|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
oversc0re Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20 Prispevkov: 460 Aktiv.: 1.94 Kraj: Radomlje
|
Objavljeno: Sob Mar 04, 2006 3:20 pm Naslov sporočila: Načrtovanje tiskanine (PCB) |
|
|
Živjo!
Zanimajo me vaše izkušnje z načrtovanjem TIV (sam layout komponent). Morda kakšni triki, skratka kaj na to temo.
Recimo oblivanje vezja z maso: Izdelal sem pretvornik napetosti v frekvenco in ugotavljam, da vezje deluje bolj stabilno, če je masa povezana z linijo debelo 15mil, kot pa če vse skupaj oblijem. Zraven na vezju je še DCDC pretvornik, ki galvansko loči napajanje in povzroča kar precej EM sevanja. Izgleda, kot da se motnje iz pretvornika prenašajo na oblito površino.
Lp, M@ic _________________ The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny ...'
Isaac Asimov (1920 - 1992) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39 Prispevkov: 947 Aktiv.: 4.00 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sob Mar 04, 2006 3:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za Sprint Layout so odprte že tri teme in v vsaki od teh bi lahko postavil tvoje vprašanje.
Tema 1
Tema 2
Tema 3
Sicer ti bo pa na vprašanje verjetno odgovoril Silvo, ki ima Sprint Layout v "tamalem prstu"  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oversc0re Član

|
Objavljeno: Sob Mar 04, 2006 3:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmmm... vprašanje je bilo zastavljeno z elektrotehniškega vidika... tokovi po masah, EM motnje, presluhi ipd... _________________ The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny ...'
Isaac Asimov (1920 - 1992)
Nazadnje urejal/a oversc0re Sob Mar 04, 2006 3:50 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Mar 04, 2006 3:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Sicer ti bo pa na vprašanje verjetno odgovoril Silvo, ki ima Sprint Layout v "tamalem prstu |
Nufan,
Mislim, da ni govora o programu Sprint Layout ampak o pravilnem konstruiranju tiskanih vezij. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39 Prispevkov: 947 Aktiv.: 4.00 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sob Mar 04, 2006 4:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vidim, da sem površno prebral sporočilo. Zavedlo me je tole "(sam layout komponent)". Pri tem sem mislil, da gre za Sprint Layout.
Sicer se mi pa zdi, da se je okrog tega že tudi govorilo v eni temi. Če se prav spomnim je bil naslov "Napotki pri konstruiranju TIV" ali nekaj podobnega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Mar 04, 2006 4:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
NUFAN je napisal/a: |
Sicer se mi pa zdi, da se je okrog tega že tudi govorilo v eni temi. Če se prav spomnim je bil naslov "Napotki pri konstruiranju TIV" ali nekaj podobnega. |
***Klik*** _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oversc0re Član

|
Objavljeno: Sob Mar 04, 2006 5:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
U, pa res. Moja napaka. Pa sem to temo bral takrat ko je nastajala. Vseeno bi me zanimal komentar na moj problem s strani koga, ki je malo bolje podučen na tem področju. _________________ The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny ...'
Isaac Asimov (1920 - 1992) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni