www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Led diode za zunanji display

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.49
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 06, 2011 8:21 am    Naslov sporočila:  Led diode za zunanji display Odgovori s citatom

Malce se igram in delam en zunanji display. Naročil sem high brightness ledice od Sure electronics, svetijo super, le dosti usmerjene so.

Včeraj sem opazil displaye na LPPjevih avtobusih v Ljubljani. Stvar sveti fantastično, vidna sredi belega dne, iz vseh kotov.

Ali kdo ve, kje nabaviti rumene high brightness ledice z večjim kotom sevanja? Najraje Ebay ali Kitajska, da bo cena spejemljiva...

luksorzi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Jun 2011 18:32
Aktiv.: 0.62
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 06, 2011 8:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=led+5mm+wide&_sacat=92074&_dmpt=UK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET&_odkw=bright+led+wide+5mm&_osacat=92074&_trksid=p3286.c0.m270.l1313

Z nekaj filtri:
http://www.ebay.co.uk/itm/50-pcs-5mm-Straw-hat-Orange-Amber-Wide-Angle-LED-/120761202439?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c1dedb707
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 06, 2011 5:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, te sem že gledal, vendar me je zmotilo, ker imajo samo 4000mcd, tiste ki sem naročil pa so 20.000 mcd, vendar ozkokotne.

No, zdaj sem naročil še flat top in straw hat, pa bom primerjal.

arksi
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19
Aktiv.: 3.67
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 06, 2011 9:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@damo: ko boš zaključil izbor LED-ic, sporoči katere se najbol obnesejo, tako po svetilnost, kakor po kotu izsevane svetlobe. Tudi sam imam v mislih se poigrati z LED prikazovalnikom, pa sploh ne vem katere diode bi uporabil.

Je mogoče izvedeti po kateri shemi delaš - kakšen link ali sličica bi bila prav zanimiva. Sem gledal projekt "Plavajoče reklame" (november 2005) iz revije Svet elektronike pa je displey malo kratek.....Če imaš kaj zanimivešega bi se toplo priporočal Pray .

LP
Nazaj na vrh
damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 07, 2011 9:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok, javim oz. poslikam.

Display pa ni nič posebnega - 7 segmentni. Vsak segment ima 4x4 ledice, fura jih pa driver s serijskim vhodom, OE signal pa je namenjen za pwm regulacijo svetilnosti. Shema ni skrivnost, če jo rabiš ti jo pošljem.

Če delaš matrični, poglej driverje od Holtec-a.

arksi
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19
Aktiv.: 3.67
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 07, 2011 5:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@damo: aha, ti delaš sedem segmentni display. Sem pozabil povedati, da bi jaz rad naredil matrični displey (LED tekoči napis).

No, če se ti ljubi pa mi pošlji shemo, mogoče pa pride prav. Lahko na ZS.

Hvala že vnaprej in naj ti projekt uspe tako kot je treba Wink .....

LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 484 dni