|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
nikoba Član

Pridružen-a: Ned 21 Jun 2009 20:57 Prispevkov: 154 Aktiv.: 0.79 Kraj: metlika
|
Objavljeno: Sob Sep 17, 2011 6:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
To mi je jasno. Ne vem pa kaj pomeni tista 5 zraven.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastiant Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43 Prispevkov: 1814 Aktiv.: 7.88 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sob Sep 17, 2011 7:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
nikoba je napisal/a: |
....... Meni bolj izgleda kot upor saj je enak kot nekateri upori pod šasijo....... |
Vsaj nekaj teh "uporov" so kondenzatorji!
Vir fotografije: Kainka
_________________ LP Sebastian |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nikoba Član

|
Objavljeno: Sob Sep 17, 2011 8:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tega pa nisem vedel. Vsak dan nekaj novega. A bo dober namesto tega kondenzatorja navaden keramični?
Anteno sem že namestil na streho in napeljal kabel. Samo še napajalnik priklopim in popravim radjo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.05 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sob Sep 17, 2011 9:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi to so keramični kondenzatorji, samo starega tipa.
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nikoba Član

|
Objavljeno: Ned Sep 18, 2011 10:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kondenzator sem zamenjal. Z priklopljeno anteno se je sprejem zelo izboljšal. Zanima me kaj bi potreboval za uglasitev radija saj je eno valovno območje zelo razglašeno in bi ga rad uglasil? Zanima pa me tudi kam se priklopi žica iz enega pola zvočniškega izhoda. Predvidevam, da na maso.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.05 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pon Sep 19, 2011 5:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Prišel si tako daleč, da bi ti priporočil to ponudbo:
cerovac_i je napisal/a: |
nikoba je napisal/a: |
Zanima me če bi mi kdo bil pripravljen popraviti že omenjen radio. |
Če pride radio na kakšen način do mene, ti lahko uredim elektroniko. Imam veliko rezervnega materiala. |
Kako so priklopljeni zvočniki je lepo vidno s sheme.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
41.29 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Baginana Član

Pridružen-a: Pon 27 Jun 2011 21:25 Prispevkov: 78 Aktiv.: 0.46 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2012 11:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj je pa moj Pupin B7
Dobil sem ga v takšnem stanju.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Baginana Član

|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2012 11:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Po restavraciji ohišja in čiščenju je sedaj takšen:
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Baginana Član

|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2012 12:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda je bilo tudi popravila kar nekaj:
[/img]
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26 Prispevkov: 1523 Aktiv.: 7.90 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Sob Jul 07, 2012 10:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Čestitam. Čudovito si uredil. Pač nekje je treba začeti. Na koncu ko potegneš črto in spoznaš to plat tehnike..ni potenja pač pa oddih. Razen z pravilnim uglaševanjem mf trafotu,trimerjev,filtrov pa je treba več prakse,pa kako knjigo naštudirat. Vse po istih kopitih. Zato pa se stvari katere ne veš kako poglasiti..pustiti kot je. Da dobiš iz transformacji mf krogov karseda maks. Večkrat kaj takega poštimaj. So elektronke res enostavneje razumeti,kot opisovanje vrzeli,ipd pri tranzistorjih.
Malo domišlije. Anoda je magnet ..opilki so elektroni ki jih vleče ..mrežica je pa razdaljno bljižja katodi. Zato že dva opilka (elektrona na mrežici) močneje vpliva z polji odboja,prepuščanja na tisoče opilkov ter stem krmilje baterjiskega toka po signalu vhoda. ..ki bi radi se prilepli na anodni magnet.
Lažje se doseže z močnim magnetom(višjo napetostjo) prepotovat to razdaljo.Ne pa vnedogled. Pa katodo malo ogret..da lažje skočijo ven. Osnova trijode torej preprosta. Če pomislimo na kapacitivni značaj elektrod. Med seboj brez signalov delujejo kot kapacitivni kondenzatorčki (Parazitno za nekaj ,a koristno v raznih oscilatorjih)..so dodajali še eno mrežico in jo vezali negativno..nato še ena.To je pentoda. Ter zmanjšali te vplive. Ima strmo karakteristiko. Pa ojača ena za nekaj tranzistorjev. Par uporov, ,kondenzatorja,zvočni trafo,nekaj žice in 3W ojačevalnik z EL je skoraj nared ..Lep čar
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni