|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
a.vidmar Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03 Prispevkov: 1159 Aktiv.: 5.30 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sre Avg 31, 2011 3:19 pm Naslov sporočila: Odgovor carine glede CE znaka pri uvozu tehničnega blaga . |
|
|
Na SLO-TECH-u je nekdo objavil dopis carine, glede CE znaka pri uvozu tehničnega blaga.
Ker verjamem da bo zanimivo tudi za nas ga pripenjam tukaj.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
103.18 KB |
Pogledana: |
263 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertzui Član

Pridružen-a: Pon 11 Maj 2009 9:38 Prispevkov: 434 Aktiv.: 2.21 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Sre Avg 31, 2011 10:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Očetu so zagnjavili za napajalnik, ki ni imel CE oznake, tako da ga skoraj nebi dobil, če ne bi zrihtala certifikata.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.87 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2011 11:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem uvozil veliko tehnične opreme za osebno uporabo in sem se glede tega pozanimal kdo je dolžan priskrbeti potrdilo o ustreznosti CE. V kakršnem koli primeru ne more carina zahtevati takšnega potrdila od kupca ampak ga mora pridobiti od prodajalca oziroma proizvajalca.
Na podlagi tega vedno prej vprašam pri kitajcih če imajo ustrezne certifikate. No enkrat sem dobil pri enih odgovor "nimamo" lahko pa pridobimo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.54 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2011 11:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
To ali nekaj podobnega je bilo že objavljeno v drugi temi na forumu.
Zadnjih nekaj pošiljk sem dobil brez problemov, vendar, ko sem jim po E-mailu pošiljal račun in povezavo do internetne strani, sem poudaril: " v izogib nadaljnim težavam, poudarjam, da so predmeti carinjenja namenjeni moji osebni rabi".
Med drugim so bile predmet carinjenja LED sijalke in LED svetilke. Vse brez CE!
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mcride Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36 Prispevkov: 788 Aktiv.: 4.13 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2011 11:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj ni bil pred nekaj časa, ravno na našem forumu primer, ko nek grelec(za cin...) iz DX ni imel CE pa so ga dali na uničenje, semizdi da so takrat tudi napisali da je za osebno rabo in samo en kos...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gladiator Neznanec

Pridružen-a: Sre 06 Maj 2009 10:44 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Sob Okt 22, 2011 7:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
mcride je napisal/a: |
Kaj ni bil pred nekaj časa, ravno na našem forumu primer, ko nek grelec(za cin...) iz DX ni imel CE pa so ga dali na uničenje, semizdi da so takrat tudi napisali da je za osebno rabo in samo en kos... |
Ponavadi smatrajo 3+ izdelke za komercialno rabo, kar je nekako logično.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.54 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sob Okt 22, 2011 9:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Gladiator je napisal/a: |
Ponavadi smatrajo 3+ izdelke za komercialno rabo, kar je nekako logično. |
Tudi slučajno ni logično!
V stropu imam 7 LED sijalk. Kupil sem jih 10. Če bi bilo tako, kot si napisal, bi šle na uničenje. Brez omembe CEja so bile ocarinjene.
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 502 dni