www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

widows vista
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gasilko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Nov 2005 17:52
Aktiv.: 1.13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 23, 2011 10:16 am    Naslov sporočila:  widows vista Odgovori s citatom

Lep pozdrav , eno manjše vprašanje imam hp računalnik na katerem je bila ob nakupu naložena vista, ter priložen ključ , ni pa bilo cd z visto sedaj pa me zanima kje bi lahko snel sistem , namreč na pc se je sistem zrušil. Hvala za odgovore
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Slemi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29
Aktiv.: 1.63
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 23, 2011 10:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko ga recimo snameš z blinka ali pa partisa. Sem vprašal pred časom na microsoft slovenija in tam pravijo da če imaš veljaven ključ ni važno od kod dobiš inštalacijski cd, važno je da je za verzijo za katero imaš ključ.

LP

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
stromarpepi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Jun 2011 0:30
Aktiv.: 0.59
Kraj: Ormož

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 23, 2011 2:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

točno tako, na blinku imaš datoteke prav kopirane iz original cd/dvd. Snameš dol (to ne pomeni da si pirat). Vsekakor pa bi svetoval uporabo win7 ali xp ker vista+prenosnik imam slabe iskušnje...
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.06

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 23, 2011 3:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na tem naslovu naročiš in dobiš originalne medije v roku dveh dni.
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.00
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 23, 2011 6:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A kakšne skrite particije pa nimaš na računalniku? Na mojem ACERju je vista na disku, in me je vsakič pričakalo ( oziroma toliko časa, da nisem izklopil) opozorilo za izdelavo varnostne kopije. Mene je že ene 2x kopija rešila. Inštalacija sicer popolnoma obnovi stanje računalnika, tako da te čaka nalaganje 500 popravkov vsakič ko nalagaš operacijski sistem. Ni pa treba iskati piratske verzije, pa še vsi gonilniki so naloženi.
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.73
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 23, 2011 9:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene zanima kje prodajajo samo ugodne licence brez ličnih škatelj in ostale šare.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Batman
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2008 21:43
Aktiv.: 1.12
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 24, 2011 6:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Smeli jih nebi nikjer. Licence brez lepega ovitka lahko kupiš le skupaj z novim računalnikom. In potem ta licenca ni prenosljiva na drug računalnik.
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.19
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 24, 2011 7:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred leti jih je prodajal tudi Microsoft, ko so za Windows XP splavili WGA in so skesanci lahko kupili ključ s katerim so svoj primerek legalizirali.

Brezplačno pa so ključ dobili tisti, ki so dokazali, da so jim prodali ponarejeno licenco (uraden račun prodajalca), saj marsikje prodajajo Windows OS ponaredke, ki so po ceni in po izgledu enaki originalu.
Nazaj na vrh
gasilko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Nov 2005 17:52
Aktiv.: 1.13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 01, 2011 2:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za info. pisal sem na HP in v treh dneh dobil DVD z visto.
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.73
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 01, 2011 5:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Krampus je napisal/a:
Na tem naslovu naročiš in dobiš originalne medije v roku dveh dni.

Ali obstaja kaj podobnega tudi za ostale znamke? Npr. doma imam še prenosnila od Asusa in Gericoma.
Nazaj na vrh
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.06

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 01, 2011 5:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne poznam, imam samo HP, doma in na firmi
darko32
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27
Aktiv.: 0.82
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 2:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slemi je napisal/a:
Lahko ga recimo snameš z blinka ali pa partisa. Sem vprašal pred časom na microsoft slovenija in tam pravijo da če imaš veljaven ključ ni važno od kod dobiš inštalacijski cd, važno je da je za verzijo za katero imaš ključ.

LP

Tudi sam sem imel celo probleme z original disketo od Mirosofta in je nisem dobil nikjer. Problem je v tem, ker Mikrosft muti tudi z original opremo. NAmreč če se meni pokvari recimo disketa ali CD z original programsko opremo bi jo ob predložitvi garancije ali računa morali zamenjati. Vendar je meni tudi bilo svetovano na Microsoftu. Zato je potrebno to področje okrog garancij in izdaje original programske opreme predložiti zraven vsakega certifikata, saj ne morejo prijeti drugi programi na isto kodo, kar pa je že potem sumljivo glede število izdanih ploščkov na eno kodo. Drugo pa je programska oprema zraven HP-jevih izdelkov, ki je ponavadi že kar v kompletu in opremi računalnika.
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.53
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 7:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@darko32, najbolje, da klobaso, ki nima ne glave in repa še enkrat prečitaš in popraviš, da bo razumljivo.
Mogoče ti bo tudi malo bolj jasno vse skupaj, če si na Microsoftovi strani prebereš "Licensing", nato pa še kje, pomagal ti bo ata Google, kaj se zgodi, ko inštaliraš produkt in vpišeš ključ produkta, katerega imaš samo ti.
Tvoja zadnja trditev a je mimo, kajti operacijski sistem lahko kupiš poleg ali pa tudi ne. In to velja za vse, tudi HP! Drži pa, da ti ga običajno ponujajo vsi.

domenpipi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 15 Apr 2010 14:54
Aktiv.: 0.10
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 05, 2011 11:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kupi nov racunalnik!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Profesor Einstein
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13
Aktiv.: 6.29
Kraj: Rogaška Sl.

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 4:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Jaz bi si malo sposodil temo v zvezi z visto.

Naletel sem na težavo pri odpiranju help datotek pri starejših 32bit programih, ki letijo na 64 bitni visti.

Na uradni strani sicer nudijo podporo vendar datoteke Windows6.0-KB917607-x64.msu po prenosu ne morem instalirati.

Bi vas prosil za nasvete, da odpravim to težavo.

Hvala za pomoč

Lp.

Darko

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 Ur