Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
gasilko Član

Pridružen-a: Tor 15 Nov 2005 17:52 Prispevkov: 267 Aktiv.: 1.13 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Jun 23, 2011 10:16 am Naslov sporočila: widows vista |
|
|
Lep pozdrav , eno manjše vprašanje imam hp računalnik na katerem je bila ob nakupu naložena vista, ter priložen ključ , ni pa bilo cd z visto sedaj pa me zanima kje bi lahko snel sistem , namreč na pc se je sistem zrušil. Hvala za odgovore |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slemi Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29 Prispevkov: 386 Aktiv.: 1.63 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Čet Jun 23, 2011 10:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Lahko ga recimo snameš z blinka ali pa partisa. Sem vprašal pred časom na microsoft slovenija in tam pravijo da če imaš veljaven ključ ni važno od kod dobiš inštalacijski cd, važno je da je za verzijo za katero imaš ključ.
LP _________________ slemi.info - en
slemi.si - slo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stromarpepi Član

Pridružen-a: Čet 23 Jun 2011 0:30 Prispevkov: 100 Aktiv.: 0.59 Kraj: Ormož
|
Objavljeno: Čet Jun 23, 2011 2:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
točno tako, na blinku imaš datoteke prav kopirane iz original cd/dvd. Snameš dol (to ne pomeni da si pirat). Vsekakor pa bi svetoval uporabo win7 ali xp ker vista+prenosnik imam slabe iskušnje... _________________ L.P.Samo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.06
|
Objavljeno: Čet Jun 23, 2011 3:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na tem naslovu naročiš in dobiš originalne medije v roku dveh dni. _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.00 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Jun 23, 2011 6:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
A kakšne skrite particije pa nimaš na računalniku? Na mojem ACERju je vista na disku, in me je vsakič pričakalo ( oziroma toliko časa, da nisem izklopil) opozorilo za izdelavo varnostne kopije. Mene je že ene 2x kopija rešila. Inštalacija sicer popolnoma obnovi stanje računalnika, tako da te čaka nalaganje 500 popravkov vsakič ko nalagaš operacijski sistem. Ni pa treba iskati piratske verzije, pa še vsi gonilniki so naloženi. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.73 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Čet Jun 23, 2011 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mene zanima kje prodajajo samo ugodne licence brez ličnih škatelj in ostale šare. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Batman Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2008 21:43 Prispevkov: 230 Aktiv.: 1.12 Kraj: Notranjska
|
Objavljeno: Pet Jun 24, 2011 6:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smeli jih nebi nikjer. Licence brez lepega ovitka lahko kupiš le skupaj z novim računalnikom. In potem ta licenca ni prenosljiva na drug računalnik. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.19 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pet Jun 24, 2011 7:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred leti jih je prodajal tudi Microsoft, ko so za Windows XP splavili WGA in so skesanci lahko kupili ključ s katerim so svoj primerek legalizirali.
Brezplačno pa so ključ dobili tisti, ki so dokazali, da so jim prodali ponarejeno licenco (uraden račun prodajalca), saj marsikje prodajajo Windows OS ponaredke, ki so po ceni in po izgledu enaki originalu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gasilko Član

Pridružen-a: Tor 15 Nov 2005 17:52 Prispevkov: 267 Aktiv.: 1.13 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pet Jul 01, 2011 2:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za info. pisal sem na HP in v treh dneh dobil DVD z visto. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.73 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pet Jul 01, 2011 5:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Krampus je napisal/a: |
Na tem naslovu naročiš in dobiš originalne medije v roku dveh dni. |
Ali obstaja kaj podobnega tudi za ostale znamke? Npr. doma imam še prenosnila od Asusa in Gericoma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.06
|
Objavljeno: Pet Jul 01, 2011 5:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne poznam, imam samo HP, doma in na firmi _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darko32 Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27 Prispevkov: 151 Aktiv.: 0.82 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2011 2:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Slemi je napisal/a: |
Lahko ga recimo snameš z blinka ali pa partisa. Sem vprašal pred časom na microsoft slovenija in tam pravijo da če imaš veljaven ključ ni važno od kod dobiš inštalacijski cd, važno je da je za verzijo za katero imaš ključ.
LP |
Tudi sam sem imel celo probleme z original disketo od Mirosofta in je nisem dobil nikjer. Problem je v tem, ker Mikrosft muti tudi z original opremo. NAmreč če se meni pokvari recimo disketa ali CD z original programsko opremo bi jo ob predložitvi garancije ali računa morali zamenjati. Vendar je meni tudi bilo svetovano na Microsoftu. Zato je potrebno to področje okrog garancij in izdaje original programske opreme predložiti zraven vsakega certifikata, saj ne morejo prijeti drugi programi na isto kodo, kar pa je že potem sumljivo glede število izdanih ploščkov na eno kodo. Drugo pa je programska oprema zraven HP-jevih izdelkov, ki je ponavadi že kar v kompletu in opremi računalnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.53 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2011 7:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
@darko32, najbolje, da klobaso, ki nima ne glave in repa še enkrat prečitaš in popraviš, da bo razumljivo.
Mogoče ti bo tudi malo bolj jasno vse skupaj, če si na Microsoftovi strani prebereš "Licensing", nato pa še kje, pomagal ti bo ata Google, kaj se zgodi, ko inštaliraš produkt in vpišeš ključ produkta, katerega imaš samo ti.
Tvoja zadnja trditev a je mimo, kajti operacijski sistem lahko kupiš poleg ali pa tudi ne. In to velja za vse, tudi HP! Drži pa, da ti ga običajno ponujajo vsi. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
domenpipi Član

Pridružen-a: Čet 15 Apr 2010 14:54 Prispevkov: 18 Aktiv.: 0.10 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Nov 05, 2011 11:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kupi nov racunalnik! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Profesor Einstein Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13 Prispevkov: 1437 Aktiv.: 6.29 Kraj: Rogaška Sl.
|
Objavljeno: Sre Nov 09, 2011 4:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni
Jaz bi si malo sposodil temo v zvezi z visto.
Naletel sem na težavo pri odpiranju help datotek pri starejših 32bit programih, ki letijo na 64 bitni visti.
Na uradni strani sicer nudijo podporo vendar datoteke Windows6.0-KB917607-x64.msu po prenosu ne morem instalirati.
Bi vas prosil za nasvete, da odpravim to težavo.
Hvala za pomoč
Lp.
Darko _________________ --
"Če bi volitve kaj pomagale, bi jih prepovedali." (Mark Twain) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|