|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
smatjaz Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33 Prispevkov: 846 Aktiv.: 3.57
|
Objavljeno: Pet Maj 06, 2011 1:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
smatjaz je napisal/a:
Jaz sem imel težavo, da ni vžgal zato, ker mi alarm ni v določenih primerih "odblokiral" blokado motorja. To se je zgodilo, če sem na hitro pritisnil na daljinec. Rešitev je bila, da sem ga še enkrat zaklenil in potem odklenil.
Alarm - Sikura
LP M.
Preizkušeno vsaj 10x
|
Preizkusi še s servisnim ključem alarma izklopiti alarm.
Lp M. _________________ Električni aparati delujejo na dim ... ko dim iz njih uide ... ne delujejo več! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.49 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pon Maj 09, 2011 11:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Ker imam tudi jaz tak avto enake starosti vendar z 240.000 km, sem vprašal mojega mehanika, če je res, da tester ne pokaže napake na dizah(pumpadiza), vendar mi je odgovoril, da njegov tester pokaže katera je v okvari. Rekel pa je tudi, da je lahko tudi kje drugje vzrok. Da ne bom delal zanj reklame, če te zanima, lahko pod zasebno dam njegovo telefonsko pa se sama pogovorita kako in kaj.
Lp Nace |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.00
|
Objavljeno: Pon Maj 09, 2011 1:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nace je napisal/a: |
Ker imam tudi jaz tak avto enake starosti vendar z 240.000 km, sem vprašal mojega mehanika, če je res, da tester ne pokaže napake na dizah(pumpadiza), vendar mi je odgovoril, da njegov tester pokaže katera je v okvari. Rekel pa je tudi, da je lahko tudi kje drugje vzrok. Da ne bom delal zanj reklame, če te zanima, lahko pod zasebno dam njegovo telefonsko pa se sama pogovorita kako in kaj.
Lp Nace |
Se citiram;
Citiram: |
Meni se zdi da jim tester na servisu pove marsikaj, pa pobje ne znajo razbrati ker so nesposobni. |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LinuxFuter Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.77 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Maj 09, 2011 6:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odvisno je tudi od testerja ter kolik €€ odšteje mehanik zanj (ali pa koliko € gre na mesec za tester).
Tovarniški lahko pokažejo marsikater podatek o napaki, ali pa kaki pogoji so bili takrat (obrati motorja, hitrost avta, temperature, kot predvžiga itn), ne tovarniški testerji pa lahko povejo samo oskubljene podatke o napakah ali je pa sploh ne zaznajo (če ni shranjena v motornem računalniku).
Sicer pa današnji avtomobili potrebujejo pri motorju za popravila mehanika, pri posegih z testerjem pa nekoga z diplomo iz računalništva in/ali elektrotehnike. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milko Član

Pridružen-a: Sob 19 Feb 2011 21:57 Prispevkov: 19 Aktiv.: 0.11 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Maj 22, 2011 11:07 pm Naslov sporočila: passat 1999 ne vžge |
|
|
Pelji nazaj mehaniku ki ti je delal veliki servis(kaj je koštalo 800€ kaj je menjal? ) lahko da je zobati jermen preskočil, če ni bil pravilno našponan........skratka je treba vse prekontrolirati od začetka. prvo mehaniko, nato vag com -elektroniko. Ne boš valda odjavil avta zaradi nesposobnih mehanikov? Res se pozanimaj pri avtoelektroniki Črnuče. Je to PD motor? nemogoče da bi vse 4 dize odpovedale naenkrat!? Meni je ena občasno trokirala, pa sem se vseeno peljal-kabel v glavi motorja je imel slab stik. Preveriti senzor odmične gredi in senzor glavne gredi.......po avtodati.
lp milko  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
garaža Član

Pridružen-a: Pet 07 Avg 2015 8:05 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.10
|
Objavljeno: Pet Avg 07, 2015 8:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo,
Tudi meni avto ne vžge. Gre za VW Touran 1,9 TDI, l2006. Vergla normalno in črpalka za gorivo se sliši. Se je pa pred pol leta nazaj začelo dogajat, da je včasih pri štartu motorja mašino malo streslo kot, da ne bi štartali vsi bati (moja laična razlaga). Po kaki sekundi ali dveh je motor normalno tekel in nisem zaznal spremeb pri vožnji. Ampak to se je zgodilo, če je avto stal več dni.
Pred ca 3 meseci je bil narejen veliki servis, prejšnji teden pa menjane svečke.
Ima kdo kako idejo, kaj bi lahko bilo narobe?
Hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.05 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pet Avg 07, 2015 8:31 am Naslov sporočila: |
|
|
garaža je napisal/a: |
...
Pred ca 3 meseci je bil narejen veliki servis, prejšnji teden pa menjane svečke.
Ima kdo kako idejo, kaj bi lahko bilo narobe?
Hvala. |
Narobe je to, da ne reklamiraš servisa! _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ZoranB Član

Pridružen-a: Pon 15 Okt 2012 14:23 Prispevkov: 102 Aktiv.: 0.66 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pet Avg 07, 2015 10:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri montiranem alarmu se naredi pri dizlih blokada motorja s pomočjo prekinitve dovoda goriva (kar je v tvojem primeru dokaj verjetno) zato je potrebno brikati blokado motorja. Če si slučajno menjal baterijo na daljincu/ ključu poglej če ti ni slučajno izpadel čip za prepoznavo ključa ( majhna pravokotna zadevica dimenzij cca 3x6x12mm) ker nekateri avtomobili ne znajo na armaturi prižgat lučke v zvezi z "nepooblaščenim zagonom". Preglej vse varovalke. Pred šobo naj bi se dalo odviti cev za dovod goriva iz črpalke pa se lahko proba če nafta pride do šobe ampak previdno zaradi visokega pritiska. Možen je tudi zrak v dovodu goriva. Ne poznam zelo teh vw motorjev ampak mogoče ti bo kaj pomagal.
Zelim ti uspesno resevanje problema. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni