www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

win xp: PCI input device

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
compaq
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Mar 2009 12:53
Aktiv.: 0.50
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 03, 2011 3:51 pm    Naslov sporočila:  win xp: PCI input device Odgovori s citatom

Včerak sem končno formatiral računalnik, ampak sedaj sem opazil, da mi v device menagerju piše da kao nimam inštaliranih nekaterih driverjev....

je pa v rubriki Other device: PCI input device...
multimedia audio controler (priključena, in ko poskušam driverje za zvočno gor dat mi napiše da ni zvočne kartice)

Tudi zvočna kartica noče dat nobenega zvoka od sebe, se pravi da PCI vodila niso poštimana....ampak meni se sploh ne sanja kako bi naj ta problemček sploh rešil, je kdo imel podobno/e izkušnje?

lp

compaq1994
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Feb 2011 19:38
Aktiv.: 0.23
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 03, 2011 9:48 pm    Naslov sporočila:  Re: win xp: PCI input device Odgovori s citatom

compaq je napisal/a:
Včerak sem končno formatiral računalnik, ampak sedaj sem opazil, da mi v device menagerju piše da kao nimam inštaliranih nekaterih driverjev....

je pa v rubriki Other device: PCI input device...
multimedia audio controler (priključena, in ko poskušam driverje za zvočno gor dat mi napiše da ni zvočne kartice)

Tudi zvočna kartica noče dat nobenega zvoka od sebe, se pravi da PCI vodila niso poštimana....ampak meni se sploh ne sanja kako bi naj ta problemček sploh rešil, je kdo imel podobno/e izkušnje?

lp

vidim, da se imenuješ "compaq" ali uporabljaš compaq laptop, napiši znamko in model pa ti mogoče jaz lahko pomagam ker sem tudi sam na svojega cq-71 nekoč dajal win xp pro gor pa je bil kar velik problem ja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
compaq
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 03, 2011 9:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gre se za stacionarnega, na katerem imam ta problem, sem pa tudi na laptopu opazil ta problem.....

je pa hp compaq nx8220

audiox
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13
Aktiv.: 4.80
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 03, 2011 10:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naloži si kak program za dijagnostiko računalnika: everest, sandra... Poglej kaj maš za ene komponente za katere nisi naložil gonilnike.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
compaq
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 03, 2011 11:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

audiox je napisal/a:
Naloži si kak program za dijagnostiko računalnika: everest, sandra... Poglej kaj maš za ene komponente za katere nisi naložil gonilnike.

Sem naložil everest-a, ampak odkrito povedano še nikoli nisem z njim delal...malo sem brskal po njem in mi ni našel genius zvočne kartice na PCI vodilu...

compaq1994
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 04, 2011 2:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

-mislim da bo tole v redu tukaj imaš vse driverje in programsko opremo za tvoj računalnik

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=en&cc=us&prodNameId=447337&prodTypeId=321957&prodSeriesId=447351&swLang=8&taskId=135&swEnvOID=1093
Nazaj na vrh
compaq
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 04, 2011 3:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

compaq1994 je napisal/a:
-mislim da bo tole v redu tukaj imaš vse driverje in programsko opremo za tvoj računalnik

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=en&cc=us&prodNameId=447337&prodTypeId=321957&prodSeriesId=447351&swLang=8&taskId=135&swEnvOID=1093

saj za to vem, ampak mene bolj bega stacionarni računalnik, ker sem že poskušal nešteto stvari pa nič kaj ne naredim, probal sem še Unknow deivce identifer pa mi ni nič kaj konkretnega našlo....

lp

audiox
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 04, 2011 7:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne poznam konfiguracije stacionarnega, če pa ima slučajno asusovo matično, moraš instalirat program 'PC probe' ali 'PC probe 2'.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
compaq1994
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 05, 2011 10:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

-mogoče bi pomagal tudi program "driver checker" meni je nekoč na enem računalniku zelo pomagal saj nisem zapravljal časa z iskanjem gonilnikov na interntu ampak sem samo kliknil "find drivers" pa mi je našlo vse najnovejše gonilnike z uradnih spletnih strani, je kaj lažjega Razz

-je pa nekaj ne, obstaja tudi dvd(nevem če je legalen) kateri se imenuje 100000 windows drivers, pa greš desni klik na moj računalnik>lastnosti>upravitelj naprav>poiščeš kje manjka gonilnik>klikneš posodobi gonilnik z desnim klikom> pa daš da išče po dvdju in stvar rešena

L.p
Nazaj na vrh
compaq
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2011 1:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

audiox je napisal/a:
Ne poznam konfiguracije stacionarnega, če pa ima slučajno asusovo matično, moraš instalirat program 'PC probe' ali 'PC probe 2'.

Sem inštaliral to zadevico, in je enaka kot everest. Spremljaš lahko temperaturo, cpu-ja, matične, hdd itd..... da bi ba mi kaj pomagalo glede tega pci input device, pa ni nobenega namiga!...

lp

audiox
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2011 3:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nič ne rabiš spremljat. Ko instaliraš ta program, ti hkrati naloži gonilnik za 'pci input device'. Poglej če imaš še vedno nenaložen gonilnik v 'device' managerju'.
Nazaj na vrh
compaq
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2011 6:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja še zmeraj so nenaloženi :s

sem probal pc probe2 pa ne dela kao da je prestar računalnik, 1 pa dela...

lp

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni