|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.10 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2011 4:51 pm Naslov sporočila: GSM modul priklop na FAX |
|
|
Pozdrav
Glede na to, da imam doma telefonski priključek izključno za fax, pa še tega rabim 1x na mesec se mi poraja ideja, da bi povezal GSM modulček z klasičnim faxom. Program za GSM ne vidim problema. Bolj se mi poraja vprašanje, kako to dvoje povezati skupaj. V mislim imam to, da nebi bilo treba predelovati faxa. _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S56RGA Član

Pridružen-a: Čet 11 Sep 2008 13:33 Prispevkov: 325 Aktiv.: 1.59 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2011 5:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Faksa ne rabiš predelovat. GSM modul mora podpirati analogni avdio vhod in izhod. Lahko ti tako napravo podarim vendar...
Zadnjih nekaj let se pojavlja precej težav s sprejemom in pošiljanjem faxov v gsm omrežju. Preverjeno slabo deluje v omrežjih Vodafone UK, ES BE, Proximus, O2, Orange, Mobitel,...
To je bil razlog, da sem to tehnologijo opustil pred kakimi tremi leti.
Topel nasvet: Ostani na analogni liniji. _________________ Agar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2011 6:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za namige.
Najbolj me muči, kako generiraš signal zvonenja. Menda rabi enih 100VAC (govorim po spominu)
Sicer me nič ne moti, če stvar ne pošlje faxa iz prve. Samo da me obvesti o neuspelem pošiljanju... Če ti kakšen vmesnik ostaja pa se seveda priporočam. _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.64 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2011 8:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne rabiš nujno signala zvonenja.
Ko pride klic, vzpostaviš zvezo na modemu in na fax-u pritisneš ročni sprejem.
Lahko se poigraš tudi tako, da dodaš en mikrokontroler. Ob dohodnem klicu bo modem poslal string "RING" na com port. Mikrokontoler toprebere in: ali pritisne na tipko ali pošlje 60 Vac na linijo do fax-a (GSM mora biti takrat odklopljen).
Za audio povezavo lahko demoliraš modem-kartico za PC in ji suneš transformator. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 4.36 Kraj: Ribn'ca
|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2011 10:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako pa dostopas do interneta?
Imas instant internet ali ... ? _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

|
Objavljeno: Sre Sep 07, 2011 3:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Amis.
Sedaj imam dvojčka, ampak mi je brezveze plačevati še telefon. Vem, da obstajajo programi ala fax over internet.. Ampak potem rabiš ves čas vključen PC.... _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 2 dni