|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.28 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Mar 25, 2006 11:50 pm Naslov sporočila: Kje dobiti Li-ion celice? |
|
|
Kolega me je vprašal, kje bi lahko kupil LI-ion celice, saj jih namerava zamenjati v bateriji svojega prenosnega računalnika. Sem iskal po slovenskih spletnih trgovinah (IC, HTE, Delko, Conrad), pa nič ne najdem. Mogoče kdo ve, kje bi se jih dalo dobiti?
Že vnaprej hvala za odgovor
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.55
|
Objavljeno: Sob Mar 25, 2006 11:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Modelarske trgovine ? Najbrz sicer ne gre za iste dimenzije; pricakovati, da bo dobil nadomestno baterijo za svoj prenosnik v bliznjem Mercatorju je (milo receno) iluziorno. Mu je pretezko kupiti primerno nekje na Internetu ? Trgovin, ki jih prodajajo, je mali milijon, cene pa sploh niso visoke za del, ki na servisu stane dobrsen del cene novega prenosnika ... No, ce je tak junak, da jih bo zamenjal, bodo nedvomno tiste iz omenjenih trgovin dovolj dobre zanj  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6736 Aktiv.: 28.40 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Ned Mar 26, 2006 12:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Pred časom sem sam poskušal priti do njih, vendar je to kolikor je meni znano praktično nemogoče . Dobiš lahko pack-e z zaščitnimi vezji, kar je v tvojem primeru neuporabno (za samo menjavo), samih celic pa ne. Drug problem pri menjavi pa bo verjetno samo vezje baterijskega pack-a, ki menjave ne bo kar tako mirno prežvečilo.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70745.39
|
Objavljeno: Ned Mar 26, 2006 12:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mona Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 19:26 Prispevkov: 163 Aktiv.: 0.69 Kraj: okolica Ljubljane
|
Objavljeno: Ned Mar 26, 2006 5:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dobis jih lahko samo v zda.... sem jih ze nekaj narocil... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.88 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 26, 2006 10:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za kak računalnik papotrebuješ, mogoče se da kaj urediti po znižani ceni?
LP
Boco |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.68 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Mar 27, 2006 9:01 am Naslov sporočila: |
|
|
V naših trgovinah sem neuspešno iskal ustrezne LiIon baterije. Razlaga prodajalcev je v glavnem bila, da jih zaradi nevarnosti pri polnjenju posameznih celic ne prodajajo. Slike na internetu pa kažejo, da so celice lahko precej nevarne.
Aging of lithium-ion is an issue that is often ignored and a lithium battery has a lifetime of 2-3 years. The clock starts ticking as soon as the battery comes off the manufacturing line and the capacity loss is the result of increased internal resistance caused by oxidation. Eventually, the cell resistance will reach a point where the pack can no longer deliver the stored energy, although the battery may still contain ample charge.
With lithium cells, there is always the risk of fire which can result from shorting, improper charging or crash damage to the batteries. And because a lithium battery fire is very hot (several thousand degrees) it often starts other fires which can result in burning down the house!
Now the reason fire occurs is due to contact between the lithium and oxygen in the air. It doesn’t need any other source of ignition or fuel to start, and burns almost explosively.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70745.39
|
Objavljeno: Pon Mar 27, 2006 10:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.28 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 27, 2006 4:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rabi za starejsi prenosnik celeron 1200mhz.
Hvala za odgovore, ga bom usmeril na forum, naj si jih prebere
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok S. Neznanec

Pridružen-a: Sre 10 Jan 2007 23:03 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.02 Kraj: Lj.- Trzin
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benc Član

Pridružen-a: Sre 14 Jun 2006 21:41 Prispevkov: 132 Aktiv.: 0.57 Kraj: Idrija
|
Objavljeno: Pet Feb 16, 2007 5:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem pa kar celo baterijo naročil iz nemčije prek e-baya za vsega 46€ + 10ptt kar se mi pa ras ne zdi ne vem kako velika cena.
Po moje se ne splača čarati za tako ceno, je pa res da ponavadi odpove le ena celica in bi bilo lepo zamenjati samo tisto pa bi baterija spet delala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni