|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Auslander Član

Pridružen-a: Tor 08 Mar 2005 9:53 Prispevkov: 43 Aktiv.: 0.18
|
Objavljeno: Čet Sep 22, 2011 5:10 pm Naslov sporočila: MCBSTM32C |
|
|
zdravo,
trenutno imam v paci keilovo razvojno orodje MCBSTM32C in rad bi na njem zagnal virtual com port na usb.
poiskušal sem ze s kniznicami od STja in njihovim primerom za njihov evaluation board. instaliral sem si tudi driver na racunalniku. ampak, nikakor kompjuter ne prepozna usbja.
potem sem poizkusil s keilovimi primeri za MCBSTM32 sicer nimajo virtual com porta. hotel sem se samo prepričati ali njihove rutine za usb delajo. vendar mi tudi to ni uspelo.
sedaj pa mi ze zmankuje idej kaj naj še naredim? medtem ko sem primera blinky in uart uspešno portiral na ta evaluation board in nisem imel težav.
se je kdo že ukvarjal s tem problemom? sem pozabil nastavit kakšno konfiguracijsko datoteko?
kakršen koli hint je dobrodošel. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.61 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Sep 22, 2011 6:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prva stvar, ki jo preveri je 1,5 k ohm pull-up upor na Data+ USB liniji.
Ko USB kabel priključiš na računalnik in vklopiš ta upor na napajane, začne računalnik s proceduro prepoznave priključene naprave. Če se naprava ne odziva, dobiš v systray-u od windowsov opozorilo o neznani napravi.
Najprej poskusi priti do tega stanja. Potem pa naprej z zagonom USBja na STM32.
Jaz sem vzel ST-jev demo za VCP in je deloval iz prve. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjazkariz Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09 Prispevkov: 1026 Aktiv.: 4.32
|
Objavljeno: Čet Sep 22, 2011 9:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako na pamet govorim, nisem šel preverjat sheme za to ploščo, ki jo imaš, ampak ene Keilove plošče imajo jumperje D+ in D-, ki jih moraš postavit, da USB dela... _________________ LP, Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Auslander Član

Pridružen-a: Tor 08 Mar 2005 9:53 Prispevkov: 43 Aktiv.: 0.18
|
Objavljeno: Pon Sep 26, 2011 10:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
hvala vama za odgovore,
napako sem naredil ko sem vzel primer za ST32F103, ki pa nima USB OTG!, pravzaprav je cel USB engine rešen drugače. Krivo pa je bilo da sem s primerom podedoval tudi "zastarelo" knjižnico. z novo knjižnico, je tudi meni uspelo s prve. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni