www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj počnem izven stroke - MAJ 2011
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.97

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 04, 2011 1:23 pm    Naslov sporočila:  Kaj počnem izven stroke - MAJ 2011 Odgovori s citatom

Pa sem tudi jaz enkrat prvi avtor te teme Whistle

Po enem letu, enem mesecu in enem dnevu od dne, ko sem prvič zasadil lopato, je drugega maja v novozgrajenem prizidku prvič prenočeval en član naše družine Dancing . Starejša hči (no ja, 5 let) si je izprosila prvo noč samo zase (naj ji bo, pri teh letih), prejšnjo noč pa smo sledili še preostali Dancing . Sedaj nadaljujem bolj počasi... Manjka predvsem "štromarija" d'oh! in nekaj tišlarije.

Kaka slikica pa morebiti sledi, ko se bodo srečali fotoaparat, čarunalnik in jaz v istem trenutku na istem mestu, pod pogojem, da bo zadnji imel voljo Eh?

Aja, sanje smo prvo noč imeli vsi prijetne, tako da je "vraževerni del" lepo izpolnjen.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JamesQ
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Nov 2006 12:05
Aktiv.: 1.60
Kraj: Novo mesto/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 08, 2011 2:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lep pozdrav.

Nabiral sem sadove s domačega sadovnjaka. (=

LDŽ

Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.78
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 08, 2011 4:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jem še zadnje domače marelice.
StricGeza
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53
Aktiv.: 4.72
Kraj: Gradišče pri Divači

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 09, 2011 4:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravkar končal z menjavo sprednjih in zadnjih zavor (diski+ploščice) na Seat Ibizi.
ko enkrat "pogruntaš"sistem Evil or Very Mad zadnjih cilindrov so kar hitro menjane Mr. Green

klemen88
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37
Aktiv.: 3.51
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 09, 2011 4:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

StricGeza je napisal/a:
Pravkar končal z menjavo sprednjih in zadnjih zavor (diski+ploščice) na Seat Ibizi.
ko enkrat "pogruntaš"sistem Evil or Very Mad zadnjih cilindrov so kar hitro menjane Mr. Green

Hehe pravkar sem tudi jaz zamenjal na Seat Cordobi sprednje ploščice. Sem jih že 1x vendar sem pozabil kako sem jih vzel dol ampak sem kar hitro naštudiral spet. Smile
Nazaj na vrh
StricGeza
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53
Aktiv.: 4.72
Kraj: Gradišče pri Divači

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 09, 2011 6:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ah sprednje jaz skupaj z diski menjam v pol ure, k spredaj bat samo stisneš notr.
Zadaj pa ga moreš stiskat in vrtet, kar pa ni tako preprosto če nimaš pravega orodja Twisted Evil

Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.04
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 09, 2011 6:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko ravno govorite o avtih... Jaz pa naredil oddih od elektronike in z mlinčka pobral vijake! Mr. Green

Vijaki.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  480.44 KB
 Pogledana:  26 krat

Vijaki.JPG

Nazaj na vrh
Lojz
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31
Aktiv.: 2.82
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2011 9:30 am    Naslov sporočila:  Avtoradio Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

lotil sem se menjave avtoradia Blaupunkt in mi ni jasno kako ga izvleči iz ležišča. Radio je tovarniško vgrajen in zraven ni kakega orodja. Avto pa je Chevrolet lacetti. A kdo ve kako odmontirat radio?

airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.67
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2011 9:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Okrog radia bi morala biti okrasna plastika. Ko jo boš snel (zatiči ) boš videl ali metalno kletko, ki jo losaš s izvijačem ali pa 4 luknjice skozi katere moraš vtakniti vilice in sprostiti radio.
Lojz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2011 10:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

airwolf je napisal/a:
Okrog radia bi morala biti okrasna plastika. Ko jo boš snel (zatiči ) boš videl ali metalno kletko, ki jo losaš s izvijačem ali pa 4 luknjice skozi katere moraš vtakniti vilice in sprostiti radio.

Ravno to je problem, da ne morem (znam) sneti okvirja na radiu. Ko snamem čelno ploščo se zdi kot, da je okvir celota in ga ne gre odstraniti.

Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.06

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2011 10:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko snameš čelno ploščo imaš na straneh zareze, priblišno 8x1mm
Tam notri porineš pločevino cca 7x05 in potegneš celi radio ven

Originalne pločevine imajo še luknjice, da z njmi vlečeš.

mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.91
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2011 12:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Včeraj se malo rekreiral na Mrzlici. Desno je postojanka Društva radioamaterjev Trbovlje - S59DOR.

mrzlica.jpg
 Opis:
Odhod z vrha proti izhodišču - Hrastniku.
 Velikost datoteke:  295.96 KB
 Pogledana:  15 krat

mrzlica.jpg

Lojz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2011 1:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Krampus je napisal/a:
Ko snameš čelno ploščo imaš na straneh zareze, priblišno 8x1mm
Tam notri porineš pločevino cca 7x05 in potegneš celi radio ven

Originalne pločevine imajo še luknjice, da z njmi vlečeš.

V tiste zareze sem poskušal različne pločevine od 8mm do 2mm širine in 1mm debeline. V utor gre samo 3mm širina in se ne da premaknit radio.
Pa še slika.

plosca.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  66.24 KB
 Pogledana:  42 krat

plosca.jpg

MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.35
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2011 2:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem kako je s tem avtoradiem. Nekateri so imeli utor v ohišju in na pločevini za izvlek izboklino, ki se je zataknila v utor in si lahko potegnil radio ven.
Drugače pa samo potisni pločevino v reže in poskušaj nekako po malem vleči avtoradio ven.
Nazaj na vrh
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.67
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2011 2:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Probaj takole:
Porini tadva jezička ven (prooti steni prostora, kjer je avtoraio).
Kolikor vidim ti bo moglo sprostit prednjo okrasno ploščico.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 502 dni