|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
AllenAudii Neznanec

Pridružen-a: Pon 13 Jun 2011 10:09 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: ivančna gorica
|
Objavljeno: Pon Jun 13, 2011 10:11 am Naslov sporočila: fiat punto 55s l. 1998 ne vžge |
|
|
pozdravljeni! mene pa nekaj zanima.
imam fiat punto 55s. in mi nagaja. enkrat vžge in dela ceerka 5 minut in crkne. in ga ne morem več vžgat. če ga pustim pri miru ene 2 ure pa spet vžge par minut dela in crkne. če se pa ža zgodi da dela do meje da se vklopi ventilator pa se grem peljat mi pa med vožnjo crkne.po moje naj bi bilo narobe nekaj z elektriko ker takrat ko noče vžgat ne da elektrike. pa me zanima kaj naj bi naredu. probal sem zamenat cingšpulo pa vse 4 kable pa ni razlike. a je mogoče narobe kaj s ključem? računalnikom?
lp.
in hvala za pomoč |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pon Jun 13, 2011 11:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Jao, jao, jao....kako pišeš ti te poste?! Napiši malo bolj razločno, da bomo lahko vsaj normalno brali....pa za piko je velika začetnica, vsaj to.
Drugače pa: A si preveril, da ti deluje črpalka za dovod goriva, si pregledal filter goriva?
Ko ti avto crkne, a se ti na armaturi kaj zgodi? Ti utripnejo kontrolke ali ne? Je isto kot da bi imel samo kontakt? _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.99
|
Objavljeno: Pon Jun 13, 2011 12:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta avto zgleda da rabi konkretno obnovo vse inštalacije.
Po možnosti je tudi v okvari celoten hladilni sistem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Igor01 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09 Prispevkov: 598 Aktiv.: 2.52 Kraj: KK
|
Objavljeno: Pon Jun 13, 2011 5:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Menjaj senzor obratov motorja.
Par E pa bo spet vse kot mora biti.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Pon Jun 13, 2011 8:40 pm Naslov sporočila: Re: fiat punto 55s l. 1998 ne vžge |
|
|
AllenAudii je napisal/a: |
a je mogoče narobe kaj s ključem? |
Mogoče je hribček za elektroniko izrabljen? _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Igor01 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09 Prispevkov: 598 Aktiv.: 2.52 Kraj: KK
|
Objavljeno: Pon Jun 13, 2011 9:02 pm Naslov sporočila: Re: fiat punto 55s l. 1998 ne vžge |
|
|
ro-bi je napisal/a: |
AllenAudii je napisal/a: |
a je mogoče narobe kaj s ključem? |
Mogoče je hribček za elektroniko izrabljen? |
Hudo !
A tvoj ključ ima en hribček za motorno elektroniko, drugega za luči, pa dolinco vmes za ABS, pa morda še en hribček za hupo, pa ...
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Energetik-m Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16 Prispevkov: 1392 Aktiv.: 7.36 Kraj: Zagorje
|
Objavljeno: Pon Jun 13, 2011 9:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Podobne simptome sem imel na seat alhambri, le da se je to pojavljalo enkrat na 14 dni. Bil je mrzel lot na 100 amperskem releju, ki vklopi 12V, ko daš kontakt. Takrat se je moj mehanik pasel po avtu en teden in obupal. Peljal sem ga na uradni servis, kjer je možakar potegnil ven rele, ga zacinil in računal 15 minut dela. Pa sem pokomentiral: Verjetno nisem prvi s tem problemom. Odgovor: Prvega smo imeli tu 3 dni....
Ko sem čez nekaj let dobil električne sheme avta, mi je bilo hitro vse jasno. _________________ lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
AllenAudii Neznanec

Pridružen-a: Pon 13 Jun 2011 10:09 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: ivančna gorica
|
Objavljeno: Tor Jun 14, 2011 4:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
hvala vam za veliko informacij. Včeraj sem se malo poigraval-cel dan in sedaj avto dela brez problema! Probavam ga na vsake par urc vžgati pustiti v prostem teku približno 5 minut in avto dela. Tudi ko ga ugasnem pa par sekund počakam in vžgem dela normalno. Ja bencinska pumpa je delala vedno ko sem dal kontakt, vendar pri vsakem štartanju ni bilo iskre. Ko me je pa streslo- od takrat avto dela brez problema. Če bo spet nagajal bom upošteval vaše nasvete.
l.p hvala vsem  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jun 14, 2011 4:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole pa verjetno ne bo dolgo delovalo. Nekje, kjer si "šaril" imaš slab stik. S premikanjem si ga za nekaj časa odpravil. Koliko? Vsekakor si vzemi kašen vikend čas in vsa spojna mesta preglej in po potrebi očisti. Tudi malo vazelina na kontakte ne škoduje. Pa veselo na delo, da ne boš ostal kje daleč od doma.  _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni