www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

pralni stroj

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
anze90
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 3:06
Aktiv.: 1.88
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 02, 2011 3:49 pm    Naslov sporočila:  pralni stroj Odgovori s citatom

Pred parimi dnevi nam je začel nagajati pralni stroj, namreč ne spira pralnega praška iz predala. Gre se za Whirlpool AWM 8145. Ima mogoče kdo kakšen predlog kaj preveriti pri tem stroju?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
maty
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Jan 2010 0:57
Aktiv.: 0.66
Kraj: Svečina

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 02, 2011 4:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Morda je šel elektro ventil, ki spusti vodo na posodo z pralnim praškom. Morda je zamašen, ali pa celo do njega iz programatorja ne pride tok.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
anze90
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 02, 2011 7:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa mi je le uspelo popraviti pralni stroj. Smile
Odprl sem zgornji pokrov in našel strgano(prerjaveno) žico za mehansko odpiranje šob za spiranje pralnega praška. Žico sem zamenjal(naredil novo iz tankega koaksialnega kabla) in stroj že pere. Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
maty
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Jan 2010 0:57
Aktiv.: 0.66
Kraj: Svečina

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 02, 2011 7:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Super da ti je uspelo zrihtati!
Nazaj na vrh
anze90
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 18, 2014 11:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zopet imam težave s tem strojem. Stroj javlja napako f9 kar po servisnih navodilih pomeni presostat. Presostat sem preveril pa je brezhiben. Črpalka pa deluje neprestano, tudi v servisnem programu. Je mozno, da je kaj odletelo v elektroniki? Zaporedno za presostatom pa je vezan grelec, ki pa je tudi brezhiben, krmilni signal iz presostata pa tudi pride na elektroniko. Je imel kdo kaksno taksno tezavo z whirlpool? Brick wall
Nazaj na vrh
Vran
Član
Član

Pridružen-a: Pon 02 Maj 2011 11:32
Aktiv.: 0.53
Kraj: slovenija

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 18, 2014 3:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Opazil sem, da je tole v "zabavni elektroniki". Ja kaj naj rečem,..... Obilo zabave želim Mr. Green
Nazaj na vrh
anze90
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 11, 2014 1:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da odgovorim, čeprav malo pozno pa vendar. Polotal sem vse sumljive lote, sploh na relejih, ki krmilijo motor, saj so bili popokani. Zamenjal sem še vse elektrolite. Pralni stroj vklopim seveda spet isto, ga pustim prižganega nekaj časa in se revež sam resetira, verjetno se je program nekje zaciklal. Od takrat deluje stroj brez napak. Sam sumim slabe spoje na relejih, da je prišlo do motenj in se je uC "ujel".
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni