|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.23 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pet Jul 22, 2011 4:24 pm Naslov sporočila: Priklop serijske miške na C64 (Info) |
|
|
Že kar nekaj časa me je zanimalo ali GEOS na C64 zares zaživi šele z miško. Ker imam nekaj "nezaposlenih" serijskih mišk, sem sestavil vmesnik za priklop serijske miške na C64 (avtor Levente Hársfalvi).
Vmesnik mi najprej nikakor ni hotel delovati, neke očitne napake pa ni bilo najti. Pokazalo se je, da je problem v programski opremi Willem programatorja, saj ne Willem Eprom in ne IcProg nista znala pravilno sprogramirati PIC 16F84A, kljub temu, da noben od teh dveh programov ni javil niti ene napake, samo sporočilo, da je vse v redu.
Ko sem poskusil pica sprogramirati še v WinPic800, pa je vmesnik začel delati.
Drži, GEOS z uporabo miške postane čisto spodoben GUI, z uporabo igralne palice pa je muka.
Če bo koga zanimalo, v priponki arhiv.zip se nahaja malenkost spremenjena tiskanina, da ni potrebno rezati in prevezovati vezic v primeru uporabe PIC 16F84 in shranjena izvirna spletna stran in pripadajoče datoteke (vse pod GPL licenco):
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
107.64 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Arhiv.zip |
Velikost datoteke: |
536.57 KB |
Downloadano: |
4 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni