|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zidnidvojnik Neznanec

Pridružen-a: Sre 29 Jun 2011 22:03 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Sre Jun 29, 2011 10:17 pm Naslov sporočila: Domača izdelava avtoalarma |
|
|
Najprej lep pozdrav vse skupaj. V elektroniki nimam kaj dosti pojma, vendar te osnovne stvari pa le znam.
No in odlocil sem se da si izdelam svoj avtoalarm (pac dougcas). Malo sem tudi gruntal kaj bi rabil in sicer eno trobljo (ze imam iz enega starega bmw-ja), potem senzorje gibanja (alarm bi bil samo za notranjost vozila), in pa verjetno se kak upor in varovalko pa tudi stikalo za uklop/izklop.
Zdej pa me zanima ce mi lahko kdo pove kaj tocno rabim in kje sploh kupim (ker senzorje gibanja sem ze iskal pa nic nasel. prosim za kaksen link). Polek tega me zanima tudi za upor ker bi rad naredil tako da ko en senzor zazna gibanje da se sprozi npr 1 minutno cviljenje. Ker kakor si razlagam ce nebi bilo upora in ko bi se umaknil s senzorja bi prenehalo bipat
No prosim ce mi daste linke kje se to kar rabim kupi in ce lahko eden na hitro napise kako se zveze (to verjeno nebi smeu imet problema ampak useeno)
Hvala  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.62 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Jun 29, 2011 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Očitno ne veš osnov. Upor ni kondenzator ter tudi off delay vezje ne in to niso lego kocke, da enostavno povežeš A, B in deluje. Sploh pa kolikor jaz vem avtomobilski alarmi niso narejeni na senzorje gibanja. Pa ne vzeti sedaj tega kot žalitev. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zidnidvojnik Neznanec

|
Objavljeno: Sre Jun 29, 2011 11:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Očitno ne veš osnov. Upor ni kondenzator ter tudi off delay vezje ne in to niso lego kocke, da enostavno povežeš A, B in deluje. Sploh pa kolikor jaz vem avtomobilski alarmi niso narejeni na senzorje gibanja. Pa ne vzeti sedaj tega kot žalitev. |
ne ne vzamem kot zalitev...sei priznam da v vecini nimam pojma. ampak mene zanima samo katere dele rabim zvezat bi ze probal sam. Mogoce se tudi prav nisem izrazil...a potemtakem rabim kondenzator????
Senzorje gibanja pa rabim zato ker bi naredil samo nadzor notranjosti, in ne ce bi odprl vrata ali kaj podobnega  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.62 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Jun 29, 2011 11:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja v bistvu bi lahko bil kondenzator, ampak bi moral za tako sireno biti zelo velik. Je pa bolj na mestu kot upor, zato sem pa napisal off delay, kar ti rabiš. Sem pa mnenja, da bodo senzorji gibanja verjetno preveč potratni za neprestano delovanje. V sam avtomobil jih bo pa verjetno težava namestiti, tako, da bodo kljub vsem oviram lepo zaznavali. Bolje bi bilo uporabiti neke senzorje dotika na pločevini ali morda pod prevleko sedeža, če že hočeš, da deluje samo v notranjosti. Najprej je potrebno razčistiti kakšne senzorje in koliko, potem pa se lahko pogovarjamo o vezju. V kolikor misliš, za sireno dati klasično trobljo, naj povem, da ta ni namenjena daljši neprekinjeni uporabi.
Sicer bo pa verjetno še kdo drug izrazil mnenje. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zidnidvojnik Neznanec

|
Objavljeno: Sre Jun 29, 2011 11:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Ja v bistvu bi lahko bil kondenzator, ampak bi moral za tako sireno biti zelo velik. Je pa bolj na mestu kot upor, zato sem pa napisal off delay, kar ti rabiš. Sem pa mnenja, da bodo senzorji gibanja verjetno preveč potratni za neprestano delovanje. V sam avtomobil jih bo pa verjetno težava namestiti, tako, da bodo kljub vsem oviram lepo zaznavali. Bolje bi bilo uporabiti neke senzorje dotika na pločevini ali morda pod prevleko sedeža, če že hočeš, da deluje samo v notranjosti. Najprej je potrebno razčistiti kakšne senzorje in koliko, potem pa se lahko pogovarjamo o vezju. V kolikor misliš, za sireno dati klasično trobljo, naj povem, da ta ni namenjena daljši neprekinjeni uporabi.
Sicer bo pa verjetno še kdo drug izrazil mnenje. |
dau bi dva senzorja in sicer pri voznikovi in sovoznikovi strani. Bi pa dau tudi stikalo za uklop /izklop da ne tuli kadar se mu dvigne. Samo ne vem kje kupiti tele senzorje, in pac tisto stvar da bi drzalo cca 30s-1min?????? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 5.62
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.21 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Čet Jun 30, 2011 4:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Senzor gibanja je za avtoalarm, povsem neuporaben. Z njim ne moreš določiti niti približno točne meje, do kam deluje (vpliv ima temperatura, odsevi, osvetljenost itd).
Kaj ti koristi alarm s kupom lažnih alarmov? Čisto nič, saj ga boš kmalu sam odklopil, najkasneje takrat, ko ti bo kdo zaradi nepotrebnega hrupa navil uro.
Za notranjost avtov se uporabljajo senzorji na ultrazvok. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zidnidvojnik Neznanec

|
Objavljeno: Čet Jun 30, 2011 5:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Azrael je napisal/a: |
Senzor gibanja je za avtoalarm, povsem neuporaben. Z njim ne moreš določiti niti približno točne meje, do kam deluje (vpliv ima temperatura, odsevi, osvetljenost itd).
Kaj ti koristi alarm s kupom lažnih alarmov? Čisto nič, saj ga boš kmalu sam odklopil, najkasneje takrat, ko ti bo kdo zaradi nepotrebnega hrupa navil uro.
Za notranjost avtov se uporabljajo senzorji na ultrazvok. |
in kje bi lahko te senzorje kupil...in kaj prav zaprav zaznavajo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.21 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Čet Jun 30, 2011 7:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čitaj! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni