|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Krofo Neznanec

Pridružen-a: Tor 21 Apr 2009 17:29 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02 Kraj: Vogrsko
|
Objavljeno: Sre Sep 07, 2011 4:56 pm Naslov sporočila: Fisher audio component system MC-725 |
|
|
Pozdravljeni,
vaš forum spremljam že nekaj časa, vendar nisem imel še priložnosti karkoli objavit.
Torej, v mojih rokah se je v nedelujočem stanju znašel Fisher MC-725 (letnik 1983). Zgleda, da ta komponenta ni bila preveč popularna, kajti na spletu se ne najde skorajda nič o tem predvajalniku. Da o shemi sploh ne govorimo .
No, težava je v tem, da ko priklopim nanj zvočnik, ta samo brni in nič drugega. Brnenje je vedno isto, ne glede koliko zavrtim gumb za glasnost.
Lučke na sprednji plošči gorijo, torej nekaj življenja je v njem. Izmeril sem tudi par uporov, ki so imeli napačne vrednosti glede na barvne oznake. Naj začnem pri menjavi uporov?
Zamenjal sem tudi en elektrolit, ki sem ga imel slučajno doma. Ista pesem, isto brenčanje na izhodu.
Kakšen predlog kje začeti ?
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.13 Kraj: LJUBLJANA
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krofo Neznanec

Pridružen-a: Tor 21 Apr 2009 17:29 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02 Kraj: Vogrsko
|
Objavljeno: Čet Sep 08, 2011 1:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Napajalnik sem pregledal in je izgledal v redu. Brez ideje kako naprej, sem pobrskal po spletu in našel zanimiv nasvet - z zvočnikom. Ideja je, da z zvočnikom poskušaš, če ti kje karkoli zabrunda v vezju (najbrž nič revolucionarnega ). In sem pri enem uporu (R247) dobil nekaj popačenega, vendar razumljivega signala, kjer tudi gumb za glasnost deluje. Torej življenje uradno je .
A zdej naj grem po številkah naprej in preverim vsak element?
Se počutim kot zdravnik .
Lp, Krofo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.13 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Sep 08, 2011 4:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če boš z zvočnikom šaril po vezju, ti bo pacient nepovratno krepnil in se boš počutil, kot morilec in pogrebnik skupaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni