www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Dohodnina 2005

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
slawc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 07 Mar 2004 11:43
Aktiv.: 0.89

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 25, 2006 2:17 pm    Naslov sporočila: icon_bad Dohodnina 2005 Odgovori s citatom

Ste ze oddali napoved? V letu 2005 sem spet kreditiral drzavo...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.92
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 25, 2006 2:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni, ča lahko to rečem, pa bo država kupila nekaj el. komponent Laughing Nekaj se bo našlo, da dobim nazaj. Če pa pogledam po drugi strani, pa mi je to že tako ali tako med letom preveč vzela. Sad
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 25, 2006 3:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kreditiral gor ali dol. Za tiste, ki so manj disciplinirani, je to še vedno najboljši način varčevanja. Med letom plačiješ višjo akontacijo, potem pa vse dobiš nazaj, seveda če je dovolj olajšav.
Za bolj disciplinirane pa bi bilo bolje da že med letom uveljavlja olajšave, pa denar dobi sproti (zmanjšana akontacija) in ga že lahko vlaga.
No, ker pa to ne gre za velike zneske, je potem skoraj bolje, da denar dobiš v enem kosu, ker bi se vsak mesec po tistih nekaj 10tisočakov prehitro porazgubilo, če pa je to x12, potem pa je že kar otipljiv znesek.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.12
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 25, 2006 4:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eh, ta drzava je vedno lacna.
Vedno vec jih je tam gori in vedno visjo placo hocejo. Kaj hocemo, saj nimamo izbire... No jaz bom kot vsako leto dobil par tolarckov vrnjeno to pa je tudi vse...
Prilagam se program za izracun, ce ga slucajno se nimate

doh2005m.rar
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  doh2005m.rar
 Velikost datoteke:  116.8 KB
 Downloadano:  12 krat

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
slawc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 07 Mar 2004 11:43
Aktiv.: 0.89

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 25, 2006 6:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SimonS: mogoce je bolje dati link na stran? http://www.dohodnina.com/izracun.asp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 26, 2006 12:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi na DZS-jevi strani lahko snamete program Smile
Do sedaj sem vedno uporabil DZS-jev program, izračun pa je bil do tolarja natančen in se je ujemal z rezultatom, ki ga je izračunal DURS
Sicer pa, dajmo cesarju kar je cesarjevega .... pa naj nam bo to všeč ali ne. No, sicer pa cesarju ni treba vedeti ravno vsega ... Twisted Evil
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.59
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 26, 2006 6:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem letos računal po dzs-jevem in po dursovem programu. http://edavki.durs.si
Bi pa pri dzs programu moral vrniti nekaj čez 90 KSit, pri dursovem pa dobim 21 nazaj. Sem pa večkrat vse preveril. Tako da upam da bo vse tako kot je durs-ov program izračunal.

kemik
Član
Član

Pridružen-a: Pet 01 Avg 2003 1:35
Aktiv.: 0.54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 28, 2006 10:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem izračunal z programom iz www.dohodnina.com in na dursovi strani, dohodnino oddal preko spleta (sploh prvič v življenju sem jo moral oddajat). Pa je kar velika razlika, po dohodnini.com bi mi morali vrniti 213k, po e-davkih pa 163k.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni