|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jajo Član

Pridružen-a: Tor 01 Dec 2009 21:45 Prispevkov: 103 Aktiv.: 0.55 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Apr 10, 2011 11:10 am Naslov sporočila: Osvetljevalna naprava |
|
|
Zdravo
Velikokrat vidim da imajo nekateri osvetljevalne naprave narete iz lesa, v reviji Elektronik št. 12 sem videl da je osvetljevalna naprava nareta iz kovčka za orodje. Jaz bi si pa rad naredil osvetljevalno napravo iz starega računalniškega scanerja. Zanima pa me kakšno steklo ima scaner? Je to mogoče kvarčno steklo al navadno in ga bom moral zamenjati? Te floruscentne žarnice se tudi ne grejejo tako da bi kaj vplivale na tisto ohiške plastično v tisti minuti ali pa minuti in pol?
Ima kdo kakšen predlog?
Lp, Iztok |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 5.63
|
Objavljeno: Ned Apr 10, 2011 11:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Lahko daš noter tudi led diode UV, veliko ljudi tako daje. Lahko daš tudi reflektorske uv žarnice, lahko pa tudi te neonke ki so opisane v reviji. Scanerji imajo večkrat pleksi steklo, drugače pa mora biti steklo tako da prepušča UV-svetlobo. Glede toplenja plastike pa daš v ohišje 2 ventilatorja da zrak kroži in to je to (največkrat se to da za reflektroske žarnice) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 486 dni