www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Legalni windowsi tako ali drugače ?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 12:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Na nalepki piše serijsko številko?
- product key in še dve drugi dolgi cifri ter dve črtni kodi.
Na Microsoftu so rekli, da mora to dati tisti, ki je nalepko nalepil, torej verjetno HP, ker je prenosnik HP. Ampak kupljen v Nemčiji. Bom poskusil še z HP Slovenija.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.04

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 7:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na tem naslovu naročiš in dobiš originalne medije v roku dveh dni.

Seveda, če imaš na prenosniku spodaj nalepljeno Windows nalepko s serijsko številko

elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.68
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psevdonim je napisal/a:

Na Microsoftu so rekli, da mora to dati tisti, ki je nalepko nalepil, torej verjetno HP, ker je prenosnik HP. Ampak kupljen v Nemčiji. Bom poskusil še z HP Slovenija.

Verjetno imam kje kakšen original OEM HP XP Professional medij viška, ti lahko pošljem če mi daš naslov na ZS.

Ali pa če hodiš kaj po Ljubljani, sem v Črnučah vsak dan (služba).

LP

psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 9:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Na tem naslovu naročiš in dobiš originalne medije v roku dveh dni.
Seveda, če imaš na prenosniku spodaj nalepljeno Windows nalepko s serijsko številko
- hvala; ta obrazec sem poslal že dopoldan. Po telefonu so mi rekli, da je brezplačno. Ok, bomo videli, kaj bo res iz tega.
Nikjer na tem obrazcu pa ne zahtevajo podatkov iz Microsoftove nalepke, samo iz HP-jeve.
Pri "operacijski sistem" sem izbral "Windows XP Professional", tako kot je na nalepki, in "32-bit". To pa ne vem točno kaj je, a se mi zdi, da starejši računalniki delujejo bolje, če vse izbiraš na "32-bit".

Imam še dva stroja z nalepkami in brez sistema; eden je IBM, drugi pa Toshiba. Bom poskusil, če gre pri teh dveh tudi tako enostavno. IBM je zanimiv, ker sploh naj ne bi podpiral Win XP, ampak samo 2003, pa ima nalepko Win XP.
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.69
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V eni drugi temi so napisali, da je važna samo licenca. Sliko od ustrezne različice Windowsa si lahko potegneš tudi iz torente in jo zapečeć na disk.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.04

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 05, 2011 7:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kobranka, ni tako enostavno. Pri HP dobiš dva ali celo več medijev, na katerih so sistem, kjer ni potrebno vpisati serijske (serijska na nalepki ne deluje na NE-HP mašini), drugi in dodatni medij so ponavadi gonilniki in programi od HP-ja za pečenje, za vzdrževanje....

Če imaš kupljen računalnik, ki je bil prednaložen, so mediji zastonj za isti OS ko je bil prednaložen.

Nekatere verzije so bile z Visto/Xp, tam lahko naročiš oboje medije (je treba dvakrat poslati zahtevo), ravno tako za kombinacijo Win7/Xp.

psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 07, 2011 1:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dobil CD od HP. Sicer samo sistem, brez driverjev, ampak bolje kot nič.
Je pa problem na HP-jevi strani za download driverjev, ker ni možnosti, da vse driverje naenkrat potegneš dol kot eno veliko datoteko in jih potem nekako smiselno zapečeš na CD ali posnameš na ključek.
Je pač stara mašina, letnik 2004 verjetno, se pa ne sekirajo (pre)več.
Že za usposobitev WiFi-ja je bilo za dolpotegnit in naložit 9 datotek v skupni
velikosti okoli 180MB.

Poskusil sem dobiti sistemski CD še za dve rabljeni škatli: ena od IBM, druga od Toshibe. IBM je odpisal, da za moj tip "škatle" takega CD-ja nimajo, od Toshibe (Asbis) pa odgovora ni oz. lepše povedano, še ni.
Recovery CD: ali program (kateri ?) za izdelavo "recovery CD"-ja naredi kopijo samo sistema, ali tudi vseh naloženih driverjev ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.69
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 07, 2011 2:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Krampus je napisal/a:
Kobranka, ni tako enostavno. Pri HP dobiš dva ali celo več medijev, na katerih so sistem, kjer ni potrebno vpisati serijske (serijska na nalepki ne deluje na NE-HP mašini), drugi in dodatni medij so ponavadi gonilniki in programi od HP-ja za pečenje, za vzdrževanje....

Če imaš kupljen računalnik, ki je bil prednaložen, so mediji zastonj za isti OS ko je bil prednaložen.

Nekatere verzije so bile z Visto/Xp, tam lahko naročiš oboje medije (je treba dvakrat poslati zahtevo), ravno tako za kombinacijo Win7/Xp.

Za Gericoma sem dobil vse to zraven, od tega pa mi je važen samo sistem, saj si z ostalo ropotijo nisem mogel kaj dosti pomagati, ker gonilniki enostavno ne sodelujejo s sistemom kot bi morali. Polek tega, da sem jih vse dobil sem moral prenosnika povezati na lan, da sem lahko opravil posodobitev. Moram celo reči, da je z kakšno ob Linux distribucij v live načinu celo bolje sodeloval. Verjetno bi bolje deloval, če bi namesto Viste bil naložena sedmica, ampak nimam licence za sedmico, danarnice pa tudi ne mislim zaradi tega presušit.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni