|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 5.00 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Okt 02, 2011 10:07 pm Naslov sporočila: Problem z Wi-Fi kartico |
|
|
Lep pozdrav,
na vas se obračam z problemom, na katerega sam še nisem naletel do sedaj. Nekako takole zgleda vse skupaj. Stranka me prosi, maj ji žični sistem zamenjam za brezžičnega. Ob pregledu stanja na licu mesta ugotovim, da ima stranka v lasti modem (od enega od slovenskih ponudnikov interneta) in da uporablja PC računalnik, ki pa bi ga rada prestavila na drugo lokacijo vendar nebi polagala kablov ter prenosni računalnik.
Nabavim ruter (Linksys -wrt54gl - najboljš kar jih je če mene vprašaš) in pa brezčično mrežno kartico (Canyon - CNP-WF511).
Inštaliram ruter vpišem parametre povezave in se lotim najprej prenosnega računalnika. Povezavo postavim brez problema in povezava deluje OK. Prav tako lahko dostopam do interneta. Vse lepo in prav do tu.
Nato se lotim še stacionarnega računalnika. Lepo odprem ohišje vstavim kartivo v PCI režo in lepo privijem priloženo anteno. Inštaliram gonilnike in windovsi (7) lepo spoznajo napravo in namestijo gonilnike.
Tukaj pa se začnejo težave. Nikakor mi kartica noče zaznati omrežja , čeprav je ruter v oddaljenosti 3 m vidne zračne linije (v isti sobi), poskusim druge gonilnike in celo drugo PCI režo. Nikako mi ne uspe, da bi mi kartica zaznala kakršnokoli omrežje. Kartica se lepo vidi v nadzorniku naprav, prav tako lahko vidim mac naslov kartice. Nikar pa mi noče zaznati nikakršnega omrežja. Poizkusim še z svojim prenosinkom (sem ga imel s sabo) in glej ga zlomka se povežem z ruterjem brez problema.
Mi zna kdo še svetovati kaj naj še naredim? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05 Prispevkov: 1095 Aktiv.: 6.00 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Pon Okt 03, 2011 10:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Inštalirati moraš kontrolni program (Client-UI) s CD-ja ali i-Neta DL-ano. Navedena kartica ima RaLink čipovje zgleda - glej User manual, kako se nastavijo zadeve in kako začneš. Kasneje, ko je zadeva funkcionalna, pa lahko Win7 poveš, da naj uporabljajo svoj "ZeroWirelessConfig" namesto tega softvera, če ti je ta odvečen. Glej, če blinkajoLed-ice na kartici!
Ker ti je kartico našlo, pomeni, da je kartica kompatibilna s slotom matične. Kartica ima po defoltu izključen RF Tx (ledice ne blinkajo-gorijo), zato rabiš oni softver za vklop! Zelo majhna možnost pa je tudi, da si dobil defektno; res pa je da sprejemna občutljivost kartice ni bokvekaj napram starim iste firme nekdanjega 511 modela (beri-bistveno slabša) ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 5.00 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Okt 03, 2011 5:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ledice gorijo stalno (beri nikakršnega utripanja) sem poizkusil tudi z omenjenim progrmom, vendar nisem bil uspešen z njim. Bom poizkusil še enkrat.
Kar pa se občutljivosti kartice tiče pa mislim da resno ne more bit problem v tistih 3 metrih zračne linije. Obe anteni (kartica in ruter) se nahajata celo na vidni liniji. Tako da mislim da to nebi smel bit problem.
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.80 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Pon Okt 03, 2011 6:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej nastavitve kartice v 'device managerju', zavihek 'advanced'.
Pri eni kartici sem imel tukaj enablan firewall?!? Ene spletne strani se enostavno niso hotele odpret, dokler nisem to diseblal. Pa je šlo za spletne strani ministrsva za šolstvo, ne za neke 'odrasle'. _________________ http://mcmetlika.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

|
Objavljeno: Pon Okt 03, 2011 8:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja samo tukaj pa ni problem da nebi hotelo odpret določenih strani. Zadeva ne najde omrežja sploh. Če dam na isto mesto moj prenosnik ima poln sprejem (100%).
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky Član

|
Objavljeno: Pon Okt 03, 2011 9:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
sebastjan.kamensek je napisal/a: |
Ledice gorijo stalno (beri nikakršnega utripanja) |
Če v Client-UI , ko je inštaliran (v Win ne sme bit nastavljeno-obkljukano, da uporablja ZeroWirelessConfig) greš pod Site Survay in klikneš Rescan - vsaj ena ledica mora blinkat, ko išče ! Če greš pod Advanced in klikneš na Radio On/Off in izklopiš oddajanje, ono prej ne dela in obe ledice ne smejo svetit. Če svetita vseeno, je kartica kaputt! Probaj jo še enkrat vtaknit/iztaknit in probaj zamenjat PCI slot! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s54u Neznanec

Pridružen-a: Tor 20 Sep 2011 21:41 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.04 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Pon Okt 03, 2011 9:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali imaš omrežje skrito ali vidno (SSID)?
Jaz sem imel že težave, da nekatere kartice niso hotele vzpostaviti povezave, če je bilo omrežje skrito!
Kater OS pa imaš na računalniku?
Jaz VEDNO nameščam zadeve ročno, brez vtikanja raznih priloženih CDjev in čarovnikov. Ali ti morebiti nagaja kakšen SW od mrežne kartice, ki si jo vgradil? Proizvajalci zelo radi vsiljujejo svoj SW za vzpostavljanje povezave... _________________ LP, Samo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Okt 04, 2011 9:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Obstaja varianta da kartica v PCju ne pozna trenutnega sistema šifriranja. V routerju izklopi wireless security in poskusi. Če se poveže, potem žal zamenjaj kartico (ali šifriranje . sklepam da imaš WPA2; čeprav WEP ni ravno varno, je bolje kot nič).
Druga opcija je kanal - imaš mogoče nastavljeno na 14. kanal? Nekatere kartice tega kanala ne vidijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky Član

|
Objavljeno: Tor Okt 04, 2011 10:06 am Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Obstaja varianta da kartica v PCju ne pozna trenutnega sistema šifriranja...imaš mogoče nastavljeno na 14. kanal? Nekatere kartice tega kanala ne vidijo |
Ralink-ov Soft v Site Survey/Rescan (Radio_On=zelen knof pod Advanced) prikaže tudi AP-je s skritim SSID in se mi zdi tudi 14.kanal, ne moreš pa se na njem priklopit, če ni naštimano na Japan; za skrit SSID pa vpraša zanj pri poskusu priklopa. V softu pod advanced se nastavi občutljivost iz defoltnih -70 na -90dB!
Treba skinit iz Ralinkove strani zadnji softver/driverje in inštalirat, še prej pa deinstall trenutnih (s CD-ja, lahko, da je kaki bug tam!!!). Če ne pusti (ne pride instal do konca-z napako) Client-UI-ja instalirat, je kartica ponarejena (skoraj kot pol raznih mrežnih kartic v Slo!) ali defektna!
Najprej pa zagnati komp na knof na frišno (ali iti v Bios) in prej kot se zaganjajo Win preveriti, če obe Led-ice svetijo. Če svetijo je kartica HIN, sledi reklamacija! Probat zamenjat za enakovredno Edimax kartico ...
Ps.: Rx občutljivost te kartice podajajo -80dB, kar je kar 12dB (4x manjši domet!) slabše od moje stare Edimax G kartulje (-92dB!) z iste firme starejšim chipsetom. Čisto možno, da je kaj narobe s tisto Canyon kartico kot sem doživel tudi že sam ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darko32 Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27 Prispevkov: 151 Aktiv.: 0.82 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Okt 08, 2011 10:28 am Naslov sporočila: |
|
|
sebastjan.kamensek je napisal/a: |
Ja samo tukaj pa ni problem da nebi hotelo odpret določenih strani. Zadeva ne najde omrežja sploh. Če dam na isto mesto moj prenosnik ima poln sprejem (100%).
l.p. |
SAm sem imel podoben primer, ko ni hotelo delovati brezžično omerežje.
Poiskusi izklopiti še vgrajeno mrežno kartico.
Potem pa to vgrajeno kartica vzami ven in prepiši številke glavnega čipa. Ne naziva kartice.
Ko si to naredil greš na drug računalnik in isto številko vtipkaš v iskalnik in boš našel kompatibilne gonilnike in program.
NAmreč obstaja ena serija kartic na PCI vodilu, ki niso original priložćeni gonilniki najbolj kompatibilni.
Ko boš to naredil boš videl, da so gonilniki od drugega proizvajalca, kot je kartica. Je pa še lahko drug problem, ki se ji reče magnetna kletka in sprejema sploh ni, saj ga monitor in Pc ter ostale naprave zadušijo.
Če pa je ta problem pa je idealna rešitev brezžično omrežje izvedeno preko USB in vgrajen dodatni podaljšek. Tukaj se lahko popravi sprejem tudi do 100%. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

|
Objavljeno: Sre Nov 02, 2011 10:30 am Naslov sporočila: |
|
|
No končno mi je uspelo usposobit tole wifi kartico. Očitno je bil problem v PCI vodilu, saj ko sem dodobra pregledal kontakte (črtice na kontaktih na kartici, kjer se vidi kam kontakti nalegajo) sta bila 2 kontakta brez črtic -> očitno odmaknjena. Po manjšem posegu z iglo (prekrivil pine na PCI vodilu) in ponovnem nalaganju gonilnikov se je zadeva pobrala in deluje B.P.
Me pa zelo zanima, kako so lahko pokrivljeni pini na NOVI matični plošči. V ta PCI slot ni bila nikoli vstavljena nobena komponenta in sem bil jaz prvi, ki sem vstaljal komponento na to mesto plus pokrivljena pina sta bila nekje na sredini od odmaknjena vsak sebi kake 4 pine (nista bila skupaj), tako da resno ne vem kako je lahko do tega prišlo... Vse bolj se nagibam k misli, da je bila tovarniška napaka. .. Matična plošča je od ASRock N68-GS3 UCC.
Hvala vam za pomoč.
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni