|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
eddie Član

Pridružen-a: Sre 10 Dec 2003 21:02 Prispevkov: 723 Aktiv.: 3.04 Kraj: Severna primorska
|
Objavljeno: Čet Avg 11, 2011 7:51 am Naslov sporočila: |
|
|
LEDuser je napisal/a: |
Poznam ta dva datasheeta imam jih tudi malo več kot samo ta dva. Spraševal sem če kdo ve zakaj je v bascomu v kodi ki sem jo prilepil tista "pavza" in zakaj je potrebno v FIFO vpisovati vrednost AAh, 2Dh in 4Dh. Imel pa sem tudi vprašanje glede wake-up timerja, kako deluje ter čemu služi. Videti je kot da se nihče ne ukvarja s temi moduli oz. tisti ki se nočejo deliti informacij. |
Če pogledaš kaj pomeni AA v binarnem boš dobil tole: 10101010
To je pomoč sperejemniku, da se sinhronizira z oddajnikom...
Kombinacija 2D in 4D pa sprejemniku pove začetek koristnih podatkov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
compaq Član

Pridružen-a: Tor 10 Mar 2009 12:53 Prispevkov: 100 Aktiv.: 0.50 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Avg 12, 2011 6:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
@eddie kaj pa kakšen primer programa bi se našel pri tebi? _________________ Za vsakega drifterja raste robnik!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RUros Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26 Prispevkov: 1031 Aktiv.: 4.38
|
Objavljeno: Pet Mar 29, 2013 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni !
Zanimam me če se še kdo ubada s tem modulom ? Imam namreč problem pri oddajanju.
Po inicializaciji odprem TX in v 2x8 bitni buffer se avtomatsko naloži preamble in vklopi PLL, kot je opisano v datasheetu. Oddajnik tudi dejansko odpre in nekaj zapiska, kar slišim na oddajni frekvenci. Zadeva je sledeča: ko dobim prvi nIRQ interrupt naložim naslednji byte in oddam. Potem pa se nIRQ ne vrne več na visoko stanje. Opazil sem da se vedno postavi RGUR- Tx register under run. Od tu naprej ne razumem več zakaj naj bi se to zgodilo. Je mogoče, da uporabljam prenizek clock za SPI komunikacijo ? Kakšen je lahko minimalen clock za spi ? V datasheetu tega nisem nikjer zasledil, niti nisem zasledil nikjer kakšna naj bi bila pravilna inicializacija modula. Za vse informacije bom hvaležen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni