www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

PG-302

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
fbifbi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Jul 2004 12:17
Aktiv.: 0.54
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 11, 2006 1:35 pm    Naslov sporočila:  PG-302 Odgovori s citatom

Imam problem pri prenosu programa na
mikrokontroler (89C2051). Z Bascom sem napisal nasledn program za testiranje.
Koda:

Do

Reset P1.1
Wait 1
Set P1.1
Wait 1
Loop

Ga prevedel, preveril v simulatorju kako deluje in nakoncu kliknu "Send to chip".
(Prej sem že nastavil programator PG302 v nastavitvah)
(V nastavitvah imam tudi izbran "Auto Erase" in "Auto Verify")
Izbral mikrokontroler in kliknu "Program". Ko neha prenašati programa v čip mi pri postpku preverjanja pokaže sporočilo "Program is not equ to file".

LP, Martin
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70782.90

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 11, 2006 1:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 11, 2006 2:12 pm    Naslov sporočila:  Z PG302 imam dobre izkušnje Odgovori s citatom

Z PG302 imam dobre izkušnje. Če dobiš tak odgovor, seveda ni kriv program, temveč je pri postopku programiranja nekaj šlo narobe.

Ali si PG302 že kdaj uspešno uporabil, ali je to prva uporaba na novo narejenega PG302?

ALi je program PG302 instaliran na PC in potem poizkusi z njim napolniti mikroprocesor hex datoteko, ki jo naredi Bascom.

Preglej kontakte, ali je mikroprocesor pravilno vstavljen, ali so nastavitve v PG302 programu pravilno nastavljene

Jaz vedno uporabljam ekstra klic PG302 programa, če hoče polniti 2051 in to delam iz hex datotek, ki jih naredi bascom. Samo kadar polnim 8252 )z adapterjem uporabljam 'send to čip'.

bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
fbifbi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 11, 2006 2:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prvič sem hotel sprogramirati mikrokontroler in to na doma sestavljenem kit kompletu. Do sedaj še nism sprogramiru nobenega mikrokontrolerja.

P.S.: Vsi kontakti zgledajo vredu. Tudi mikrokontroler sem vstavil kot piše v opisu(vsi čipi so ubrnjeni z 1 pinom proti ročici TEXTOOL-a)

LP, Martin
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 11, 2006 2:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem pred kratkim sestavil neko kopijo tega programatorja. Dela mi brez problema. Pred programiranjem pobriše prejšnjo vsebino in po programiranju naredi verifikacijo.

V priponki je program - uploader, ki bo mogoče delal tudi na PG302.

EZ31.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  EZ31.zip
 Velikost datoteke:  165.2 KB
 Downloadano:  11 krat

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fbifbi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 11, 2006 3:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne program nedeluje.
Neki sem še poskusil v Bascom-u kliknu sem na "Show result"
in dobil nekaj kar je čudno:
Koda:
--------------------------------------------------------------------------------
Variable                         Type            Address(hex)   Address(dec)
--------------------------------------------------------------------------------

ERR                              Bit               20.4

Jaz nevem ka je to?
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 11, 2006 5:04 pm    Naslov sporočila:  fbifbi Odgovori s citatom

Fbifbi, že dolgo si član tega foruma, od leta 2004, kot piše, in bi toraj lahko že vedel, da smo člani foruma se zavezali pisati kolikortoliko knjižno slovenščino.

Bascom prevajalnik in program, ki ga prevajaš ni nič kriv, če PG302 noče programirati. Vsak program ima ta ERR bit definiran, ne glede, ali ima program napake ali ne.

Ali si v kit kompletu dobil tudi že sprogramiran 2051 mikroprocesor? Nesprogramiran mikroprocesor ti tam ne bo pomagal. Na SE prodajajo v ta namen že sprogramirane mikroprocesorje, je pa tudi v KIT kompletu. Potem je v kompletu tudi navodilo, mislim, da je potrebno neko napetost pravilno nastaviti z nekim potenciometrom. Je to vse narejeno?

bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
jurem
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53
Aktiv.: 1.72
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 11, 2006 6:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hoj,

to je zaradi tega, ker nimaš nastavljenega pravilnega mikrokontrolerja.

Naredi takole:

zbriši kljukico pri Auto Program in Auto Verify.

Ko boš zdaj kliknil Program, se ti bo odprlo okno programatorja, v katerem boš izbral pravi mikrokontroler.

Ko izbereš ustrezni mikrokontroler, lahko spet nastaviš Auto program in Auto verify.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni