|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.61 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Pon Avg 15, 2011 4:14 pm Naslov sporočila: Zaščitni sprej Wet protect - izkušnje |
|
|
Ima kdo kakšne izkušnje s sprejem Wet protect ( http://www.wet-protect.com/ ). Zdi se mi čisto preveč lepo, da bi bilo to res. Če je že kdo stestiral, kakšne so slabosti pri uporabi tega na elektronskih vezjih in konektorjih? Je to kaj podobno WD40? _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.98
|
Objavljeno: Pon Avg 15, 2011 5:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če rabiš vezje ščititi pred vlago, rabiš prvo vodotesno ohišje.
Saj zadeva do neke mere dela, če naneseš gor več slojev, samo popravila so sitna. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.61 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Pon Avg 15, 2011 8:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanima me predvsem, kako se razlikuje od WD40 ali Plastik spreja.
Razmišljam, da bi nabavil en takšen sprej za elektriko na čolnu, ki je ne moreš vedno popolnoma zaščititi pred vlago. WD40 vsi odsvetujejo, ko se gre za električne povezave, Plastik spreja pa še nisem preizkušal v takih razmerah. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.67 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Avg 15, 2011 9:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
WD40 in elektronika - nikar. To sploh ni zaščita pred vodo / vlago.
Plastik sprej bi bil načeloma dober, le vezje je treba prej temeljito posušiti in zatesniti tudi vse kapilarne špranje.
Po mojem tusi ta ne more biti dosti drugačen od plastik spreja. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.86 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pon Avg 15, 2011 9:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem s Plastik sprejem zelo zadovoljen. Ščiti pred vlago in prahom. Z več sloji bi dosegel solidne rezultate. V bistvu ta lak pokrije vse. Treba je res paziti, da so vse špranje zalite, če je elektronika na udaru vode. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjazkariz Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09 Prispevkov: 1026 Aktiv.: 4.33
|
Objavljeno: Tor Avg 16, 2011 12:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Išči tudi pod pojmom "conformal coating". Včasih sem to uporabljal za zaščito tiskanin pred vlago. Bilo pa je v tekoči obliki, tako da si tiskanino kar pomočil notri. Viskoznost tekočine je bila podobna viskoznosti naprimer nitro razredčila. Nekaj sekund po tem, ko si tiskanino potegnil ven, je bila že suha. Na tiskanini se je ustvaril zelo tanek zaščitni film. Dobra stran tega proizvoda je bila, da je bilo popravljanje (lotanje) še vedno mogoče tudi po zaščiti. Tudi konektorji so še vedno imeli kontakt ob priklopu, čeprav so bili omočeni.... Žal se točnega imena (znamke) te tekočine ne spomnim... _________________ LP, Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.74 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Tor Avg 16, 2011 9:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Electrolube DCA, več informacij na: www.electrolube.com in forum.msm-rc.net/viewtopic.php?f=16&t=9419
Menda zelo dobro ščiti pred vlago, je pa tudi priprava dolga. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni