www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

excel in izvoz v CSV file (z vejico in ne podpičjem)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
malci
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05
Aktiv.: 4.03
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 01, 2011 10:23 pm    Naslov sporočila:  excel in izvoz v CSV file (z vejico in ne podpičjem) Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Zanima me, kako določiš v excel 2003 da v primeru shranjevanja datotek z "*.csv" uporabi za ločitev stolpce vejico in ne podpičja?

Imam Windows7 in sem poskušal v controlPanel > regional setings..... spremeniti znak za "List Seperator" iz podpičja v vejico, a ni pomagalo. (tudi po restartu računalnika ne)

kaj in kje naj še spremenim?

lp
uroš

Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.53
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 01, 2011 10:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne rabiš nič spreminjat, ker, mislim, da to nima zveze z Windows 7.
V Excelu greš na Datoteka->Shrani kot in izbereš CSV(Ločeno z vejico)(*.csv).

malci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 01, 2011 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam sem tako mislil, a dejansko ti excel stolpce (vrednosti) loči z podpičjem.
kakor sem razbral z pomočjo Googla, je nekaj v zvezi z regionalnim nastavitvami, samo kaj?

lp
uroš

Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.53
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 01, 2011 11:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja pa ima zvezo z operacijskim sistemom oz. nastavitvami jezika d'oh! .
Našel pa sem :
Citiram:
Hi

xlCSV is the format you should save the file as. Semi-colon delimited files tend to be for financial data where a comma is often used as a decimal separator. If you change your regional settings to use the comma for the dec separator then Excel will save it in semi-colon format.

I don't know if that will work for you, but it is the only way I know you can get excel to do it for you. Other than that, I suspect you might be coding your own save macro.

Richard

Pravkar preizkusil in dela vendar moraš spremeniti :
- ločilo na seznamu na vejico,
- decimalni simbol na vejico in
- ločilo med skupinami na piko.

Brez restarta računalnika!

6dan8
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53
Aktiv.: 5.99
Kraj: Goriška

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 02, 2011 10:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisti, ki iz kakršnegakoli razloga ne želimo šariti po regionalnih nastavitvah, uberemo pot po obvoznici na naslednji način: Excelovo datoteko se shrani kot "[ImeDatoteke](Ločeno z vejico).csv". Datoteko nato odpreš v Beležnici in uporabiš funkcijo "Najdi in zamenjaj" (Najprej "vejica" zamenjaš s "pika" (zakaj, je razloženo v opozorilu spodaj); nato ";" zamenjaš z ","). Zamenjaš vse in spremembe shraniš.
Če to datoteko spet odpiraš z Excelom, je zelo priporočljivo uporabiti funkcijo "Podatki/Besedilo v stolpce".
Opozarjam pa na naslednje: Excel kot decimalno ločilo (privzeto) uporablja vejico. In če se uporabi vejico tudi kot ločilo med vrednostmi v datoteki tipa "*.csv" se zna podatkom hudo "zmešati".
Moje osebno priporočilo je: datoteko tipa "*.csv", ki jo ustvari Excel, pustiti takšno kot je; če pa je nujno potrebna datoteka tipa "*.csv" (z vejicami kot ločili), se naredi kopijo Excelove in v Beležnici popravi potrebno.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
malci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 02, 2011 10:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala obema, obenem pa se oproščam in prosim moderatorja, da temo prestavi v ustrezno mapo -sem povsem spregledal ob odpiranju.

Jaka57:

kako si našel citirano besedlio? Verjetno z googlom, a jaz ga nisem našel.

6dan8

hvala za navodila - uporabl sem jih, saj če spremenim regionalne nastavitve, imam problem pri odpiranju datotek ločenih z podpičjem

Sicer pa podatke ločene z vejico potrebujem pri razvoju android aplikacije

lp
uroš

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 1 dni