|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
pavsi95 Član

Pridružen-a: Tor 08 Feb 2011 21:11 Prispevkov: 102 Aktiv.: 0.58
|
Objavljeno: Sob Jun 25, 2011 3:58 pm Naslov sporočila: Kateri backup program |
|
|
Na novo si bom naložil windovse, sedaj me pa zanima, kateri program naj uporabim, da bi si naredil backup sistema(image), mislil sem uporabiti norton ghosta, a me zanima, če kdo pozna kakšnega, ki je free in ima podobno kot norton ghost, nekaj sem gledal na tej: http://www.ghacks.net/2009/04/26/the-10-best-windows-backup-software-programs/ strani, če mi kdo pomaga najti |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pon Jun 27, 2011 2:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem nekaj ugotovil pri teh stvareh. Okna formatiram enkrat na dve leti. Po tem je na njih veliko šare, virusi mi nekako ne uničijo sistema. Po dveh letih je ves software, vsi driverji, okna in ostala šara zastarelo in za update porabiš več časa kot za install. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.76 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Jun 27, 2011 3:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj backup narediš takoj ko je win nameščen, ne pa šele potem ko imaš gor že tono programov. Poanta je v tem da namestitev winsov traja pol ure ali več , vmes pa je ponavadi miljon restartov, restore s take slike pa 5-10 minut. Potem programe nameščaš postopoma, ko jih rabiš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
me2d Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 11:10 Prispevkov: 291 Aktiv.: 1.52
|
Objavljeno: Pon Jun 27, 2011 6:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ojla
Clonezilla bi znal biti pravi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tidra Član

Pridružen-a: Sre 14 Maj 2008 20:36 Prispevkov: 186 Aktiv.: 0.89 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jun 28, 2011 12:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz še kar uporabljam Ghost,...
Namestiš OS in gonilnike, narediš Image in to je to,...
Tudi če po dveh letih uporabiš Image je po navadi že kak SP s popravki zunaj, ki hitro namesti važne popravke ostalo narediš na roke,...
Še vedno dosti hitre postaviš vse skupaj, kot če nameščaš celoten OS
LP
I. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sre Jun 29, 2011 1:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po dveh letih je zunaj skoraj gotovo nov service pack. Restore slike, nameščanje novega service pack-a in posodobitev vsaj 2 gonilnikov verjetno traja skoraj enako kot inštalacija OS z vsemi popravki vgrajenimi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sre Jun 29, 2011 2:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, jaz si tedenske slike delam bolj zaradi tega če bi šlo kaj narobe... Je sicer res da vse skupaj lahko traja, ampak tudi brez sp-ja lahko delaš po 15 minutah. SP pa daš gor kasneje, ko imaš čas. Če je sila in se ti sistem sesuje ga imaš nazaj v zelo kratkem času. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pavsi95 Član

|
Objavljeno: Sre Jun 29, 2011 6:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni se gre predvsem, da ni treba na novo nameščati os, saj že nekaj časa iščem zunanji trdi disk, da si shranim podatke tja, na novo naložim in dam podatke nazaj gor, ker sem enkrat fasal virus, po katerem me še zdaj boli glava, saj nekateri programi ne delajo ali pa ne delajo tekoče |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sre Jun 29, 2011 8:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
V tem primeru je tvoja edina trajna rešitev namestitev programa, ki bo kopijo celega sistem delal redno, enkrat tedensko ali enkrat do dvakrat mesečno. Tako ne izgubiš vsega kar imaš gor ampak samo tisto, kar si dal gor v zadnjem času. Mapo moji dokumenti še prestaviš iz C-ja na D, pa si zmagal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pavsi95 Član

|
Objavljeno: Sre Jun 29, 2011 8:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
saj neki takega je pa tako že v windowsih, a kaj ti pomaga, če ti tega onesposobi virus, windows sam že dela varnostne kopije, a ko mi je virus sesul računalnik, ga nisem mogel več zagnat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sre Jun 29, 2011 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Windowsov backup sem jaz nekja časa imel celo aktivnega, a sem ga izklopil ko se je velikost mape enormno večala, v teh mapah pa je vladala prava zmeda. In, kot praviš, lahko tudi tega okuži virus. Bolje je drug program, ki dela kopijo na drugo particijo ali disk.
In seveda da ima zagonski CD, s katerega zaženeš PC, ko se winsi sesujejo. MI je že prav prišlo dejstvo, da imam tedensko kopijo. Načeloma puščam tri ali štiri zadnje kopije sistema. Nekateri programi omogočajo celo tak urnik, da lahko določiš koliko zadnjih kopij želiš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tidra Član

Pridružen-a: Sre 14 Maj 2008 20:36 Prispevkov: 186 Aktiv.: 0.89 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jul 05, 2011 7:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem sicer kaj iščeš, ker je na tržišču ogromno zunanjih trdih diskop po pristopnih cenah.
Narediš dve particiji, na eni imaš OS in programe, na drugi samo podatke. Narediš Ghost image s pomočjo katerega lahko kadarkoli obnoviš cel disk ali samo posamezno particijo.
Če ti sistem deluje kot se spodobi narediš sliko sistemske particije enkrat na 3-4 mesece in od tu obnavljaš. V 4 mesecih pa ni toliko popravkov in dodatkov da bi te glava bolela.
Definitivno hitreje kot nameščat OS in vse ostalo na roke,...
Pa vseeno bi priporočal imet System restore vklopljen, saj lahko zbrišeš obnovitvene točke, ustvariš novo in to je to. Dejstvo je, da zna bit še kako uporaben. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70775.49
|
Objavljeno: Tor Jul 05, 2011 9:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frke Član

Pridružen-a: Ned 18 Sep 2005 14:41 Prispevkov: 212 Aktiv.: 0.89 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Ned Jan 19, 2014 1:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam eno vprašanje glede izbire backup programa za datoteke na windows sistemu:
Na cca 5 direktorijih je 800.000 datotek, skupna velikost cca 100 GB.
Okoli 300 datotek se dnevno dodaja, datoteke večinom ostajajo nespremenjene. Gre za gif, pdf, jpg datoteke.
Za backup sem doslej uporabljal Cobian backup brez kompresije. Vendar traja backup preveč ur.
Ima kdo kakšen predlog za izbrio backup programa oz. način za učinkovito backupiranje takega sistema? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.02 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Jan 19, 2014 1:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
frke je napisal/a: |
Imam eno vprašanje glede izbire backup programa za datoteke na windows sistemu:
Na cca 5 direktorijih je 800.000 datotek, skupna velikost cca 100 GB.
Okoli 300 datotek se dnevno dodaja, datoteke večinom ostajajo nespremenjene. Gre za gif, pdf, jpg datoteke.
Za backup sem doslej uporabljal Cobian backup brez kompresije. Vendar traja backup preveč ur.
Ima kdo kakšen predlog za izbrio backup programa oz. način za učinkovito backupiranje takega sistema? |
Cobian je povsem vredu - izberi inkrementalni način. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni