www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

SN74LS49

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
taubek
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 0:37
Aktiv.: 0.82
Kraj: Malecnik pri MB

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 28, 2011 1:01 pm    Naslov sporočila:  SN74LS49 Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

lotil sem se programiranja 7 segmentnega prikazovalnika, vendar pa da nebi porabil 7 izhodov na PICu ampak samo 4, bi vmes dal čip SN74LS49.

Vse to sem si sestavil na testno ploščico ampak čip ne da ničesar od sebe. NA ploščici imam 5V napajanje, 5V na BI vhod, A, B, C, D vhode sem pa različno probaval in ni na izhodnih pinih iz čipa nikoli več kot 0,15V. Zdaj za test sem tudi LED prikazovalnik priklopil direktno gor preko 330 ohm uporov, tako da bi vseeno moralo nekaj pokazat (Sem probal direktno 5V na prikazovalnik preko upora in se je segment lepo zasvetil, tak da je nekaj s čipom...

Če ima mogoče kdo kakšen nasvet, bi bil zelo hvaležen.

LP, Taubek.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.46
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 28, 2011 1:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš 7-seg. s skupno katodo?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
taubek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 28, 2011 1:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

xsyt je napisal/a:
Imaš 7-seg. s skupno katodo?

Imam ja. Oznaka je ELD-511SURWA/S530-A3

Nekaj podobnega ampak moj je double ne four... (ELD - ELF)
http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/229776/EVERLIGHT/ELF-511SURWA/S530-A3.html
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
taubek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 28, 2011 1:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmmm, verjetno je problem da je open collector output če se ne motim, bo treba probat s prikazovalnikom s skupno anodo... :/

Ve morda kdo za kak podoben čip, ki prav tako kot ta nima drugih (krmiljenih) vhodov kot samo ABCD ampak da na izhodu 5V?
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.96
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 28, 2011 2:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo čitanja za:

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
taubek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 28, 2011 3:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez, hvala za link Wink lp
Nazaj na vrh
taubek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 31, 2011 11:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

CD4511 cip mi pride zelo prav, me pa zanima ce kdo ve za kakega, ki bi bil po pin diagramih enak ali podoben, pa da bi mel s kakšnimi znaki ali črkami zapolnjena tudi mesta ABCD > 9 (1001).

lahko bi imel recimo za vhode 1010 črko E, 1011 A, 1100 t .......

lp.
Nazaj na vrh
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.02
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 31, 2011 12:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tak čip bi bil V40511. Vendar ga bo mogoče težko dobiti.

Alternativa so 7-segmentni displayi z vgrajenim dekoderjem. Recimo TIL311.

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni