www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Izklop laptopa
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.46
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 06, 2011 1:29 pm    Naslov sporočila:  Izklop laptopa Odgovori s citatom

Že lep čas se soočam s problemom, namreč prenosnik potrebuje cca. 3,5 min da se izklopi. Nikakor pa ne morem ugotoviti, kaj ga drži pokonci. Strica Googla sem spraševal, kako bi izvedel, kater servis je potreboval najdlje, vendar nisem našel konkretnih odgovorov. Ali obstaja kakšen program za to?

Sistem namreč ni tako slab, gre se za prenosnik Asus K53SV z SSD diskom. Čas zagona samega računalnika je nekje 40 sekund, izklop pa traja od 20 sekund do tudi več kot 10 minut (potem mi namreč prekipi in ga na silo izklopim......)

Ima kdo kakšno idejo, kam naj pogledam, kaj ga drži pokonci? Sistem je Windows 7 x64, mislil sem, da ga zavira VMware Server, a temu ni tako, saj po njegovi odstranitvi ne dela nič hitreje. (Odstranil sem ga namreč zato, ker je po enem od tistih 10-in-več mintutnih izklopih prenehal delovati, ker sem na silo izklopil PC. Ne morem dostopati do web vmesnika pravzaprav. Ko na silo izklopim PC, se tudi resetirajo nastavitve Skype-a!)

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 06, 2011 1:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mogoče bi tik pred izklopom z nekim programom preveril, kaj vse tisti trenutek deluje. A niso tipke ctrl-alt-del za to, da se pokaže, kaj trenutno deluje, potem pa lahko po želji izklapljaš ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dexboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 06, 2011 1:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hja, trenutno imam zagnanih 98 procesov... Sem tudi poskusil že pred izklopom ugasniti vse programe, procese kar sem jih lahko, pa ni nič boljše..

Ali obstaja kakšna nastavitev, da Windowsi naredijo log ob shutdownu? Tako, kot ga znajo narediti za startup?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
mrsmok
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Sep 2009 10:50
Aktiv.: 0.31
Kraj: Gorenja vas

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 06, 2011 2:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Klikni Start -> Zaženi (Run) in vpiši msconfig. Tukaj lahko izklapljaš programe in servise, ki se zaženejo ob zagonu. Najprej probaj izklopiti vse, da vidiš če je kaj razlike.
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.62
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 06, 2011 3:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

98 procesov je za moje pojme malo veliko.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Dexboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 06, 2011 5:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je veliko procesov vendar jih veliko večino tudi uporabljam...

Nisem prepričan ampak mislim, da se je vse začelo takrat, ko sem ga na silo "ubil".
Prej namreč nimam v spominu, da bi trajalo, da bi se ugasnil Sad

Bom poskusil ugasniti enega po enega, da vidim, če bo kaj razlike. Smile

kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.75
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 06, 2011 6:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si poskusil s „zadnjo še dobro” obnovitveno točko?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dexboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 06, 2011 6:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne bo pomagalo, to se mi dogaja že cca. 14 dni... Upsi Rolling Eyes

Največji štos tega je pa še to, da VMware serverja sploh ne morem obuditi... Repair installation ni pomagal, niti uninstall in nazaj polna inštalacija Sad

Andrej64
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27
Aktiv.: 3.61
Kraj: Ljubljana-Črnuče

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 06, 2011 7:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa ponovno nalaganje Windowsov? Ker me tole spominja na en dokaj znan hrošč Windows sedmice.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 06, 2011 7:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A v event log si pogledal?

Tam pišejo kakšne zanimive stvari včasih.

Dexboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 06, 2011 8:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V event logu ni čisto ničesar posebnega.
Ponovno nalaganje.. Dokler vse ne crkne ga ni pogoja Laughing

Počasi napredujem z izklapljanjem servisov (programov). Zaenkrat brez uspeha.

Dexboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 07, 2011 8:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brez uspeha Sad

Poskusil sem že ogromno stvari vendar je problem ostal. Če izklopim vse servise v msconfig, pridobim mogoče 3 sekunde. Pa še to na začetku procesa ugašanja. Ko Windowsi napišejo "Ustavljanje storitev", zatem napišejo še "Ustavljanje..." in to pa ostane par minut na zaslonu.

Še kakšna ideja mogoče?
V skrajni sili bom formatiral ta vikend. Vendar mi ta rešitev ni niti malo všeč...

elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.71
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 07, 2011 8:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo bom zloben; toliko časa kot si zagonil za eksperimentiranje, dvomim da boš za ponoven reinstall Mr. Green Ampak ja, jaz sem na enak problem naletel v kombinaciji z VirtualBox-om (pa verjetno je bilo še kaj) - nisem se niti pretirano hecal, nisem imel volje. Eno popoldne je bilo dovolj da sem sistem na novo postavil in to je bilo to.
Dexboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 07, 2011 8:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

elson2k je napisal/a:
Malo bom zloben; toliko časa kot si zagonil za eksperimentiranje, dvomim da boš za ponoven reinstall Mr. Green

Hm, nekako 50/50 Smile
Moti me najbolj to, da licenco za KeyLemon lahko aktiviram samo 3x (pa še to samo na istem računalniku). Potem pa je potrebno kupiti novo Sad
Sem jih že kontaktiral pa so mi odgovorili, da je pač njihova politika takšna...

psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 07, 2011 8:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mogoče bi najprej v grobem določil, ali gre za problem v programski ali strojni opremi - z nekim boot CD operacijskim sistemom (npr. Hiren's, ali pa mogoče naložiš virtualni PC na tega - ne vem, samo ideja, s tem še nikoli nisem delal).
"Strica Googla sem spraševal" - na žalost ali pa na srečo, iskalniki ne znajo brati misli in z malce drugačnim razporedom ključnih besed včasih dobim čisto druge rezultate:

win7probl.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  165.1 KB
 Pogledana:  14 krat

win7probl.jpg

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni