni