www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Načrtovanje tiskanine (PCB)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.94
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 04, 2006 3:20 pm    Naslov sporočila:  Načrtovanje tiskanine (PCB) Odgovori s citatom

Živjo!

Zanimajo me vaše izkušnje z načrtovanjem TIV (sam layout komponent). Morda kakšni triki, skratka kaj na to temo.
Recimo oblivanje vezja z maso: Izdelal sem pretvornik napetosti v frekvenco in ugotavljam, da vezje deluje bolj stabilno, če je masa povezana z linijo debelo 15mil, kot pa če vse skupaj oblijem. Zraven na vezju je še DCDC pretvornik, ki galvansko loči napajanje in povzroča kar precej EM sevanja. Izgleda, kot da se motnje iz pretvornika prenašajo na oblito površino.

Lp, M@ic

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 4.00
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 04, 2006 3:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za Sprint Layout so odprte že tri teme in v vsaki od teh bi lahko postavil tvoje vprašanje.

Tema 1
Tema 2
Tema 3

Sicer ti bo pa na vprašanje verjetno odgovoril Silvo, ki ima Sprint Layout v "tamalem prstu" Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
oversc0re
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 04, 2006 3:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmmm... vprašanje je bilo zastavljeno z elektrotehniškega vidika... tokovi po masah, EM motnje, presluhi ipd...

Nazadnje urejal/a oversc0re Sob Mar 04, 2006 3:50 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 04, 2006 3:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Sicer ti bo pa na vprašanje verjetno odgovoril Silvo, ki ima Sprint Layout v "tamalem prstu

Nufan,
Mislim, da ni govora o programu Sprint Layout ampak o pravilnem konstruiranju tiskanih vezij.

NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 4.00
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 04, 2006 4:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vidim, da sem površno prebral sporočilo. Zavedlo me je tole "(sam layout komponent)". Pri tem sem mislil, da gre za Sprint Layout.

Sicer se mi pa zdi, da se je okrog tega že tudi govorilo v eni temi. Če se prav spomnim je bil naslov "Napotki pri konstruiranju TIV" ali nekaj podobnega.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 04, 2006 4:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NUFAN je napisal/a:

Sicer se mi pa zdi, da se je okrog tega že tudi govorilo v eni temi. Če se prav spomnim je bil naslov "Napotki pri konstruiranju TIV" ali nekaj podobnega.

***Klik***

oversc0re
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 04, 2006 5:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

U, pa res. Moja napaka. Pa sem to temo bral takrat ko je nastajala. Vseeno bi me zanimal komentar na moj problem s strani koga, ki je malo bolje podučen na tem področju.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni