|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Unknown_User Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.52 Kraj: UFO iz Butal pri T''minu
|
Objavljeno: Sre Jun 09, 2010 10:42 am Naslov sporočila: |
|
|
@Protoncek, dobra pradstavitev. Mogoče si na koncu pozabil pripisati, nekaj v stilu: "Delajte na lastno pest, ker za posledice ne odgovarjam. Če tega početja niste vešči, podajte problem bolj izkušeni osebi."
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Jun 09, 2010 12:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, to itak vedno velja. S tem da je v tem specifičnem primeru verjetno tako ali tako že prepozno, kar pomeni da uničiti skoraj ne moreš več nič...ker jaz bi skoraj stavil da se certifikata ne da izvoziti...
Vseeno se pa ravno takole največ naučiš. samo včasih učne ure bolijo...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kose19 Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37 Prispevkov: 1228 Aktiv.: 5.17 Kraj: okolica Kobarida
|
Objavljeno: Čet Jun 10, 2010 11:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Z repair mi je vspelo obuditi xp-je, da sem lahko izvozil certifikate, pobral kar je bilo koristnega (razen email naslovou ) in nanovo prepisal image z ghostom. Še malo prilagajanja, brisanja in instaliranja, pa bo.
_________________ - Absens, carens -
- Tisti, ki ga ni, bo prikrajšan - |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.96
|
Objavljeno: Pet Jun 11, 2010 12:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Nisi poiskal .wab filetka?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kose19 Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37 Prispevkov: 1228 Aktiv.: 5.17 Kraj: okolica Kobarida
|
Objavljeno: Pet Jun 11, 2010 5:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mi niti na kraj pameti ni padlo. Pa saj moj obstoj ni odvisen od tega, jih bom že dobil počasi nazaj.
_________________ - Absens, carens -
- Tisti, ki ga ni, bo prikrajšan - |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2756 Aktiv.: 13.24 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pet Jun 11, 2010 6:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem zelo uspešno rešil dosti sistemov, tako, da sem disk prenesel v moj računalnik ter nato pognal z mojim sistemom. Moj sistem je nato naredil check disk, če pa še to ni pomagalo, sem pognal malwarebytes in odstranil nesnago. To je res nepraktičen način, če si nekje na terenu ali če dobiš na popravilo prenosni računalnik. Še zmeraj pa je najboljša rešitev format sistema in nova namestitev, vendar samo, če je narejena varnostna kopija.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.96
|
Objavljeno: Pet Jun 11, 2010 7:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Enostavnejši način "prenosa" diska na drug PC je uporaba USB vmesnika , tudi za teren ali prenosnik (običajno je manj dela z demontažo diska iz prenosnika kakor iz navadne konzerve + odpade poseg/priklop v drobovje pomožnega PCja... Uporabno tudi če je pomožni PC prenosnik...).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sob Jun 12, 2010 12:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj nasvetov za naprej: tele stvari je prav enostavno preprečiti z nekaj koraki. Kot prvo si na PC-ju ustvariš dve particiji, torej C, kjer imaš sistem, programe, in D, kjer so podatki. Potem mapo moji dokumenti prestaviš na D (lastnosti, mesto, premakni). Dalje glede pošte - če uporabljaš OE, Windows live mail ali karkoli, mapo za shranjevanje prestaviš na D, ravno tako adresar, če je mogoče. Glede certifikata sem že povedal da moraš itak imeti kopijo nekje drugje, vsaj na D, še bolje nekje fizično ločeno (da ni na istem disku, torej USB disk, CD...).že samo teh par stvari ti močno olajša življenje ob sesutju winsov. Vse pomembnejše zadeva imaš na D. Ni potrebno govoriti da enkrat tedensko delaš varnostne kopije na zunanji USB disk, kajne?
No, glede časa, porabljenega za postavitev novega sistema je tudi rešitev: ko imaš vse gonilnike nameščene, osnovne programe, pošto, da sistem deluje B.P., si nekam narediš popolno kopijo particije C ( acronis, Ghost---). Tako imaš ob morebitnem sesutju nov sistem postavljen v 10 minutah.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3411 Aktiv.: 14.91 Kraj: slo
|
Objavljeno: Pet Sep 16, 2011 8:00 am Naslov sporočila: Geslo |
|
|
svoj prenosnik uporabljam tudi v službi (že v osnovi glupa ideja, ampak ok, naj bo zaenkrat). Zagon računalnika in zbujanje iz ohranjevalnika zaslona sem zaščitil z geslom. Tukaj sta dve finti:
1. geslo v BIOSu: se ni zgodilo na prenosniku, ampak na nekem namiznem PCju - za geslo si lahko uporabil 8 črk, jaz pa sem jih 10 brez da bi gledal kurzor na ekranu in niti nisem opazil, da je po osmi črki nehalo sprejemati znake, BIOS pa tudi ni bil "dummy proof", da bi uporabnika kakorkoli opozoril na to. Resetiram PC, vtipkam geslo - ni pravo. Drugič, tretjič, itd - ne dela.
Na srečo je v ekran gledal tudi sodelavec, ki je opazil dogajanje ki ga jaz nisem, mi svetoval naj ne vtipkam zadnjih dveh črk - deluje ! Drugače bi moral PC odpreti in prestaviti nek jahač, ali kako se že dela reset gesla v BIOSu.
2. geslo v Windows: nastavim geslo, 12 črk in 2 številki, tokrat pazim, da je res vse "požrlo";
- nastavim še "password hint", da te pelje v pravo smer, če geslo pozabiš;
- torej vse po predpisih - mora delat;
- ponovni zagon, vtipkam geslo: ni pravo. Ne morem verjeti. Vtipkam še drugič, tretjič, itd., pazim da je "požrlo" vse črke - nič;
- že iščem po Google, kako resetirati geslo za Windows - nekaj pisnih navodil, nekaj programčkov, nič ohrabrujočega ...
- naslednji dan je dopust, danes pa se mi po še nekaj zgrešenih poskusih le posveti: qwertZ in qwertY !!! Geslo vsebuje tudi črko "z", ki pa jo je treba pri zagonu pisati kot "y", pri zbujanju iz ohranjevalnika zaslona pa kot "z" !
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
819.97 KB |
Pogledana: |
3 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
832.83 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stromarwanabe Član

Pridružen-a: Tor 16 Avg 2011 22:40 Prispevkov: 13 Aktiv.: 0.08 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Sep 16, 2011 11:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Tale z Z in Y tudi mene "vsake toliko" časa preseneti.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darko32 Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27 Prispevkov: 151 Aktiv.: 0.82 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Sep 17, 2011 10:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
stromarwanabe je napisal/a: |
Tale z Z in Y tudi mene "vsake toliko" časa preseneti. |
Enostavno velja pravilo, da ko se operacijski sistem ne zažene je na Slovenski tipkovnici tipka Z v bistvu Y.
Tipka Y pa je v bistvu Z.
To velja tudi takrat, ko ne prestaviš na Slovensko razporeditev tipk. To je v dosu kodna tabela 852 oziroma v Windowsih 1250.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Sep 18, 2011 10:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja, samo v prijavnem zaslonu naj bi se SLO nabor že vklopil. Včasih pomaga če v winsih pod tipkovnice zbrišeš angleški nabor. Dogaja se namreč da se kljub nastavljenemu SLO naboru včasih vklopi angleški. Če le-tega izbrišeš se to ne more zgoditi. Itak ga ne potrebuješ. Jaz pri vsaki namestitvi winsow že tam, ko dodam SLO tipkovnico zbrišem angleško. Sistem zajamra, da jo uporablja in da jo bo odstranil ob naslednjem restartu, in to pač naredi.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.60 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Sep 18, 2011 3:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Jaz pri vsaki namestitvi winsow že tam, ko dodam SLO tipkovnico zbrišem angleško.
Sistem zajamra, da jo uporablja in da jo bo odstranil ob naslednjem restartu, in to pač naredi. |
Tudi to se da zaobiti:
Dodaš nov razpored (Slo), potrdiš, ga vklopiš/izbereš (!) in potem zbrišeš angleškega.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Sep 18, 2011 4:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, saj tako jaz naredim, samo nerodno sem napisal. Vendar če to narediš med instalacijo, zajamra in ga izbriše šele po restartu.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.60 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Sep 18, 2011 7:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ravno to sem hotel povedati, da meni nič ne zajamra, ampak zamenja in izbriše takoj. Ne šele po restartu.
Ampak to so nepomembni detajli v tej temi
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni